Reklama

Reklama

Sophia Anne Caruso

Sophia Anne Caruso

nar. 11.07.2001 (22 let)
Spokane, Washington, USA

Biografie

Sophia Anne Caruso je americká filmová a divadelní herečka, která se narodila jako nejmladší ze tří sourozenců. Když se u ní už v raném věku objevil divadelní talent, už jako malá začala chodit po konkurzech. Její první „profesionální“ role přišla už ve věku devíti let, kdy si zahrála malou Helen Keller ve Spokanském divadle ve hře na motivy filmu Divotvůrkyně.

V roce 2014 se její rodina kvůli její startující herecké kariéře přestěhovala do New Yorku, a později také Sophia ztvárnila roli původní Charlotte van Gotheem v baletním muzikálu „Little Dancer“. O rok později získala nominaci za Mimořádný herecký výkon ve hře „The Nether“ a v tom samém roce také ztvárnila roli Dívky v muzikálu Davida Bowieho „Lazarus“.

O rok později se objevila ve snímku Jack of the Red Hearts, kde si zahrála roli sestry problémové dívky jménem Jack a také debutovala na Broadwayi ve hře „Blackbird“ s Jeffem Danielsem a Michelle Williams.

V roce 2017 stála u vzniku postavy Lydie Deetz v muzikálu „Beetlejuice“ podle stejnojmenného filmu Tima Burtona z 80. let, který se později v roce 2019 uvedl na Broadway, kde se z něj stal muzikálový hit a zařadil se tak mezi spoustu dalších populárních Broadwayských muzikálů.

19. února 2020 však Sophia odešla od produkce muzikálu, původně z neznámých důvodů a následně natočila film Škola dobra a zla pro Netflix, kde ztvárnila jednu z dvou hlavních rolí pod taktovkou režiséra Paula Feiga.

sombraro

Herečka

Filmy
2022

Škola dobra a zla

2016

37

2015

Jack of the Red Hearts

2013

The Sound of Music Live! (TV film)

2011

Jsem číslo čtyři

2008

Oko dravce

Seriály
2019

Evil

 

7 Swans a Singin (S01E10)

2013

Smash

 

The Phenomenon (S02E14)

Host

Reklama

Reklama