Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Ti Lung ve spojení s Chow Yun Fatem pod vedením Johna Woo, to je nádherná stylizovaná klasika. Nevzdychám u Chw Yun Fata, ale v Killerovi mě přesvědčil, že dokáže hrát výtečně a Ti Lung ( u kterého naopak vzdychám ažaž) je samozřejmě naprosto skvělý. Všechny patetické věty tu zní komixově a ne trapně, krev stříká v baletních bitvách, plameny nechybí, triáda je zlá, policie je zlá a dobro v sobě má temnou krutost... Jen jedna připomínka se mi dere na jazyk. Nikdy si nepouštím čínské filmy v českém dabingu a tady jsem to zkusila...pro všechny, kdo ještě Johna Woo neznají a jsou na cestě k němu dobrá rada. Ne česky! Pokud vás nebaví číst titulky zkuste třeba angličtinu. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

přistoupil jsem na určitou míru teatrality, infantility, na zbrklou dynamiku, dramatickou doslovnost a pominul fakt, že Woo není moc vtipný...výsledek jsem si docela užil.......Woo je dobrý vypravěč se zajímavě melodickou střihovou skladbou - nejen že stříhá po asijsku rychle, ale jeho tvrdé střihy přicházejí rytmicky o chlup dřív, než bych čekal na základě své západní divácké zkušenosti....dá se na to zvyknout a dá se s tím divácky srůst tak, že film dobře plyne.....forma je tu ještě dost neučesaná....Woo si z prostorovými vztahy taky hlavu příliš neláme.....ale spíš jde o onu hudebnost a agresivitu střihové skladby, než o perfekcionismus v rámci orientace v mizanscéně.......zpomalovaček není tolik, akčních scén je tu taky pomálu a nemají tu pověstnou baletní choreografii....to ale nevadí, protože akce dík tomu přirozeně zapadá do celkové dynamiky vyprávění.....spíš než o akční film jde o dynamické, tvrdé drama s několika akčními výboji....má to v sobě určitou špinavost a brakovost... v určitých ohledech se to dost blíží francouzské kriminálce ( pojetí postav a vztahů, nekompromisnost v násilí, hudební doprovod atd.).... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze timhle filmem se John Woo teprve rozjizdel a teprv si osahaval ruzny vychytavky, takze choreografie souboju je precejen trochu chudsi, nez v jeho dalsich filmech, ale i tak zvladnul vykouzlit skvelej akcni film. Pribeh sice neni nejak zvlast originalni, ale zase neni nejak jednoduchej, v akcnim zanru urcite nadprumer. A i kdyz tu neni az zas tolik prestrelek, tak film nenudi, protoze Woo zvlad i dramaticky pasaze a tam, kde je slabsi scenar, ho podrzeli skvely herci, v cele s uzasnym Chow Yun-Fatem, ten kdyz de do akce, tak to nema chybu. Taky se mi libilo, jak Woo zacal film spis v komedialnejsim duchu, kdy se hlavni hrdinove postuchujou atd. a skoncil to krvavym masakrem v pristavu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo se tváří jako legenda a lidé ho v tom podporují, ale podle mého si to nezaslouží. Filmy jako Hard boiled nebo Face off jsou opravdu úchvatné a přestřelky v nich jsou dovedeny do opravdové dokonalosti. Na druhé straně barikády stojí filmy jako MI2(pro mě docela zklamání, málo pořádné akce, špatný výběr herců....), Kód Navajo(tady trochu John ujel ve své snaze postavit pomník indiánskému kmenu a vsadit na realistickou zvukovou kulisu) a Živý terč(chápu první setkání s Hollywoodem znamená být pod dozorem, ale stejně....). Zatím mě John woo přesvědčil o tom, že umí přesvědčit geniálním snímke, ale jinak točí průměrné filmy, kde se akcí snaží vynahradit prázdnotu postav. Konečně jsem dostal pod své rozklepané ruce jeho Better tomorrow a nevěřil jsem vlastním očím. Na Yun-Fat Chow-a ve skoro každém Johnově filmu jsem si už zvykl, ale kdo obsadil Leslie Cheung-a? Tak nevýrazného herce jsem v hlavní roli HK filmu dlouho neviděl a i jeho teenagerský vzhled je velké mínus pro postavu policisty a budoucího inspektora. Lung Ti, i přes fakt, že je hlavní postavou spolu s Cheungem, je mdlý, vizáží obyčejný člověk a to na šéfa gangu moc nesedí. Hrdinství a přátelství jako hlavní téma? To beru jen to zkuste okořenit. Přidat něco čím film upoutá. Prvních 30 minut jsem se nehorázně nudil a až přestřelka se zbraněmi schovanými v květináči mi připomněla, že to točí John Woo. Bohužel až do poslední přestřelky je opět film velmi nudný a postavy si vás nezískají. Pro mě jsou 2* ještě z milosti, protože 95 minut filmu, kde hlavní hrdina chce skoncovat s rolí zločince , jeho bratr se stává policistou a je tím odsouzen nenávidět svého bratra, obsahuje 1 výbornou a 2 slušné přestřelky a to mi nestačí. Kdyby vykreslenost a věrohodnost postav dosahovala aspoň průměrných kvalit, film by dosáhl chybějící kompaktnosti a nesázel by jen na efektivní režii Johna Woo. Režisér neví jaký film chce natočit, jestli akčním filmem nebo komorním dramatem dvou bratrů. Třeba jednou se John rozhodne a natočí remake. Holt ne každého musí bavit to, co někdo prohlasuje za klasiku... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Woo se musel nejprve poradne rozehrat a narysovat sve trademarky krvave kropicky v baletnim stylu a hromadou mrtvych. Plne rozvinuti techto vyvrazdovacich ambici melo ale prijit az o rok pozdeji. Pribeh okolo je zde navic kapku nudny a do Wooova vrcholoveho kousku The Killer to ma jeste hodne daleko. Yun-Fat Chow se sirkou v puse je ale ukazkove cool uz zde a prestrelka s Berettama v kvetinacich a prostrelenym kolenem patri k tem vylozene vystavnim. "Yes. I am God. You're one. A god can be human. A god is someone who controls his destiny." 5/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, kde je Mark Gor (Chow Yun-Fat) brutálně zmlácen Shingovými (Waise Lee) muži, byla zpočátku laděna příliš násilně. Režisér John Woo se snažil zajistit, aby scéna zůstala ve filmu nedotčená. Woo o tom diskutoval s lidmi z cenzurní rady, protože cítil, že je důležité ukázat, jak daleko jsou gangsteři ochotni zajít. (tequilla)
  • Snímka je vedená ako číslo 2 na zozname Najlepších 100 čínskych filmov. (beso74)
  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)

Reklama

Reklama