foto

Miranda Hart

  • nar. 14.12.1972 (43 let)
    Torquay, Devon, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miranda Katherine Hart Dyke, známá jako Miranda Hart je anglickou herečkou, komičkou, scénáristkou a autorkou. Miranda se narodila 14. prosince 1972 v Torquay, Devonu. Je dcerou anglického vojáka a vnučkou guvernéra Sira Williama Luce. I přesto, že pochází Miranda z aristokratického prostředí sama se tomuto označení vyhýbá a nepřeje si aby se říkalo, že je s z rodiny vyšší třídy.
 
Miranda Hart, vyrostla v Petersfieldu, Hampshire a studovala na Downe House, Berkshire, independentní dívčí škole. Navštěvovala univerzitu University of the West of England v Bristolu, kde vystudovala politické vědy. Hart poté ještě vystudovala herectví na Academy of Live and Recorded Arts. V roce 2002 poprvé sama vystoupila před publikem v Edinburgu a v roce 2004 byla vybrána pro seriál televizní stanice BBC.

Předtím než mohla vytvořit svůj vlastní sitcom Miranda, který vychází z jejího života, zahrála si několik menších rolí v jiných seriálech. Objevila se jako akupunkturistka v seriálu Not Going Out, kde tak zazářila, až jí tvůrci zařadili do seriálu jako vedlejší postavu. Hart také získala British Comedy Award za roli v seriálu Hyperdrive stanice BBC.

Miranda Hart je nejvíce známá ze svého vlastního televizního sitcomu 'Miranda'. Tento seriál je z části inspirovaný vlastním životem Mirandy. Rádiová stanice BBC Radio 2 vysílalo také rádiovou komedii Miranda Hart's Joke Shop. Tento sitcom má velkou úspěšnost na Britských ostrovech. Avšak odvysílané zatím byly tři série. Čtvrtá série seriálu byla odložená kvůli jiným projektům samotné Mirandy Hart, která právě v roce 2014 začala jezdit po Anglii se svou první vlastní stand up comedy show. Hart na tomto turné čekají vyprodané koncertní arény jako čtyřikrát vyprodaná O2 Aréna v Londýně a třikrát vyprodaná Wembley aréna.

Miranda je také autorkou bestsellerové knihy 'Is It Just Me?', kterou vydala a ve které popisuje své dětství, dospívání a také to jaké to je být tou, která má stále smůlu na trapasy.

Patrik "Patw" Weisser

Herecká filmografie

2016 The Canterville Ghost
2015 Špión
2014 Miranda Hart: Tak tomu já říkám live show
2013 Gangsta Granny (TV film)
2012 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
2010 Infidel, The
The Bubble (TV seriál)
2009 Miranda (TV seriál)
Monday Monday (TV seriál)
2009 Unwrapped with Miranda Hart (TV film)
2008 Pohádka ze zátoky
2007 Angelo's (TV seriál)
Dvanáct v jednom domě
Chci to!
Magicians
Romanovo impérium (TV seriál)
Rush Hour (TV seriál)
2006 Hyperdrive (TV seriál)
Not Going Out (TV seriál)
Olověná bublina (TV seriál)
2005 Man Stroke Woman (TV seriál)
O mé rodině a jiné zvířeně (TV film)
2004 Nighty Night (TV seriál)
2003 William and Mary (TV seriál)
2002 Mothers and Daughters
1999 Ženská liga (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)
1994 Room 101 (TV seriál)
Vicar of Dibley, The (TV seriál)
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)

Dokumentární

2011 Catherine Tate: Laughing at the Noughties (TV film)
Divoký víkend Beara Gryllse (TV seriál)

TV pořady

2014 Duck Quacks Don't Echo (TV pořad)
2010 One Ronnie, The (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
Comic Relief 2009 (TV pořad)
2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2009 Miranda (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(45)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace