Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (309)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kýčovitou vztahovku a dostal slušné drama s poměrně dost dobrými soudními přestřelkami. Čistá duše pro děcka. P.S. Je fakt těžký, nevidět skoro ve všech záběrech s Chrisem Captaina Ameriku, a bude nejspíš dlouhá léta trvat, než bude xicht Prvního Avengera z hercova projevu nadobro odpárán. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

65%. Oprášit ideu Willa Huntinga nebyl špatný nápad. Gifted ale bohužel vypočítavě prahne po uznání, a to jej sráží k patetickému průměru. Čekání v nemocnici na porod nebo pseudodramatický proslov Evelyn u soudu jsou scény, které ve mně evokují touhu tvůrců zcela zbytečně příběh patetizovat a dramatizovat ve prospěch oscarových škatulek, přitom komediální pohodové pojetí by tomu slušelo daleko víc. Nicméně díky tomu, že dnes už se divák může velmi často spolehnout na herecké výkony, je tak jako tak Gifted relativně slušnou jednohubkou, kde jsou Chris Evans a Mckenna Grace líbivým tandemem. Jen bych si u takového námětu představoval buď víc feel-good ražení, nebo naopak využití intelektuálního potenciálu; nedostal jsem ani jedno. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekedy takéto precukríkované a na jednu bránu hrajúce filmy človek vyslovene potrebuje - nič extra hlbokomyseľné, nenáročné a príjemne u srdca hrejúce. V tomto kontexte sa sem ten cukríkový záver celkom hodil. Možno aj záleží od nálady, v ktorej divák film pozerá, ja som to šťastie na správne načasovanie mal. Preto lepší priemer a pozitívny dojem k tomu. Malá bola zlatá a jej hlášky niekedy stáli za to. 65/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Webb skvěle vykresluje vztah dvou ústředních postav, dialogy jsou vtipné a chytré a celkově se na to kouká moc krásně (a to nejsem homosexuál a pohled Chrise Evanse mě nijak nerajcuje) - ovšem jen do chvíle, kdy se rozjede klíčová zápletka a nastoupí neoriginální a ohraný příběh. Přestože jsem to celé se sympatickými aktéry rád prošel, vážně mi přišlo líto, že se scénář vydal zrovna touhle cestou soudní tahanice a víceméně upustil od aklimatizace geniální Mary v normálním prostředí a rozvíjení vztahů s vedlejšími postavami, což mi přišlo na všem zdaleka nejzajímavější a původní. Pár momentů je moc hezkých a emocionálních, ale třeba očekávaný závěr bohužel vyšumí jako bublinky z špatně chlazeného piva - a je to škoda, protože Webb místy fakt umí vyvolat opojný pocit dobře skladované a čepované Plzínky... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době skvělé civilní drama soustředěné jen a jen na herecké výkony. Nesmírně mě překvapilo, že Chris Evans dokáže podat tak bravurní výkon a nemusí se při tom ohánět svým štítem z vibrania. Zde dokázal naplno zužitkovat svůj potenciál a filmu tak ohromně pomohl. I malá holčička McKenna Grace svým bezchybným ztvárněním bezesporu těžké role ukázala své možnosti v plné palbě, podle mě má zářnou budoucnost (trochu mi připomněla Dakotu Fanning z Muže v ohni). Scénář nabídne vytříbené dialogy, jež mají i hlubší smysl a nosnou myšlenku, a hlavně sem tam se vytasí s fungujícím vtipem. Příběh se může napoprvé zdát dost triviální, ale chce se mi skoro říct, že o to tady jde. Řeší se zde problémy normálních lidí, kdo má vychovávat dceru, tedy samozřejmě se film vymyká tou genialitou malé holčičky, ale i tak poklidný film se vším všudy. Ještě bych málem pozapomněl na postavu matky, jež svými rejpavými poznámkami taktéž filmu prospěla a dala mu zase o trochu jiný nádech. Pár scén velmi emočních, najdou se zde i ponaučení a konec asi nejlepší variantou samotných možných zakončení. Nemám výtky, Marc Webb a spol. mě dostali každým aspektem. Za mě dávám 89 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Přestože malé školačce Mary mělo být ve filmu 7 let, její představitelce Grace Mckenna bylo v době natáčení už 10 let. (Nikitera)
  • Když Mary (Mckenna Grace) čeká u doktorky, tak se mění počet kostek na stole před ní. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama