foto

Hella Joof

  • nar. 1.11.1962 (53 let)
    Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hella Joofová (1962) je herečka a režisérka dánsko-gambijského původu. Vystudovala herectví na herecké škole v dánském Odense, na svém kontě má desítky filmových, televizních i divadelních rolí. Jako filmová režisérka úspěšně debutovala snímkem Ptačí tanec (En kort en lang, 2001). I její další filmy - např. Oh Happy Day (2004), Fidibus (2006), a Hořkosladké srdce (Linas kvällsbok, 2007) - se setkaly s velkým ohlasem diváků i kritiky. Věnuje se také TV tvorbě.

Zdroj: Film Festival Zlín

Režijní filmografie

2016 Bedre skilt end aldrig (TV seriál)
2014 All Inclusive
2012 Téměř dokonalý
2009 Spi, děťátko, spi
2008 Album (TV seriál)
2007 Linin deníček
2006 Fidibus
2004 Oh Happy Day
2002 Hvor svært kan det være (TV seriál)
2001 Rozhýbej to!

Scenáristická filmografie

2009 Spi, děťátko, spi
2006 Fidibus
2004 Oh Happy Day
2001 Rozhýbej to!
1997 Lex & Klatten (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace