Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Cedr 

všechny recenze uživatele

A Better Tomorrow je ódou na přátelství a bratrství. Bohužel místo uvěřitelně chlapácky bratrských a bratrsky chlapákých vztahů mezi hlavními charaktery nabízí jen nepochopitelně přepálený homolust. Možná je to přehnanými očekáváními a možná je to tím, že jsem nedlouho před Lepším zítřkem viděl Lamův dokonalý City on Fire. Každopádně Better Tomorrow je nepříjemné zklamání. Když konečně dojde na akci, tak se dojem samozřejmě okamžitě obrací. Nicméně ani dokonalé akční scény film nezachrání, neboť je jich jednak zoufalý nedostatek a co je mnohem horší, děj mezi nimi je značně utahaný. Scénář začne být záživný až v samém závěru a než dostane prostor pro pořádné rozvinutí, tak film skončí. Příšerný soundtrack také filmu moc nepomůže. Smutné je, že ono bratrství/přátelství právě Lamův City on Fire zvládl na dějově mnohem kratším prostoru o tolik, TOLIK, lépe až to není hezké. A vzhledem k počtu hodnocení, ať už tady nebo imdb, tak mnohem mnohem mnohem mnohem mnohem mnohem kvalitnější City on Fire viděl paradoxně jen zlomek diváků (ani zdaleka ne) Lepšího zítřku. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čeho si na hongkongských filmech Johna Woo vážím nejvíc je jeho schopnost vyprávět emocionálně silná dramata, přičemž akce (jakkoliv brilantní či krvavá) je jejich přirozenou součástí - čili nevyčnívá, nesledujete film jen kvůli ní. Lepší zítřek snad do akčních filmů ani řazen být nemá, jde tam hlavně o to drama hlavních postav. Síla přátelství a rodinných vztahů - to je to, co Woo řeší. Klasika. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jestliže ze srdce zbožňujete hongkongskou školu (moje jediné setkání v životě bylo na Islandu, kde jsem se studentky z Hong Kongu, co natáčí zvuk mlaskání krávy, zeptal, odkud je, podívala se na nás jen očima, zpoza svých brýlí a řekla "HONG-KONG") 'Lepší zítřek' vás určitě bude bavit. Je tu Yun-fat Chow nebo Chow Yun-fat, pořád to přehazujou, takže člověk nikdy neví, co je jméno a co příjmení. Kosící akce jako vždy. Kvalit 'Killera' nebo především ikonického 'Hard Boiled' to nedosahuje a poněkud se to vleče i přestože je to jen hodina a půl, ale dívat se na to i dnes určitě dá. Vyloženě žánrovka. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pozrene opat po rokoch: pamatam si na den ked som sa dozvedel ze na NOVE budu davat Honkongsky akcnak od Johna Woo, ktoreho tvorbu som poznal len z jeho americkych filmov (a to sa pisal len rok 1996 ci 97), ale pocul som legendy o jeho cinskej tvorbe. i dnes ma jeho prvy "pravy" heroic bloodshed (po vojnovom Heroes shed no tears) co ponuknut i ked akcie tu nie je tolko ako sme zvyknuty a hlavne nie je tak dokonala ako v jeho dalsich filmoch. vacsina filmu sa sustreduje na pribeh dvoch bratov Kita a Hoa, kazdy na opacnej strane zakona. cinske prepalene melodrama a trapny humor sa tu tiez nachadza, ale nie je to v takom mnozstve az by to bolo smiesne. ako uvod k tvorbe Johna Woo je to idealne... povodny koment: môj prvý kontakt s hk tvorbou majstra akcie johna woo, a tiež prvý film v ktorom som spatril vynikajúceho chow yun-fata (a pochopil prečo práve on patrí do top 3 akčných hviezd hk). akčné scény sú skvelé, ale ešte nie sú tak vypilované k dokonalosti ako napr. v hardboiled. dej filmu vás pohltí, niektoré scény vám v pamäti zostanú ešte dlho (prestrelka s kvetináčmi) a melódiu z filmu si budete pískať ešte nejaký ten týždeň potom čo si túto (dnes už určite) klasiku pozriete. ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Po Hard Boiled je toto pro mě malé zklamání. Příběh se točí okolo dvou bratrů, kteří se každý vydal jinou cestou zákona. Námět dobrý, ale herec mladšího bratra je otřesný a vypadá jako mladý klučík a všechno jen kazí. Podání příběhu nebylo špatné, ale nebylo to úplně ono. Myslel jsem si, že Yun-Fat Chow bude v hlavní roli a bude to celé o něm, ale záběry a akce s ním byli nejlepší a přestřelka s květináči byla opravdu super. Tak uvidíme co nám přinese druhý díl. Horší 5* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Snímka je vedená ako číslo 2 na zozname Najlepších 100 čínskych filmov. (beso74)
  • Po uvedení do kin se tento film stal nejvýdělečnějším filmem v historii hongkongského filmu a několik let si tuto pozici udržel. (tequilla)

Reklama

Reklama