Reklama

Reklama

Jiří Král

Jiří Král

nar. 05.01.1990 (34 let)
Brno, Československo

Biografie

Jiří Král je bývalý český youtuber. Jeho sestra se jmenuje Kateřina Kvapilová a jeho bratr se jmenuje Petr Král. Vystudoval střední školu v Brně. Během studia na střední škole pracoval jako brigádník v McDonald’s. Není tajemstvím, že do práce musel z donucení. Ve škole totiž propadal, a tak mu máma řekla, že když se neučí a nechodí do školy, ať si na sebe vydělává sám. Práce se mu zalíbila a následně udělal i maturitu. Poté pracoval v Tiscali Media.

Vůbec poprvé se objevil v reality show Farma. V roce 2012 si založil svůj vlastní kanál na YouTube, kde nejdříve přidával videa právě o této reality show. Postupem času se z něho stal jeden z nejznámějších a nejsledovanějších lidí na YouTube v České republice. Na svůj kanál přidával herní videa nebo videa z osobního života, například výlety po světě. Po nějaké době se Tiscali Media rozhodl opustit, aby se naplno mohl věnovat natáčením videí. Během svého působení na YouTube uspořádal několik charitativních streamů, kde vybíral peníze pro Masarykův onkologický ústav v Brně. Nejvíce se mu povedlo za jeden stream vybrat přes 730 000 korun. V roce 2018, po dosažení 1 milionu odběratelů, se rozhodl odejít ze světa YouTube a k jeho odchodu i natočil dokument Byl jsem Youtuber, který vyšel i na DVD.

V roce 2016 v obchodním centru Kotva v Praze postavil prostor zvaný Zetko. Měl zde jak své studio, tak i kavárnu nebo herní zónu, kde si návštěvníci mohli zahrát hry. Rovněž zde prodával svoje trička nebo kšiltovky. Prodával tam také svoje komiksy „Jirka“, které vycházely v letech 2016–2019. Po pár letech ale musel Zetko zavřít kvůli rekonstrukci samotného obchodního centra Kotvy. V jednom rozhovoru uvedl, že znovuotevření Zetka by nemělo ten správný účinek.

V roce 2018 se zapojil do projektu Buď safe online, kde společně s Avastem jezdil po školách a radil lidem, jak být na internetu v bezpečí.

V roce 2020 si vzal Karolínu Královou, rozenou Benešovou, která je spíše známá pod přezdívkou Little Kao.

Matěj "SONY_" Šebek

Host

Herec

Dokumentární
2018

Byl jsem Youtuber

2017

Nejsledovanější - a.z.

Hudební videoklipy
2015

GoGo: Mÿsli

Scenárista

Dokumentární
2018

Byl jsem Youtuber

Reklama

Reklama