Reklama

Reklama

Filip Smoljak

Filip Smoljak

nar. 17.10.1965 (58 let)
Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Československo

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Pochází z Brandýsa nad Labem a od svých pěti let žije v Praze na Vinohradech na hranici mezi Prahou 2 a Prahou 3, kde má také firmu.

Vystudoval gymnázium v Korunní ulici, nedokončil studia na FEL ČVUT a MFF UK. Dokončil bakalářské a dokončuje Mgr. studium na FF UK, obor sociální politika a sociální práce. Během studia se specializuje na výzkum empatie a altruismu, filantropii jako součást sociální politiky.

Prošel mnoha obory, od filmu, přes divadlo, novinařinu, až po desetiletou zkušenost v několika mezinárodních reklamních agenturách. Založil agenturu specializující se na sociální marketing a neziskové projekty Creative Bazaar, s.r.o., již je 60% majitelem. Agentura realizovala řadu významných celonárodních projektů proti rasismu, domácímu násilí, nebo na podporu podnikání marginalizovaných osob.

V roce 2009 založil neziskovou organizaci Muži a ženy o.p.s., která je poskytovatelem sociálních služeb v řadě krajských měst ČR. Společnost funguje na bázi sociální inovace Zrcadlová pomoc, kdy pomocníci se rekrutují z řad klientů se zdravotním postižením a pomáhají dalším OZP včetně dětí a seniorům. Působí zde jako sociální pracovník a statutární ředitel.

Angažuje se v aktivitách souvisejících s pirátskými tématy. Je autorem petice Vraťme Cimrmana národu za uvolnění autorskoprávních okovů a Cimrman žije ve prospěch komunitní kultury ochotnických spolků v menších obcích městech. V současnosti vyjednává s ministerstvem kultury a Poslaneckou sněmovnou za novelizaci autorského zákona.

Jako nositel části majetkových autorských práv po otci Ladislavu Smoljakovi věnuje z jejich výnosů převážnou část na veřejně prospěšné účely, včetně boje proti podvodům mocných.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Dalším předmětem původní žaloby byla odměna Filipu Smoljakovi za hudbu ke hře Posel z Liptákova. Šlo o záznam skladby Cornelia Gurlitta Malá romance, kterou Filip Smoljak zahrál před více než čtyřiceti lety na piano a kterýžto záznam je použit ve zmíněné hře. Za jeho použití v letech 2015 až 2017 dostane od divadla Filip Smoljak pět tisíc korun.

https://www.novinky.cz/kultura/clanek/filip-smoljak-vysoudil-90-tisic-za-hry-sveho-otce-chce-divadlo-vyzdimat-komentoval-sverak-40350352

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

Tak ty chceš zmrde prachy, který sis nevydělal, pro které jsi nehnul prstem?Ty chceš parazitovat na umění svého otce, protože sám jsi neschopná nula?Styď se§

Herec

Reklama

Reklama