Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

choze 

všechny recenze uživatele

Souhlas s J*A*S*M - i já jsem 100% cílovka pro mysteriózní seroš o lodi duchů, ale i mě to prostě nebaví postavově, dějově ani herecky a i ta atmosféra je taková generická a vizuálně jsem se nemohl ubránit dojmu, že štáb se ke skutečnému oceánu a lodím nepřiblížil ani na sto kilometrů. Odar a Friese prostě vrší očekávatelné záhadné události, postavy, vzkazy a symboly, ale vyprávění chybí drajv. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

První řada mi přišla, jako byste vzali všechny řady Ztraceni, a smrskly je do osmi dílů. Od tvůrců Dark má divák pochopitelně jen to nejvyšší očekávání, ale tady to vypadá, že možná trochu nabyli kultu osobnosti, a vzali si příliš velké sousto, které se jim hned od začátku rozpadá pod rukama. Problémem už je samotný název, který je vlastně podvodem na diváka, a i kdyby nebyl, tak z té dobové atmosféry je tu toho prostě strašně málo. V podstatě vše v celé sérii slouží jen k tomu, abychom mohli v závěru udělat prostřih do finální scény, která vše změní a vysvětlí, a zároveň zahodí všechno, co se v sérii událo. Je možné, že první řada dostane větší smysl s tím, jak přibudou další řady, ale zatím je to jen těžce uchopitelný maglajz, který nedokáže dostatečně vtáhnout. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

První díl byl takový vlažný rozjezd. Ve druhém až pátém díle se mi dostalo neuvěřitelně rozehrané napínavé jízdy se zajímavými nápady a skvělou atmosférou. No a poslední tři díly, kdy se vše začalo splétat dohromady, začaly bohužel být neuvěřitelnou utahanou nudou a rozuzlení mnou jen tak bez zájmu prošlo. Podobně jako Archive 81, dokonalý námět a nijaký závěr. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První polovina je vlastně taková nijaká nuda, kde se nic moc neděje, řeší se blbosti a lidi se schválně neptaj na správný otázky, aby to mohlo zůstat tajemný (nebo si nerozumí nebo radši nemluví vůbec). Ale pak to najednou dostane grády, začne se ukazovat, že zakopaný psi jsou úplně někde jinde, než každej čekal. A pak znova a pak znova, tak jak se dalo od tvůrců Dark čekat. A stejně jako u Dark celej ten zdánlivě překombinovanej konstrukt vlastně nakonec začne dávat smysl. A jak jsem si po prvních pár dílech říkal, že druhou řadu snad asi vynechám, po posledních pár dílech chci, aby tady byla co nejdřív. A pokud se scénář podaří vyladit tak, aby byl na podruhý konečně bez hluchých míst, rád zvednu na ultimátní hodnocení. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Výtvarně fantasticky zpracovaná show, která v prvních epizodách nikam nespěchá a skoro až nudí, ale jak plyne dál ku svýmu rozuzlení, je čím dál zajímavější, dynamičtější a údernější. Postavy jsou sice často krajně nesympatický, ale je třeba si uvědomit, že sledujeme příběh mnoha osob postižených traumatickými událostmi, ze kterých dost možná zešílely (což je jeden z nástrojů, kterej tvůrcům dává prostor efektivně mást diváka). A jasně, 1899 se bere smrtelně vážně, bez náznaku humoru, ale že po všech infantilních marvelovkách ten humor chcete všude, to je váš problém, stejně jako odsouzení diverzního obsazení, který zrovna tady dává dokonalej smysl. Kdo nečeká primitivní náhul z Bermudskýho trojúhelníku, dostane originální "crossover" mezi Matrixem, Kostkou a Truman Show s vlastním ksichtem! A kdo od tvůrců DARK ten primitivní náhul čekal, měl by na tý lodi bejt taky. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizódy zaznie pieseň "Child in Time" od skupiny Deep Purple. (BROKEN_)
  • Natáčanie sa oficiálne začalo 3. mája 2021 v Štúdiu Babelsberg v Postupime, jedinom kreatívnom meste pre film v Nemecku zapísanom na zozname UNESCO. Natáčanie prebiehalo aj v Londýne v Spojenom kráľovstve a Berlíne v Nemecku. Natáčanie sa skončilo v novembri 2021, čo oznámil Baran bo Odar príspevkom na Instagrame. (Arsenal83)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama