Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (420)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Mám s tímto seriálem komplikovaný vztah. Ze začátku jsem k němu měl laxní přístup. Přišel jsem k němu formou "chci okusit více mockumentary seriálů jako Modern Family". Slabou první sérii vystřídala silnější druhá, začal jsem se sbližovat s postavami, s některými i ztotožňovat, třetí série už mi přišla lehce slabší, ale pořád dobrá, fandění se přelilo z určitých postav na jiné. Čtvrtou sérií, zejména jejím koncem se mi seriál znechutil. Postavy mi přišly malicherné, nesympatické a nikomu jsem nepřál jejich, často zvláštně získané, úspěchy. Příliv postav spíš uškodil než pomohl a ke konci jsem už nemohl dál trpět Jimovy vtípky, Michaelovy eskapády hraničící se zákonem nebo s prapodivných sexuálních relací v "kanclu". Pořád ale za určité momenty a některá moudra dávám tři hvězdy, znovu bych si to ale nepustil. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mi to trvalo 2 celé série, než jsem tomu přišel na chuť a přeorientoval se z naprosto dokonalé britské verze. Největší ztráta je na pozici Garetha/Dwighta. Mackenzie Crook v britské verzi je jedinečný, avšak stále reálným obrazem určitého typu člověka. Naopak v americké verzi jde už spíše o psychopata. Carell na pozici šéfa dobrá volba, trošku postrádám to hraní s kamerou, které Ricky v trapných chvílích umí výborně. Tady bych jako příklad uvedl, když v jedné z prvních epizod vyhazuje (jako kanadský žertík) svoji sekretářku. Steve to však nahrazuje svým temperamentním jednáním. Velké plus si u mě americký remake vysloužil hereckým obsazením právě postavy Pam. Dalším plusovým bodem je rozmanitost epizod, je vidět že nápadů bylo požehnaně, takže nezbývá než kvitovat vznik americké verze. Bojím se, že s přibývajícími díly bude kvalita upadat (u britské verze to vzhledem k počtu epizod je nereálné) a jak Ricky Gervais v jedné ze svých uvítacích řečí na adresu americké verze poznamenal "Quality, not quantity... sooo". || Momentálně jsem na konci 7. série a úroveň Kanclu bohudík neklesá. Vlastně je to přesně naopak! https://www.youtube.com/watch?v=oBeHiPabqBE || Tak S07E22 pro mě The Office končí. Odchází hlavní tahoun M. Scott a já se nemám na co těšit v dalších epizodách. A samotná epizoda je kurevs** dojemná. :)) || 1. série: 60% || 2. série: 80% || 3. série: 90% || 4. série: 95% || 5. série: 95% || 6. série: 100% || 7. série: 100% || 8. série: 60% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, je úplne zbytočné sa rozpisovať o tom, že anglická verzia je lepšia. Pretože aj napriek vysokej kvalite je to naozaj diskutabilné. Americká verzia sa po prvých 6 dielov, vybrala svojim smerom. A aj keď sa niektoré dejové línie dostali do rovnakého štádia ako to bolo v prípade anglického seriálu, celkovo je príbeh komplexnejší a zaujímavejší. Pre mňa sa jedná o jeden z najlepších seriálov. Jednak dokáže zabaviť a má svoje smutné a dramatické momenty a to všetko v dokonalej vyváženosti. Steve Carell je blázon a pre mňa jeden z najlepších súčasných komikov. Jeho filmy mám neuveriteľne rád a v tomto seriály som si ho užíval. Po jeho odchode, kedy by si človek mohol myslieť, že seriál skĺzne do hlúposti a už to nebude ono, sa seriál znova vybral iným smerom a znova bavil a dojímal. Jedna z veľkých výnimiek že všetkého veľa škodí. Toto by som mohol pozerať stále a zatiaľ ma to nikdy neomrzelo. Teším sa na deviatu sériu. 100% zábava a Rainn Wilson je dokonalý. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po velmi chladné úvodní první sérii přichází seriálový skvost, který se slovy těžko dá nějak shrnout, to se musí zažít. Steve Carell si mé srdce získal velmi brzy a sledování osudů zdejších postav se vám bude těžko opouštět. Samozřejmě, jak to u nekonečných seriálů bývá, každý díl nemůže být dokonalý a od určitého momentu se kvalita dílů v některých sériích mění a kolísá. Velmi zamrzel hlavně odchod Michaela Scotta a devátá série se se mnou občas dost táhla. Na škodu byla i proměna charakteru Andyho, se kterým jsem několikrát těžce nesympatizovala. Každopádně na závěr padlo i pár neuvěřitelných životních, filozofických citátů a poslední dva, tři díly jsem téměř probrečela jak želva. Řekla bych, že tohle je můj životní seriálový milník společně s Peep Show, ale tohle za mě mělo větší hloubku. Navíc ten humor zde obsažený je něco, co se fakt nevidí, scénáristi The Office jsou fakt bozi. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Ach Kancl. Seriál, který se se mnou táhl skoro rok, ale určitě ne z důvodu, že by mě nudil. Pokud se Kancl považuje za sitcom, tak bezkonkurenčně patří k těm nejlepším. Od druhé série je to fantastická bomba, která si u mě asi až na dvě série zasloužila těch pět hvězdiček. Co se týče působení humoru, tak Office nezná hranice a nebojí se hodně pracovat s trapností. Někdy až na tolik, že některé scény fyzicky bolí. Není tu přidaný smích ani hudba a seriál sází pouze na samostatné postavy. A když už jsem nakousl ty postavy, tak Americká verze má opravdu skvěle napsané vyvíjící se postavy. Hlavními oponenty jsou Michael, Dwight, Jim a Pam, kteří s v mnoha chvílích seriál kradou skoro pro sebe. Tohle platí hlavně u Michaela Scotta a Dwighta, které si už v prvních dílech zamilujete. Obě postavy zde mají skvělý vývin a v případě Dwighta mě v poslední sérii až dojalo, jak dokázal na spoustu věcí a lidí změnit názor, dokázal odpustit a usmířit se. Stejně tak fungují i dynamiky dvou postav, jako Jim a Pam v partnerství nebo Jim s Dwightem jako přátelé. Na Kanclu je pěkné, že vás dokáže rozesmát, dojat i dostat do nepříjemných situací a pocitů. Nic tak bláznivého a zároveň chytrého tu už asi nikdy nebude, a právě proto by tomu měl každý dát šanci. Výborná práce! ,,That‘s what she said!‘‘  ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • Steve Carell se na anglický originál nechtěl vůbec dívat, aby nebyl ovlivněn hereckým výkonem Rickyho Gervaise, který hraje stejnou postavu. Viděl pouze několik minut. Naopak John Krasinski viděl všechny díly britského Kanclu. (don corleone)
  • Jde o remake britského Kanclu. První díly se držely scénářů své předlohy, nicméně od druhé série je seriál spíše sitcomem s charakteristickými prvky originálu. (don corleone)

Související novinky

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama