Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Před nějakými těmi pětadvaceti lety, co jsem to viděl poprvé, jsem si z těchto všech woo-ovek a chon yun-fatovek stříkal do textilu a považoval jsem to za naprostý vrchol akčního umění. Ovšem dnes jsem na to čučel jak vyvoraná myš, a to přestože si plně uvědomuji, že od vzniku filmu uplynulo už mnohem více než třicet let a nejen akce je dnes už prostě úplně jinde, ale já to fakt nedával. Veškeré postavy se tam tvářily a především chovaly jako amatérský retardi, i když to by se ještě možná dalo omluvit prostě odlišným stylem asijské kultury a jejich přirozeným, pro nás přehnaným, stylem chování, ovšem i jak zápletka, tak akce mi připadali tak strašně naivní a hloupý, že jsem si po celou dobu říkal, jestli náhodou nečučím na jiný biják, než tehdy. To jak po sobě všichni ti chlápci pořád jak smyslů zbavený pálili, jaký u toho dělali epileptický pohyby, a jak padali, když dostali zásah, to všechno bylo šíleně nesoudný a triviální, to samé ty emočně vypjaté situace, to jsem nevěděl, jestli nejde spíš o parodii, zápletka pak jak z nejosudovějšího Shakespeara, až mi bylo těch postav, respektive herců líto, co tam museli šaškovat, a závěr pak nemohl dopadnout snad ani jinak, až mi slzička ukápla, ovšem to bylo spíš tím, že jsem se doprotrápil ke konci. Takže po této opakovačce mám teď až strach si zopáknout další klenoty z této sféry, jako Killer, Kulka v hlavě, Hard Boiled, či Full Contact, které si stejně jako Lepší zítřek pamatuji jako nepřekonatelné akční opusy, ale nyní bych z nich byl možná též stejně rozčarován, jako nyní právě teď z této kdysi mnou obdivované podívané. Nechám je tedy nejspíš jen ve vzpomínkách i nadále jako mistrovská díla a Lepší zítřek to odnese za ně průměrným tříhvězdičkovým hodnocením, a to ještě jen díky nostalgii. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že základný kameň Johnovej tvorby akoby skutočne v sebe spájal to najlepšie čo prišlo potom. A Better Tomorrow disponuje melodramatickou rovinou blížiacou sa až k efektu dosiahnutého v Killerovi, naznačuje explozívnosť krvavého kúpeľa v Hard Boiled a nechýbajú mu ani tri základné piliere pravej tragédie: priateľstvo(bratstvo)-nepochopenie-zrada, do epických rozmerov rozprestreté v Bullet In The Head. Ideálny začiatok alebo domýšľavosť spätného pohľadu? Každopádne - ZÁŽITOK!!! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark presents --- A John Woo Film --- Starring Chow Yun-Fat. Miluju filmy Johna Woo jako každý a jsem si dobře vědom toho, že LEPŠÍM ZÍTŘKEM Mistr odstartoval vlastní famózní subžánr heroic bloodshed, objevil Chow Yun-Fata, ovlivnil kde koho a kde co včetně módy, zařadil se na druhé místo v Best 100 Chinese Motion Pictures a v neposlední řadě vydělal (při malém rozpočtu a prakticky bez reklamy) balík peněz. V mém osobním žebříčku jde ale o jednu z jeho slabších epik. Wooovský přepálený melodram o dvou bratrech na opačných stranách barikády, přátelství a nemožnosti začít po návratu z vězení nový život sice nešetří limonádovitým patosem, ale co se akčních scén týče, Woo se teprve nadechuje a servíruje jen parádní kraťoučkou přestřelku v klubu (s pistolemi schovanými v květináčích) a pár záběrů hrdinů kropících samopalem padouchy ve velkém ve finále. Ale herci jsou výborní a sledování si můžete zpestřit hrou na hledání Wooových přítomných (střelba obouruč, střelba z vozíku, hození zbraně, mexican stand-off, kontrast jímavé hudby a brutálního násilí) i zatím nepřítomných trademarků (holubice) a cameo roliček (Woo jako policejní šéf procházející zakrvácenou chodbou, Hark jako brýlatý člen hudební komise). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu mistrovský režisér (už mě přijde trapný to furt opakovat ale je to tak). V lepším zítřku vsadil ještě víc na příběh než jindy a akčních scén nám trochu ubylo. Výsledek vůbec není na škodu a film je velice koukatelný a "woovsky" dojemný. Ti Lung je opravdu sympaťák a když je jeho parťák samotný Chow Yun-Fat tak není co řešit. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který je úhelným kamenem akčního žánru, Tsui Hark a John Woo všem ukázali co dovedou. Nové pojetí akce, kamerové práce. Skvělé herecké obsazení - Leslie Cheung, Yun-Fat Chow, pro oba tyto herce začala éra jejich slávy. Uvidíte silný příběh mnoho emocí, které však působí tak jak mají. A památných momentů je zde spoustu. Poprvé jsem viděl a zažil Heroic bloodshed tímto filmem. Styl Johna Woo mě svého času uchvátil, asi jeden z prvních asijských filmů, které jsem v 90. letech viděl. Dnes jsem si udělal radost koupí dvd. Film, který je na druhém místě v žebříčku sto nejlepších čínských filmů a neměl by ve vaší sbírce chybět. Pro mě osobně snímek, který musíte vidět, než zemřete... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)
  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)

Reklama

Reklama