Reklama

Reklama

Můj policista

Trailer 1

Příběh o zakázané lásce a měnících se společenských konvencích sleduje citovou pouť tří mladých lidí v Británii 50. let 20. století. (Cinemax)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (32)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Emocionálně gradující britská romantická retrospektivní podívaná s charismatickým Harry Stylesem v hlavní roli, která diváka provede atypickým milostným trojúhelníkem tria Marion (Emma Corrin) - Tom (Harry Styles) - Patrick (David Dawson), ve velmi pomalém a meditativním tempu. Snímek řeší problematiku homosexuality v 50. letech minulého století z pohledu zákona a lidského vnímání, a přispívá k zamyšlení nad tím, jak se společnost za několik desetiletí v tomto ohledu vyvinula, a jaká obdobně palčivá témata řeší současná generace. Režisér Michael Grandage tak činí prostřednictvím Mého policisty velmi nenásilnou formou, a nechává pouze na divákovi samotném, jaké stanovisko k dané problematice zaujme. Právě to je společně se srdceryvným závěrem ten nejsilnější prvek filmu, a také ten hlavní důvod, proč jsem se při rozmýšlení mezi třemi a čtyřmi hvězdami přiklonil k vyššímu hodnocení. 👍(09.04.2024) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný příběh o (v té době) zakázané lásce dvou mužů bohužel nedokáže nabídnout výraznější emoce a celou dobu působí dojmem že jen tak pluje po povrchu. S výraznější hlavní dvojicí by to možná bylo o poznání lepší, protože Harry Styles na takové role zkrátka ještě nemá (a bůh ví jestli někdy mít bude). Jediný kdo tu naplno obstojí je Emma Corrin, ale u ní už sme si na to celkem zvykli...60% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V součtu bude Můj policista na sebe strhávat pozornost především díky svému tématu a Stylesovi v hlavní roli, přičemž tématu do velké míry dělá výsledný film medvědí službu a popová hvězda musí ještě herecky dozrát. Jinak platí staré známé, že filmů o komplikacích s homosexualitou vzniká víc a víc, téma již ovšem působí krapet vyčerpaně a chvílemi to tak působí dojmem, že stejně jako v případě filmů o rasismu si tvůrci těchto filmů pletou kvantitu s kvalitou.... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem, proč mi vadí, že je to tak odtažité, když jsem sama trochu robot. Asi to s tím nemá nic společného, problém je ve starém dobrém tom, že mi ani jedna z postav nepřipadala jako "hrdina". Všichni tři jsou zároveň hajzlíci i oběti, a to by film celkově musel mít úplně jiné koule, abych si takovou premisu užila. Je to velmi... britské. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Bejt baba v konvencema svázaný Anglii padesátých let 20. století a naservírovat jí, že manžel odjíždí se svým šukatérem na měsíc do Benátek, tak to je solidní nářez. Skvělá práce s dvěma časovýma rovinama a dobrým střihem. Díky časovému rozpětí taky střídavě dramatické i dojemné scény o tom, jak moc se během několika desetiletí změnil pohled veřejnosti na homosexualitu. Dvojice Styles-Dawson je fajn, z ženských partů se mi víc líbila Gina McKee jako zestárlá Marion. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Aby se Harry Styles (Tom) dokonale připravil na svou roli, tak se naučil scénář nazpaměť. Podle režiséra snímku dokázal Styles během natáčení dokonce citovat repliky ostatních postav. (UhLee)
  • Založené na skutočnom romantickom vzťahu medzi spisovateľom E. M. Forsterom a ženatým policajtom, ktorý sa v skutočnosti volal Bob Buckingham. (dwdb)
  • Film je natočený na základe knihy "Môj policajt" od Bethan Roberts. (dwdb)

Související novinky

Reklama

Reklama