foto

Marc Webb

  • nar. 31.8.1974 (42 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marc Webb se narodil 31. srpna 1975. Studoval na Colorado College a New York University. Otec je matematikem, matka bioložkou. Marc má jednoho bratra. Jeho oblíbeným pokrmem jsou těstoviny (penne pasta).

Původně režisér videoklipů (sám vyzdvihuje Santanu, Hot Hot Heat, My Chemical Romance a „jiné kapely, o kterých nikdo nikdy neslyšel“). Jeho krátký film SHORTSCAPE měl premiéru na Aspen Comedy festivalu (což jak sám M. Webb komentuje: „je vtipné, protože on sám si nemyslí, že by tento krátký film vtipným byl“). Aby si byl jistý, že nenatočí další komedii, vypravil se do Bagdádu (Irák) a vytvořil dokumentární film o prvním dni ve škole v poválečném Iráku („lidé se při sledování, bohužel, opět smáli“).

Celovečerním debutem se stala romantická komedie (bez prvoplánové romantiky a bez komediálních scén) 500 DAYS OF SUMMER, ve kterém ztvárnili hlavní role Joseph Gordon–Levitt a Zooey Deschanel.

Jeho podpisem je symbol bílého jehněte, které se často objevuje v jeho dílech.

Martin "marusaj" Slovák

Režijní filmografie

2016 Gifted
2015 Limitless (TV seriál)
Badge! Gun! (E02)
Pilot (E01)
2014 Amazing Spider-Man 2
2012 Amazing Spider-Man
2010 Lone Star (TV seriál)
2009 500 dní se Summer
2005 Kancl (TV seriál)
2003 Seascape

Dokumentární

2005 Jesse McCartney: Up Close

Hudební videoklipy

2010 Green Day - Last of the American Girls (hudební videoklip)
2009 Green Day - 21 Guns (hudební videoklip)
Green Day - 21st Century Breakdown (hudební videoklip)
2008 Nelly feat. Fergie: Party People (hudební videoklip)
2007 Evanescence: Good Enough (hudební videoklip)
Fergie: Clumsy (hudební videoklip)
2006 Evanescence: Call Me When You're Sober (hudební videoklip)
Fergie: London Bridge (hudební videoklip)
2005 Bad Day (hudební videoklip)
2002 3 Doors Down: Away from the Sun (hudební videoklip)
2001 Green Day: International Supervideos! (hudební videoklip)
Green Day - Waiting (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2015 Limitless (TV seriál)
Badge! Gun! (E02)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(64)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace