Kancl (TV seriál)
Office, The
Komedie
USA, 2005, 176x21 min
Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon, Julian Farino, J.J. Abrams, Paul Feig, Ken Kwapis, Seth Gordon, Harold Ramis, Randall Einhorn, Marc Webb, Amy Heckerling, Roger Nygard, Greg Daniels, Brian Baumgartner, Mindy Kaling, Paul LiebersteinHrají:
Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B. J. Novak, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Mindy Kaling, Creed Bratton, Oscar Nuñez, Steve Carell, Ed Helms, Paul Lieberstein, Craig Robinson, Ellie Kemper, Melora Hardin, Trish Gates, Matt DeCaro, Rashida Jones, Nikki McCauley, Amy Adams, Kelen Coleman, David Denman, Alina Andrei, Scott Adsit, Michael Naughton, Damani Roberts, Cassie Fliegel, Matt Prokop, Christopher T. Wood, Emerson Brooks, Jack Black, Andrew Daly, Tim Meadows, Kevin McHale, Ken Jeong, Nicholas D'Agosto, Jessica Alba, Adam Jamal Craig, Amy Ryan, Michael August, Tim Kang, Linda Purl, David Costabile, Charlie McDermott, Melissa Rauch, Conan O'Brien, Jeff Witzke, Rob Riggle, Erica Tazel, Ricky Gervais, Will Ferrell, Steve Little, Anna Camp, Wendi McLendon-Covey, Jim Carrey, Charlotte Stewart, Gary Weeks, Griffin Gluck, Katie Aselton, Josh Groban, Lee Kirk, Sarah Baker, Yvette Nicole Brown, Catherine TatePlakáty
Remake populárního britského Kanclu (2001). Fiktivní dokument o velkoobchodu s papírem z městečka Scranton v americké Pennsylvanii. Snadno oklamatelný, ignorantně necitlivý a přitom neškodný šéf Michael Scott, kterého zvárnil brilantní Steve Carrell, řídí tým individualit místní pobočky. Každý, kdo pracuje v kanceláři a má za šéfa tak trochu hodného idiota, se zde pozná. Narozdíl od britské verze, si americký Office vytvořil vlastní dějovou linii, která se prolíná jednotlivými sériemi. Autoři původního Kanclu Steve Merchant a Ricky Gervais se na The Office (US) podíleli jako producentni.
Seriál získal celou řadu ocenění, ať už v žánru seriálu nebo individuálních pro konkrétní herce. Hlavní cenu EMMY pro nejlepší komediální seriál získali tvůrci v letech 2006 i 2007. (don corleone)
don corleone
Zajímavosti: Jde o remake britského Kanclu. První díly se držely scénářů své předlohy, nicméně od druhé série je seriál spíše sitcomem s charakteristickými prvky originálu. [--] Steve Carell se na anglický originál nechtěl vůbec dívat, aby nebyl ovlivněn hereckým výkonem Rickyho Gervaise, který hraje stejnou postavu. Viděl pouze několik minut. Naopak John Krasinski viděl všechny díly britského Kanclu. [--] B.J. Novak a John Krasinski spolu chodili na vysokou školu, promovali v roce 1997. [--] Dwight má u svého stolu nálepku "Froggy 101", jde o nejposlouchanější country rádio ve městě Scranton. Stejná nálepka byla také v kanceláři šéfa telemarketingové firmy, ve které po nocích pracoval nějaký čas Michael. [--] V původním seriálu se často vyskytovala kopírka a přístroj na chlazení vody, objevily se v každém díle. V americké verzi je zase umístili do úvodních titulků. [--] Exteriéry budovy, kde se kanceláře nachází jsou opravdu v Pennsylvanii ve městě Scranton, kde se odehrává děj. Naproti této budově je bar, který se jmenuje "The Office", byl zde před začátkem natáčení a jde o náhodu. [--] První série se natáčela ve skutečných kancelářských prostorách, které se nacházely nad zvukovým studiem. Zvukové studio pak sloužilo jako interiér skladu. [--] Počítače, které jsou v kancelářích jsou opravdu připojené na internet a herci si často během záběrů kontrolují svůj e-mail nebo prohlížejí internetové stránky. [--] Celkem čtyři herci stálého štábu mají v seriálu stejné jméno jako ve skutečnosti. Angela (Angela Kinsey), Oscar (Oscar Nunez), Phyllis (Phyllis Smith) a Creed (Creed Bratton). [--] Údajná adresa kanceláří je 1725 Slough Road, Scranton. Jde o vymyšlenou ulici jako pocta britskému originálu, kde se děj odehrával ve městě s názvem Slough. [--] Nezvykle hodně herců se podílelo na natáčení napsáním scénáře. Konkrétně BJ Novak (Ryan), Paul Lieberstein (Toby), Mindy Kaling (Kelly) a Steve Carell (Michael) napsali několik epizod. [--] Čtyři členové štábu jsou původem z Massachusetts: Steve Carell, John Krasinski, BJ Novak a Mindy Kaling. Nancy Walls, která hrála Carol v několika epizodách, je také z tohoto města. [--] Nancy Walls, která hrála novou HR manažerku v několika epizodách, je ve skutečnosti ženou Steve Carella. [--] Některé záběry v úvodních titulcích má na svědomí John Krasinski, který natočil záběry budovy, když přijížděl na místo se svými kamarády, po té, co dostal roli. [--] Michael má narozeniny 15. března. [--] Postavy v seriálu často popíjejí nealko nápoje od Crystal Club, což je značka, která se vyrábí ve městě Scranton. [--] Ve městě se nachází reklama na veřejném osvětlení, která propaguje neexistující firmu Dunder Mifflin, jako pocta seriálu, který se zde odehrává. Několikrát byla ukradena, vždy však byla znovu vyvěšena. [--] Postavy často mluví o podniku Pour Richards Pub, který se ve Scrantonu skutečně nachází. Jde o bowlingovou halu. [--] Na zdi v Michaelově kanceláři je vyvěšený certifikát pravosti. Jde o označení hrdého majitele Seyko hodinek. [--] Seriál musel přerušit produkci v listopadu 2007 z důvodu stávky scénáristů. [--] Ve městě Scranton je ulice Mifflin Avenue, ve které se skutečně nachází továrna na výrobu papíru. Zřejmě takto dostala firma své jméno. Tato budova je viditelná i v úvodních titulcích. [--] Několikrát je v seriálu zmíněno, že Phyllis Lapin Vance a Michael Scott jsou stejného věku a že spolu chodili dokonce do školy. Ve skutečnosti je Phyllis Smith o 11 let starší, než Steve Carell.(24.11.2008)
Matty
Stěží uvěřitelné. Poameričtěný britcom, který není horší než originál. Vlastně není ani moc odlišný. Zůstala trapnost visící ve vzduchu, vtipné odmlky a zámlky, tázavé pohledy do kamery a vtipy, jejichž pointu si musíte domyslet. Bylo ubráno vulgarit a jízlivosti. Michael v podání Steva Carella je podobný, s odpuštěním, kokot jako Ricky Gervais, akorát mimikou své tváře občas naznačí zárodek nějaké normální lidské emoce. Celkově zůstává po americkém Kanclu sladká pachuť, což oproti více hořkému a místy (právě postavou šéfa) nepříjemnému britskému klenotu může někdo vnímat jako vyměknutí, ale čím jiným by už pak měla být americká verze americká? 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Phillo(5.9.2009)
Malarkey
Sere mě jak amíci všecko musí mít po svým a proč to zrovna musí odsrat tenhle seriál to taky nechápu. Popravdě mě ale ten trapnej originální humor nepobavil a už vůbec jsem se u něj nebavil ani tady i když zase Steve Carell se mi na roli šéfíka hodil daleko víc jak Gervais. Ale fakt, že první série je uplně stejná jako originál nic nemění na tom, že od Amíků je tohle pěknej hnus točit, že se ani trošku nestyděj.(15.4.2009)
AngelAngie
Britskou původní verzi jsem neviděla a ani vidět nechci, protože vím, že by se mi nelíbila, britský humor jde v mnoha seriálech zcela mimo mě a američané ho na plné čáře přebírají na sebe. Steve je vynikající, kdykoji se jen mihl, tak jsem se šíleně smála, dost mě překvapil jeho vzhled - obstárlý, obtloustlý, takového jsem ho opravdu ještě neviděla. Ačkoli tyhle "kravatové podívané" nevyhledávám, Steve je Steve .. :)(15.2.2009)
__The Office 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $77,718,274 //počet predaných kusov 2,452,510 ║ __The Office: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $49,074,062 //počet predaných kusov 1,638,393 ║ __The Office: 4.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $34,821,386 //počet predaných kusov 1,182,564 ║ __The Office: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $30,227,592 //počet predaných kusov 916,388 ║ __The Office: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $22,827,192 //počet predaných kusov 827,879║(4.3.2011)
TheMaker
Tahle americká verze se mi líbí více jak originál. Carell je prostě super. Trapný seriál, který teží ze své trapnosti a výtečně se mu to daří.(3.7.2009)
DaViD´82
Remake britského originálu známého i u nás. Pokud máte se zde zobrazovanou "realitou kanclu" nějaké praktické zkušenosti, tak nelze než-li doporučit, jelikož je to opravdu velmi vtipné (bohužel až od druhé epizody). Pokud však s kancelářským prostředím zkušenosti nemáte, tak poté zřejmě nemá žádný smysl tomuto věnovat pozornost. Rozhodně nejde o sitcom, nýbrž o maximálně trefnou satitru zpracovanou rádoby dokumentárním stylem. Celé si to vystačí s jednou kanceláří, skvělým obsazením a naprosto fantastickým Stevem Carellem v roli šéfa pod kterým byste rozhodně pracovat nechtěli. PS: Srovnání s Kanclem je na místě a není zase až tak negativní jak by se dalo čekat.(1.10.2006)
Faidra
Bylo mi řečeno, že hlavní důvod, proč zpravidla vznikne remake, je to, že Američani většinou neovládají moc cizích jazyků, jsou líní číst titulky a dabing tam nemá zrovna tradici (a taky nějaké ty menší kulturní rozdíly, které by nebohý divák nepochopil a měl z toho mindrák). Tudíž když vznikají předělávky britských seriálů typu Life on Mars nebo Office, musím se zeptat: Amíci nerozumějí anglicky?(1.10.2010)
petaspur
Bytostně nesnáším remaky a jejich tvůrce bych nejradši připravil o genitálie. Přesto tentokrát poprvé v životě hodnotím kopii lépe než originál. Určitě mám radši anglický humor, ale v případě tématu trapnosti je pro mě trapnost v americkém balení daleko zábavnější. Pravděpodobně to bude proto, že se všeobecně při trapných scénách stydím za jejich stvořitele, ale tady jsem se přes smích stydět nestačil.(17.4.2009)
gudaulin
Americký Kancl je především dokonale zbytečný projekt už proto, že jeho první řada slepě kopíruje britský vzor. Viděl jsem jen několik dílů, ale jako fanouškovi britského originálu mi nemá co nabídnout. Jeho další směřování do formy klasického sitcomu je pravděpodobné a logické, protože tahle kancelářská jízda prošpikovaná trapností není pro každého a americký producent určitě stojí o maximální komerční úspěch. Netvrdím, že američtí herci nepodali slušný výkon, ale na jejich britské protějšky jsem si už zkrátka zvykl a americkému projektu chybí punc originality. Navíc britská verze skončila právě včas, aby se nezačala rozmělňovat stále novým a novým ždímáním původního nápadu. Celkový dojem: 50 %.(7.7.2010)
.skunny.
