Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Bravurní dílo, které svým příběhem překonává bez problémů naprosto vše, co kdy bylo natočeno. Špičkový scénář, impozantní herecké výkony, precizní režie, dokonalá kamera. Více není třeba dodávat - tento klenot světové kinematografie je potřeba vidět a především pochopit. Potom se vám vryje nesmazatelně do paměti a natrvalo tam již zůstane.

Rain Man

Rain Man (1988)

Jeden z nejlepších filmů historie. Dojemný psychologický pohled na vztah dvou bratrů. Jedinečný, mimořádný, kolosální, geniální - takový je výkon Dustina Hoffmana v roli Raymonda. Přípravě na natáčení věnoval mnoho času, kdy se pohyboval mezi autisty a studoval jejich chování. A úsilí se mu neuvěřitelně vyplatilo. Jednoznačně je to jeho nejúžasnější role. Tento příběh je filmový poklad, který by neměl být nikdy zapomenut ...

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Historický velkofilm o věrném generálovi starého Říma, do jehož života zasáhne sám císař. Kvalitu této atraktivní podívané nijak nesnižuje ani fakt, že děj nemá vůbec nic společného se skutečností. Všechny hlavní postavy sice žily a jsou skutečné, ale hlavní děj je zcela smyšlený. Herecké výkony jsou vynikající a zpracování tohoto dějem nabitého příběhu není co vytknout. Životní role Russella Crowea a režijní koncert Ridleyho Scotta. Na velkém plátně v kině to byl nezapomenutelný zážitek a když k této podívané přičtu i vynikající hudební doprovod, není co řešit. Právem uděluji maximální hodnocení.

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Nádherný a zároveň téměř nesnesitelně dojemný film... Láska k vlastní rodině, život v koncentračním táboře a přiměřená dávka humoru je dokonalý mix, kde se střetává tvrdá realita války s fantazií malého chlapce. Roberto Benigni úžasně oživil svou kariéru výkonem, který jednoznačně patří k jeho nejlepším. Tolik lidskosti, kterou se mu podařilo do tohoto filmu dostat, najdete jinde jen těžko. Je to mistrovská filmařina v každém smyslu.

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Hvězdně obsazený western, který je v mých očích na samém vrcholu ve svém žánru. Výtečný a všem divákům, zcela bez rozdílu věku, srozumitelný příběh sedmi drsných chlapíků, kteří se rozhodnou bránit chudé terorizované vesničany. Hltal jsem to už jako dítě a film neztratil nic ze svého lesku ani po desítkách let. Prostě legenda světové kinematografie, kterou ještě umocňuje vynikající hudba. Mezi westerny je to absolutní špička, kterou jen tak něco nepřekoná.

Skála

Skála (1996)

Jednoznačně nejlepší akční thriller všech dob ! Skála se zcela vymyká všemu, co bylo na tomto poli natočeno. Perfektní výběr hlavních rolí a jeden z vrcholů režiséra Michaela Baye. Napětí a jednolitá akce od začátku do konce, prakticky bez hluchých míst. Dokonce i "záporák" si nakonec získá divákovo srdce. Tohle dílko asi zůstane ve svém žánru dlouho nepřekonáno. Vezměte si něco k jídlu a pití, posaďte se v klidu do křesla, na 130 minut ožívá bývalé vězení Alcatraz .....

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jsou v historii kinematografie filmy, ke kterým je naprosto zbytečné hledat ta správná slova. A Forrest Gump je jedním z nich. Tom Hanks je nepochybně skvělý herec, ale tato role ho vynesla až na samý vrchol hereckého kumštu. Způsob, jakým vytvořil postavu prosťáčka Forresta, je naprosto fantastický. Kromě Hankse zde září také Robin Wright Penn a Gary Sinise. Tomuto filmu nelze vytknout snad vůbec nic. Bravo pane režisére - hluboce se Vám klaním, protože jste mi přichystal neuvěřitelný filmový zážitek.

Sedm

Sedm (1995)

Tento krimi-thriller přitáhne diváka především svou mrazivě ponurou atmosférou. Pitt s Freemanem v rolích vyšetřovatelů jsou geniální kombinací. Zdárně jim však sekunduje také Kevin Spacey s ledově chladnou vizáží padoucha. Skvělý scénář a taktéž režie. O tomto thrilleru se nedá napsat nic negativního, to se prostě musí vidět ! Upřímně mohu konstatovat, že se mi to líbilo ještě o chloupek více, než dnes již klasický Mlčení jehňátek. Obě tato díla jsou geniální, i když každý je o něčem jiném.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Nádherná a dosud nepřekonaná romantická pohádka pro dospělé. Audrey Hepburnová je tak neskutečně okouzlující, že si vůbec nedovedu představit, že by její roli princezny hrál někdo jiný. S Gregory Peckem tvoří jedinečné a naprosto bezchybné duo. A pochybuji, že v závěru filmu zůstane divákovo oko suché... Film je natočen černobíle, ale vůbec to nevadí. Naopak si myslím, že je to vlastně ku prospěchu a tomuto filmu to spíše sluší. A kdo se nebyl nikdy v Římě podívat, vřele tam výlet doporučuji. Uvidíte nejen místa kde se točilo, ale ani jako turisté určitě nebudete cesty litovat. Město je totiž plné zajímavých památek, které stojí za to vidět.

Základní instinkt

Základní instinkt (1992)

Špičkový psychologicko-kriminální thriller okořeněný neuvěřitelně silným erotickým nábojem. Do nejmenšího detailu propracovaný scénář, který je absolutně bez slabin. Nejlepší film Paula Verhoevena a skvělá Sharon Stone se sekáčkem na led v ruce. A Michael Douglas jako cíl jejího chtíče... Udělejte si pohodlí, dejte si led do drinku (sekáček určitě máte), hra na kočku a na myš vás už nepustí z křesla ...