Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Mandragora

Mandragora (1997)

Tak jsem shlédl celou trilogii od Wiktora Grodeckiho včetně tohoto také dokumenty Not Angels But Angels a Tělo bez duše (Body Without Soul) a myslím, že na jeden den toho hnusu bylo až moc. To co se dělo v těch 90tých letech a možná ještě dnes děje....těžko uvěřit.... syrovost a realita nepotřebuje velké herecké výkony a tento film je prostě takový. Dodatek po letech (2023): Vrátil jsem se k recenzím na tento film a chtěl jsem vidět ta nová, lidí, kteří shlédli tento polodokument 25 let od doby, kde se odehrával. A nejlépe je tam prostě vidět to nepochopení. Nejspíš to obvykle budou lidé, kteří nepoznali realitu devadesátých let a nebo jí poznali ze zapadlé vesnice někde na dědině. My, co jsme měli možnost "čuchnout" i k realitě tohoto tehdejšího undergroundu (ne že bych s kamarády šlapal, ale toulali jsme se také, byť jsme se vraceli vždy do tepla domova a rodin), víme jaké to bylo a jak tento film docela dobře vystihl dobu, kdy to tak skutečně chodilo. Film není uměleckým dílem, spíš sondou do tehdejší doby a této "subkultury".

Želví nindžové

Želví nindžové (1990)

Ať už tak nebo onak, musím říct, že tenhle film se mi docela i líbil. Pravda, nebyl tak vtipný, jako druhá část, ale i tak jsem se bavil v kině, když mi bylo 8 stejně jako dnes jako dopělý muž. A upřímně řečeno, tyhle želvičky mi přijdou lepší než ty nové, kostýmy i loutky (Tříska) mi přijdou přirozenější než jejich nová digitální podoba (hlavně co se týče želv samotných), bojové akce nepůsobí sterilně ani strojově a i když je příběh naprosto obyčejně želví, rád se na to podívám vždy znovu s chutí.

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

Nejlepší příklad toho, že dobrý horor nedělají jen končetiny létající vzduchem a cisterny krve po celém okolí. Mrazivost, děsivá atmosféra a celkově zvládnuté načasování dělá z tohoto kousku výbornou žánrovku. Právě asi syrovost a realita vyprávění je silným článkem Wanova díla. Po hodně dlouhé době mi běhal mráz po zádech, skvělé! Plná palba... Jen tak mimo mísu ještě, schválně jsem si přečetl těch několik málo komentářů od individuí, kteří dali "odpad". Chtěl bych jen doporučit, pokud se žánrově nevyznáte, koukejte na Šmouly, tam o nic nejde a pobaví vás. A druhé doporučení, když nemáte ponětí o tom, jak to ve skutečnosti doopravdy bylo, nesuďte jestli je nebo není to dle skutečné události ;-)

To Kapitola 2

To Kapitola 2 (2019)

Opět nerozumím zdejšímu hodnocení. Kapitola 2 se drží docela slušně knižní předlohy i když jsou tam odbočky a předělávky, ale veskrze se jedná o hodně povedený přepis s řadou perfektně vyvedených scén a celkem slušné herecké kreativity. Triky jsou na úrovni a budování napětí prochází celým filmem skvělým vývojem. Pro mě to byl výborný zážitek. Dokonce si troufám tvrdit, že jde o kousek zdařilejší počin než v případě první kapitoly. Je zde dobře vidět, na zdejších komentářích, že většina lidí knihu buď vůbec nečetla a nebo ji nepochopila. Za mě 95%.