Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se z počátku ( vlastně celou první půlku ) obrnět velkou dávkou trpělivosti, někdy i nucenou, ale naštěstí má vše svůj důvod i své pevné místo a s ohlédnutím se zpět... Opravdu nic není navíc a nic není vata. Ben Stiller si sice velmi umě hraje na režisérské židličce, ale dost často ( právě v první půli ) zbytečně natahuje a místy velmi pomalu, až únavně, buduje celkovou expozici. Za trpělivost nedůvěřivým a pozornost zaháčkovaným se ale Severance odmění vrchovatě. Závěr první série je přesně takový jak to u seriálu mohu jen z celého srdce nenávidět a stejně nabízí naprosto uspokojující pocit, jaký jsem už dlouho neměl. Jak to? Už je to nějaký pátek co jsem byl po skončení čehokoli tak vyveden krásně z míry a to především proto, že jsem “na cestě” mnohokrát zapochyboval. Všechno tady ve svém celku šlape jak švýcarský hodinky a může za to především režijně i dramaturgicky zmáknutá ("top class") našlapaná závěrečná epizoda. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Tady není opravdu co vytknout, všechno je naprosto dokonalé. Fantastické obsazení, kdy jeden překonává druhého a není moc možné vybrat kdo je lepší. Fantastická kamera, kdy se mi ty nekonečné sterilní bílé chodby vpily do hlavy společně s fantastickým soundtrackem. Příběh mě vtáhnul okamžitě a nepustil do poslední vteřiny posledního dílu. Je to konečně něco originálního, skvěle poskládáno a opravdu na zamyšlení. A to úvodní intro je jedno z nejlepších jaké jsem kdy viděla. Už aby byla druhá řada! ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Super. Má to originální nápad, metronomicky přesné tempo, nesnaží se to být překombinované, herecky je to špička. Patricia A. si potřetí v krátkém čase střihla charakter na zabití.. a oči jsem spustit nemohl z Britt Lower (za tu tam dokopnu pátou hvězdu). Poslední dva díly jsem byl napnutej jak struna a teď fakt doufám, že druhá série nebude dělat zagorku a přifičí co možná nejdříve.. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe sa na streamoch povaľuje toľko nových, kvalitných vecí, že človek len tak náhodou zavadí o niečo ako Severance. Work-life balance dotiahnutý do extrému a síce zase raz kopanie do korporátnej mašinérie, avšak tentokrát to má nápad, švih, zaujímavú mysterióznu kafkovsko-orwellovskú atmosféru (hoci nie v takej miere aby sa z toho stala pozérska vec),  dosť dobrých hercov (vrátane pár neopozeraných tvárí - Tramell Tillman ako Milchik bol top) a človek čaká čo sa z toho vylúpne. Pre mňa príjemné prekvapenie. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Velká pecka. Samotný seriál to bude mít u diváků složitější. Není nijak strhující, kulervoucí, spíše se sází na atmosféru, nepříjemné vnitřní pocity (klaustrofobie, zmatenost, nejednoznačnost, rozpolcenost) a pomalejší tempo. Ale umí to skvěle zaháčkovat. Perfektně to pracuje s detaily, vyprávěním, střihem a hereckými výkony. Seriál má perfektní režii, vizuálně je hodně zajímavý a samotné prostředí se umí dostat pod kůži, hudba je velmi přesná a krásně pomáhá dotvářet atmosféru. Sedlo mi to, a moc se těším na další řadu. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (15)

  • Dan Erickson pred napísaním tohto seriálu pracoval v kancelárii, pričom v rozhovore uviedol: "Prvé nápady (na seriál) ku mne prišli, keď som mal skutočne zlú kancelársku prácu a prechádzal som trochu depresívnym stavom. Práca bola taká omračujúca, že som si prial, aby som mohol preskočiť osem hodín pracovného dňa, zbaviť sa asociácie a mať to za sebou.“ Tieto skúsenosti sa stali základom seriálu. (Arsenal83)
  • Počítačové klávesnice, které používají v oddělení Kultivace makrodat, nemají tlačítko „escape“. (pórek)
  • Dan Erickson si je blízky so svojimi súrodencami a uvádza, že boli inšpiráciou pre niektoré postavy v seriáli. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama