Želví nindžové

Akční / Dobrodružný / Komedie / Krimi

USA / Hong Kong, 1990, 93 min

Steve Barron

• Tosim

Ve své době asi bomba, dneska...nevím, nevím...(14.5.2003)

První film je absurdní kombinací Želv Ninja, Pátku 13tého a Karate Kid. Tříska vypadá, jak kdyby ho právě někdo vytáhl z popelnice a konec s Trhačem je TAK blbě natočný, že bych za to Barrona nakopal. Ale želvy jsou fajn a Elias Koteas jako Casey Jones nemá chybu. Bohužel není ani technická stránka nijak oslnivá a celé to má takovou podivnou, poměrně dost "neželví" atmosféru. Pro mě osobně nejslabší kousek celé trilogie a ty naprůměrné tři jenom proto, že mám pro želvy slabost...(13.11.2005)

V kině jako dítě jsem z toho byl více vyřízený, než z čehokoliv, co vidím dnes. Bohužel ty časy jsou pryč stejně jako moje naivní představa o tom, že Leonardo je prostě nejlepší, každého rozseká a jednou budu jako on :( Nesplnilo se to, ale nejsem kvůli tomu zas tak smutný, protože být zelená lidská želva s meči a povídat si s divnou velkou krysou by asi nebyl život, který bych dneska chtěl :-)(6.1.2009)

• Enšpígl

no nevím, nevím co by na to řekli želvy, kdyby io viděli.Ta krysa se povedla asi nejvíc.(14.8.2006)

• AngelAngie

Celkem nevydařený pokus ..(31.5.2008)

Rozpočet $13,5miliónaTržby USA $135,265,915Tržby Celosvetovo $201,965,915/videl v kine: 75%/(9.8.2005)

rozpočet : $13.5 million tržby celosvetovo : $201,965,915(22.11.2006)

• Oskar

Co to je? Co je tohle probůh za ptákovinu? Jeden z nejpodivnějších filmů, co jsem kdy viděl!(11.4.2003)

• novoten

Adaptace, která nemohla dopadnout dobře, dopadla fakt špatně. Druhou hvězdu dávám za to, že jsem v deseti letech nadšeně koukal na obrazovku a byl vděčen za to, že mi někdo dětské miláčky převedl na plátno. Nicméně už tenkrát mě něco ve mně hlodalo, že to zkrátka není ono, želváci jsou příliš umělí a Trhač se zkrátka jenom tvrdě tváří. Dřív přijatelné, dnes trapné.(26.3.2007)

Docela jsem se pobavil, myslel jsem, že to bude horší. Skoro si řikám, že na rok vzniku se to povedlo nadmíru dobře, myslím tím želví kostýmy. Ale ve výsledku je to stejně jen průměr.(30.7.2009)

Když jsem objevil tyhle filmy tady na CSFD, uplne s emi rozbusilo srdce, protoze to opet orovska nostalgie, snad bych nekd eu rodicu jeste nasel ty plakaty, obrazky, hracky a vsechno, co ma co docineni s zelvama :) urcite tenhle film neni na 4 hvezdy, ale citove je i na vic :)(12.2.2008)

• Jamal

Jeden z mých prvních filmů v kině, který si dobře pamatuju, ale který mě zrovna na to jak jsem měl rád seriálovou předlohu moc nepotěšil. :: (((18.11.2005)

Relativní propad oproti skvělému animovanému seriálu, ale ještě stále celkem stravitelné a koukatelné. Jako oddychovka ideální. P.S. Takové menší varování, před slabší dvojkou, která má sice několik povedených scén, ale jako celek je to skutečně do nebe volající blbost.(22.11.2009)

Donatello byl můj hrdina :) Kupodivu mám ty hrané filmy radši než původní seriál, jenom je třeba nechat všechnu soudnost stranou a vrátit se do doby na prvním stupni ;)(26.8.2009)

Režijně a herecky slabý film (o otřesné kameře ani nemluvě), ale pro dětského diváka to má své nezaměnitelné kouzlo. V dětsví mi k srdci přirostl nejvíc právě tento želví film a dodnes se na tom nic nezmněnilo. Byť vypadá, jako by ho točil Vít Olmer.(23.12.2007)

Bomba, klasika - prostě film mého dětství a i teď je to pro mě, i když po scénáristické stránce lehkomyslné, ale i tak geniální dílo. Komu se to políbí, ať si prdel políbí, neboť tenhle film není pro intelektuály, co u filmu hodlají počítat matematiku a tak.(13.3.2006)

Nejpovedenější filmoví nindžové, milé, komiksové, prostě cupr... a ten vyvedený Trhač.! :-))(21.12.2009)

Neodolal jsem, poté co poslední animák obnovil moji lásku k želvákům, a po letech jsem se podíval na film, který jsem jako malý tolik miloval. Z počátku jsem měl trochu obavy, že si tím možná zkazím dojem, který jsem si za ty roky přechoval. Ale to byl omyl. Bavil jsem se minimálně stejně jako před lety. Samozřejmě tomu pomohl příjemný pocit nostalgie, ale film obsahuje několik skvělých scén (Trhačův domov dětí a mládeže nemá chybu). Masky želváků jsou skvěle provedeny a možná je škoda, že se tvůrci nevydali touto cestou v posledním filmu, jen ten Tříska byl možná prašivej až moc. Choreografie bojových scén je také dobrá a správně nadnesená jako zbytek filmu. Velice dobrý dojem také udělala hudba, které podle mně správně podbarvuje jednotlivé scény a sama o sobě je dokáže udělat komickými. Škoda jen, že kamera nebyla vynalézavější a střih na lepší úrovni. Prostě si nemůžu pomoct, možná za to může cit k želvákům, protože je to opravdu moje dětství, ale já si ten film skvěle užil a mile rád se u něj zasmál.(7.4.2007)

• Jordan

nemôžem ten film hodnotiť, lebo si ho už skoro nepamătám, strýko naňho vzal mňa a bratranca v Spišskej Novej Vsi do kina a ja som bol malý fagan a zbožňoval som tie štyri korytnačky. Každopádne je to legenda a . . . ehm . . . páči sa mi ten originálny názov filmu, že: "Teenage Mutant Ninja Turtles"(21.8.2005)

For ME 80%(2.8.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6