Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (137)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vetsinoveku publiku se film nebude libit a mel skoncit o pul hodiny drive. Ale pres svou podivnost stoji za shlednuti. Cerny humor, satira a absurdity funguji dohromady. Aby byl film skutecne zajimavy, mel by byt vic politicky nebo experimentalni. Vyzniva dost sentimentalne, coz tvurci mozna ani nezamysleli. Tematy jsou konsumerismus, media, drogy, clovekem zpusobena katastrofa. I kdyz se pribeh odehrava v osmdesatych letech, tyka se nasi doby. Ma takovou nervni atmosferu. Zanrove je to absurdni komedialni drama, rodina komedie, katastroficky film o pomste. Pobavil me dialog "kafe je nebezpecny" - "proc?",- "cokoli te uvolni je nebezpecny". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Noah Baumbach sa tu zrejme chcel poopičiť po nedávnej, vynikajúcej sociálnej satire DON´T LOOK UP. Viacmenej to prepískol a chcel sa v konzumnej spoločnosti hrabať ešte viac, a to hlavne formou ´´intelektuálnych´´ dialógov, z ktorých sa človeku chce, vďaka ich prvoplánovistosti, hneď smiať. Nieje všetko zlato, čo sa blyští a Netflix by mal nájsť už konečne sito, na zbytočné scenáre. ()

Reklama

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nadšený, nic jsem nečekal, ale film mi způsobil proměnu krve i buněk. Jako by mne přenesl do jiné reality. Byl to skoro trip. Po skončení jsem se "pracně osvobozoval z čaromoci tohoto uměleckého díla". Ale méně emocionálně a víc analyticky: Je to opravdu Baumbach: zmraženě absurdní, stylizované dialogy, akademická satira, a zároveň je to v některých pasážích téměř Spielberg. Nejvíc na mne zapůsobila část odehrávající se po "toxické události", kde na povrch vyplavou úzkostné stavy Gretty Gerwing. Právě to, že se film vrátí po rozmáchle vystavěné akční pasáži ke komorní konverzačce považuju za výjimečné. Událost všechny lidské bytosti proměnila a dosud skryté tendence vyhrotila. Závěrečná píseň LCD Soundsystem a titulková sekvence je metaforou celého filmu: nejdřív naprosto boží, pak už "jen" moc dlouhé. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po hodině, kdy se děj neposunul ani o píď, dialogy se nevymanily z oné podivnosti, kterou už od začátku oplývají, a kdy jsem se "humoru" nezasmál ani jednou, film nemilosrdně vypínám. Ze zdejších ohlasů je mi totiž jasné, že ono se to prostě nezlepší. Tragédie pro wannabe kritiky, která zabíjí svými 140 minutami už jen na papíře, nedejbože že by to někdo reálně zvládl zhlédnout do konce... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Bílý šum je alegorická konverzační romance s příměsí černohumorné satiry – anebo také cokoli jiného. Noah Baumbach využil nápadité předlohy a silné herecké sestavy k filmu, který je v mnoha scénách a jednotlivostech poutavý, v součtu však přehlcený a rozpadlý. Zajímavý experiment rozhodně ano, ale zlomové autorské dílo nikoli. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal v Kantone, Cleveland Heights, Dorset, Hiram a Wellington (Ohio, USA) a v San Franciscu a San Leandro (Kalifornia, USA) od júna 2021 do januára 2022. (Arsenal83)
  • Film je plný motívov, scén a obrazov, ktoré sú symbolom odkrývajúcim tajomstvá samej podstaty života súčasného muža a aj celej západnej spoločnosti. (Biopler)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama