Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl A better tomorrow lze směle srovnávat s prvním, třebaže je již trošku o něčem jiném. Více akce, více krve, více baletu...nicméně stále mám jedničku raději. Opět zde exceluje Chow Yun Fat coby Ken Gor, jenž se sirkou v koutku úst kosí padouchy po desítkách. Vynikající režie i herecké výkony, vynikající film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo to vyskúšal a zistil, že by to chcelo asi aj troška hutnejší príbeh, ktorý mi však v jednotke nechýbal a dvojke mierne uberá na atraktívnosti. Týmpádom sme aj ukrátení o Chowovu postavu, tentokrát Ken, čo je najväčšia škoda. Inak ide však o ďalšiu zbesilú pecku, ktorej podobnosti už (asi) odzvonilo. 80%. ()

Reklama

charge 

všechny recenze uživatele

Jelikož oba díly na sebe navazují, nedá se s určitostí říct, který z nich by byl lepší nebo horší, avšak u obou se vyloženě táhne nezáživný děj o nesnázích gangsterů, jejich rodinných problémech, polepšení a následném pronásledování minulostí, navíc se skoro až fádními dialogy. Tuhle zřetelnou prázdnotu zabalenou v dramatu se režisér snaží akorát zamaskovat trochou bojového umění, střílením, krví, hromadou mrtvol a okatě lacinými triky jak u céčkového filmu s Dudikoffem, protivníci téměř nikdy netrefí svůj cíl a když už, tak při naprosto nevhodných pózách, vybuchující auta, nebo bezpečnostní autosklo rozpadající se jak sklo tabulový atd. Plus vidím akorát v rozumné stopáži a v Yun-Fat Chow. Sledovat se to dalo, ale výsledek je spíš tragický nad tolik chválami opěvovaným snímkem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

A better tomorrow II, tak trocha začína tam, kde končí prvý diel. Pár postáv nám ubudlo a pár pribudlo. Dokonca aj Chow Yun-Fat, ktorý si v tomto diely strihol Markové jednovaječné dvojčka Kena. Karty sú rozdané hneď od začiatku a od prvej zrady sa dáva do pohybu kolotoč událostí, ktoré pomaly ale isto smerujú k finálnej a nemusím dodávať, že pekne krvavej konfrontácií. Miera brutality, je tu omnoho väčšia ako v jednotke ale aj napriek tomu sa jedná o ľudskejší príbeha ako v jednotke. Zatiaľ čo jednotka bola akčná rezanica so skvelými postavami, dvojka posúva hranice ďalej a k nám sa okrem starých známych predstaví aj ďalší člen, ktorý bol najprv zlý, potom dobrý, potom blázon a nakoniec pomstichtivý. Nemusím dodávať, že aj keď táto hra mala veľa kladných hrdinov, nie všetci sa mohli pozrieť ako sa to celé skončí a aj ten koniec je tak trocha otvorený. Klady tohoto filmu nemusím spomínať, od úvodnej Straussovej melódie až po duel Silent Assasin a Ken, alebo súboj sekera a Katana, sú len malou ozdôbkou na tomto krásne krvavom a poctivo natočenom filme. Scéna strieda scénu s neuveriteľnou ľahkosťou, postavy ako obvykle dokonalé a príbeh, radosť o ňom hovoriť, aj scény v New Yorku boli podobne dychberúce ako tie z Hong Kongu. Síce je to všetko o niečom inom, ale akonáhle zaznie pieseň lepší zajtrašok, tak vám je hneď jasné koľko bije a finále si už len náramne užijete. Takéto filmy sú raritou a preto je dobré že tých pár, ktoré existujú máme stále možnosť vidieť. a my ich aj pozeráme ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Síce dejovo jednoduchšie a nie až také vyhrotené ako prvý diel, ale zato výrazne lepšie zrežírované (toto už je Woo v klasickej podobe), prirodzenejšie zahrané (predsa len mi Chowovo prehnane fyzické herectvo v jednotke trochu vadilo) a celkovo hladšie a dynamickejšie. Nuž a tie záverečné jatky... tie sú proste NEUVERITEĽNÉ! Nie je tu síce viac mŕtvych ako vo finálových showdownoch v Killerovi alebo Hard Boiled, ale zabíja sa rýchlejšie, hromadne, krv čliape na všetky strany, dojem ukrutného masakru je proste intenzívnejší ako v nasledujúcich woo-ovkách. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)
  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Ve filmu je scéna, kde vidíme skupinu mladých teenagerů, co nosí na sobě dlouhé kabáty. Předchozí film byl tak populární, že mladí lidé v Hongkongu se oblékali jako hlavní postava prvního dílu Mark Gor (Chow Yun-Fat) a tato scéna tento trend v podstatě komentuje. (tequilla)

Reklama

Reklama