Reklama

Reklama

Coline Serreau

Coline Serreau

nar. 29.10.1947 (76 let)
Paříž, Île de France, Francie

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Narodila se v Paříži jako dcera divadelního režiséra Jean-Marie Serreau a herečky Geneviève Serreau. V Paříži, Serreau studoval literaturu, hudbu a divadlo, stejně jako cirkusové dovednosti.

V roce 1970 debutovala jako herečka v Théâtre du Vieux-Colombier .

Její první film, dokumentární film Mais qu'est-ce qu'elles veulent? (1978) , byl kompilací rozhovorů se ženami z různých prostředí. Upřímností šokovala část veřejnosti.

Jejím největším komerčním úspěchem byl komediální film Trois hommes et un couffin (1985), za který získala v roce 1986 tři ceny Césara. Snímek byl také nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

V roce 1986 mělo světovou premiéru její první divadelní drama Lapin Lapin v režii Benno Bessona. S Bessonem spolupracovala několik let a také inscenovali Le théâtre de verdure (1987) a Quisaitout et Grobêta (1993).

V roce 1996 natočila snímek La belle verte, který se dívá na obyvatele planety Země "normálníma" očima a akcentuje tak živoření jejich obyvatel, které je náhradou za plnohodnotné žití. Snímek je často označován jako neoficiálně zakázaný.

Jejím manželem až do své smrti herec režisér a scenárista Benno Besson. Měli spolu děti Madeleine Besson a Nathanaël Serreau.

Besson měl s předchozích vztahů Katharinu Thalbach a Pierra Bessona .

Scenáristka

Režisérka

Herečka

Host

Reklama

Reklama