Reklama

Reklama

Derren Brown

Derren Brown

nar. 27.02.1971 (53 let)
Croydon, Surrey, England, Velká Británie

Biografie

Celým jménem Derren Victor Brown se narodil 27. února 1971 v jižní části Londýna, Croydonu. Navštěvoval Whitgiftskou školu, kde jeho otec učil plavání. Později studoval práva a germanistiku v anglické škole Bristolu. Tam poprvé navštívil představení hypnotizéra Martina S. Taylora, který ho značně ovlivnil v jeho budoucím povolání. Zanedlouho působil jako příležitostný kouzelník.

V roce 1998 dostal nabídku, aby natočil pilotní díl pořadu MIND CONTROL pro Channel 4. Nabídku samozřejmě přijal a tak se stal slavným. Následovaly speciály THE HEIST, MESSIAH, THE GATHERING, TRICK OR TREAT nebo SEANCE. Jeho pořady měly obrovskou sledovanost a úspěch. Vrcholem byla RUSKÁ RULETA, kterou na Channel 4 vysílali živě.

Ovšem nezajímá se pouze o iluze a hypnózu, rád maluje karikatury celebrit, zajímá se o chov papoušků a o vycpávání zvířat. Jeho pořady byly vysílány také v České televizi, kde spojili MIND CONTROL a TRICK OF THE MIND.

Derren Brown je zatvrzelým odpůrcem možnosti existence paranormálních jevů a UFO. V mládí věřil v boha a stal se členem církve. Později pochopil, že tudy cesta nevede a církev opustil.

Rat-Man

Herec

Filmy
2018

Alan Carr's Christmas Cracker (TV film)

2005

Comic Aid (TV film)

Seriály
2016

The Big Fat Quiz of Everything - a.z.

2014

Sherlock

 

Prázdný pohřebák (S03E01)

2008

Crooked House

Dokumentární
2017

Tajemství paranormálního světa (seriál)

2007

Nepřátelé rozumu (TV film)

2003

Derren Brown: Inside Your Mind

Krátkometrážní
2007

Medium Rare

Host

Reklama

Reklama