Kdo říká, že remake seriálu nemůže být dobrý, mílí se. S naprostou jistotou můžu prohlásit, že se jedná o další prvotřídní seriál s báječným hereckým obsazením. A co je vlastně tak úžasného na zesměšnění kancelářského života? Vždyť jsme ho mohli zažít například v Partičce IT. - V tomto ohledu zachází americký kancl, poněkud jiným směrem a sází na dokonalou autenticitu prostředí a přirozeně vykonstruované vtípky. Dobrým nápadem je i formát fiktivního dokumentů, který byl použit. Příběh nás zavádí do velkoobchodu s papírem v americkém městečku Scranton, kde se setkáváme se s pěknou řádkou charaktarů, které jsou promyšleny naprosto do detailů, a díky tomu se netočí příběh pouze kolem klíčových postav. Nejmarkatnější postavou je šéf, kterého díky jeho podpásovým vtípkům a dětinskému chování, můžete buď milovat nebo nenavidět, přičemž druhá varianta je pravděpodobnější. :-) Dále se setkáváme s dvojicí Jim a Pam, kteří k sobě mají velmi blízko a zrovna, když se člověk nekouká, tak vymýšlejí nějaký zlotřilý plán na jejich spolupracovníka Dwighta Schruta. Myslím, že další popis postav je zbytečný, protože se o nich v jednotlivých epizodách dozvíte víc než dost a shlédnutí seriálu je pro fandy sitcomů povinností. Je až neuvěřitelné jak se z takového tématu dala vytěžit tak ohromná porce zábavy. V posledních sériích, bohužel rapidně klesá kvalita.(1.11.2009)
Stegr
40%(15.1.2010)
WANDRWALL
V tomhle kanclu nevykazují žádnou práci, takže mají čas na různé povrchní vztahy. Povrchnost rozvíjejí a taktéž propagují!(28.9.2010)
Janek
Steve Carell dostal neobyčejně těžký úkol a sice překonat Gervaise, což se mu nedaří (a že já mám Carella hodně rád). Je to přetáhlé, křečovité a vzhledem k obšlehnutí britského originálu až trapné. Hodnocení se zdržím, pouze podotknu, že tento seriál má smysl pouze tehdy, pokud jste neviděli originál, nebo pokud se vám originál nelíbil.(14.6.2008)
Fleur6
Tu sa pri sledovaní ani nedá postrehnúť v akej sérii sa nachádzate - jednoducho to nestráca kvalitu a čo je skutočne zaujímavé pre sitcom - dej sa vyvíja ďalej a nestagnuje. Pozerala som päť sérií za sebou bez toho, aby som The Office musela zamieňať s iným seriálom a nenudil ma - seriózne, pri koľkých niečo takéto môžete povedať? Zaslúžene sa umiestnil v mojej TOP. Síce nerada citujem iných užívateľov, ale tentokrát musím, pretože sa úplne stotožňujem s časťou Revanxovho komentáru: „Začal som na troch, zvýšil na štyri a nakoniec som skončil pri piatich hviezdičkách. A najradšej by som dal viac."(25.10.2009)
Gazy
První díl byl pro mě takové seriálové déjà vu, vážně jsem nečekal, že se americká verze bude tak striktně držet originálu a jediným rozdílem tak zůstane jen menší zábavnost a pro mě nesympatičtí herci. Postupem času se to, ale naštěstí začne zlepšovat, přesto britská verze je o třídu lepší.(10.7.2008)
rawen
První pokus seznámit se s tímto seriálem proběhl tak, že jsem si jako velký fanoušek anglické verze stáhnul první díl a znechuceně sledoval otrocký remake originálu. Dal jsem to k ledu a nedávno zkusil další díly - a ono je to moc fajn! Vše vychází jen z původního prostředí a hlavních charakterů, ty se ale postupně ubírají jiným směrem a to je skvělé, protože teď už se mi zdá, že má americká verze jen málo společného s tou anglickou. Bál jsem se co bude předvádět Dwight Schrute - americká obdoba Garetha Keenena - a on je snad ještě lepší! Boss Michael Scott si z anglického kolegy Davida Brenta naštěstí nebere moc příklad a tak zatím co David je zakomplexovaný, sebestředný, urážlivý, arogantní idiot, Michael je spíš malé, uřvané, hysterické, žoviální, sobecké děcko --- a zábava je s ním skoro stejně velká. Všechno jinak zastřešují producenti (tvůrci původní Office), což je jednoznačně dobře, protože zápletky a vtípky jsou kvalitní a to už jsem "dojel" do prostřed čtvrté série... Bravo, fanatičtí uctívači The Office UK, nebojte se toho! 8/10 PS: 8.1.2012 bohužel se stalo Kanclu to, čeho jsem se obával, natáhli ho na X stovek dílů, odešel Steve Carell a z původní kousavě trapné břitké zábavy zbyla rodinná selanka... Ach jo... Snižuju hodnocení na 7/10(27.6.2008)
ladko
Pre mňa o dve triedy lepšie ako anglická verzia. Je zaujímavé, že na druhýkrát mi to prišlo ešte oveľa vtipnejšie. Jednoznačne najlepší z amerických súčasných komediálných seriálov. Carell to zahral lepšie ako Gervais. A charekter Dwighta-to je kapitola sama o sebe.To musíte vidieť. Hlášky: Michael:"Today I saved a life. My own. Am I hero? I really can't say. But yes." *** Michael: "And, even though we're still a family here at Dunder-Mifflin, families grow. And, at some point, the daddy can't take a bath with the kids anymore. I am upper management, and it would be inappropriate for me to take a bath with Pam, as much as I might want to." *** Michael: "We are going to learn how a warehouse works. Oh, I think this is going to work out great. Because managing the warehouse is a very important part of my job and I haven’t been there in months." *** Dwight: "I can’t do this." Michael: "That’s because you’re incapable of doing this. Because you don’t know how. Because you have no skills. Dwight, there’s no way I can possibly teach you what you need to know about public speaking by speech time." Dwight: "Okay…" Michael: "But I can teach you enough so that you don’t embarrass me or the company." Dwight: "Okay, deal. I’ll do whatever you say. No questions asked." Michael: "Well, if you have a question, you should ask me." Dwight: "I’ll try to think of one. When…" Michael: "Don’t try to think up a question just to humor me, just try not to be such an idiot." Dwight: "Is that an insult or is that part of the public speaking advice?" Michael: "Insult."(16.1.2008)
Davies182
Ruční kamera je naprosto skvělým nápadem v tomto komediálním seriálu z prostředí kancelářských krys. Steve Carell vypadá vyloženě spokojeně (ten chlap našel sám sebe), a herecky perlí. Vzhledem k tomu, že sám pracuji ve velmi podobném prostředí, tak mě z mnoha scének popadají záchvaty smíchu.(3.4.2009)
Allien.9
Rozporuplný seriál... Když opomenu původní verzi, tak je "Kancl" relativně originální a často zábavný. Nesedí mi však vsuvky ve formě rozhovorů s postavami a jako celek seriál zkrátka nefunguje.;-)(3.9.2010)
Fanklub seriálu
Související
- Office: The Girl Next Door, The (TV seriál) (2011)
- Office: The Mentor, The (TV seriál) (2010)
- Office: The 3rd Floor, The (TV seriál) (2010)
- Office: Subtle Sexuality, The (TV seriál) (2009)
- Office: Blackmail, The (TV seriál) (2009)
- Office: Kevin's Loan, The (TV seriál) (2008)
- Office: The Outburst, The (TV seriál) (2008)
- Bureau, Le (TV film) (2006)
- Office: Accountants, The (TV seriál) (2006)
- Job, La (TV seriál) (2006)
- Stromberg (TV seriál) (2004)
- Kancl (TV seriál) (2001)