Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 261)

plakát

Absurdistán (2006) 

Ironicky stejně jako ústřední průměrný hrdina, i tenhle film beru jako takový průměr v komediích. Určitě se u toho u některých scén pobavíte, pokud se rádi smějete chytrým a/nebo hloupým lidem, budete se bavit ještě více. Občas film nabízí geniálně satirické nápady "co by kdyby" (rozuměj: restaurace Zdeňka Pohlreicha v 5* hotelu) a občas spadá do humoru typu závodní jídelna 4. cenové skupiny. Což je dvousečný meč - na jednu stranu si to člověk 100% neužije, na druhou stranu je to film skoro pro každého. Výprava přijatelná, budoucnost to byla skutečně dystopická. Vysvětlení událostí se mi líbilo, hlavně aby si to někdo nevyložil jako příručku "jak by to mělo být". Škoda, že v ČR Costco nemáme, takže tato část lidem unikne (nejblíže by asi bylo Makro, případně Tesco), což ale není výtka, můžeme to brát jako výzvu československým filmařům natočit Aburdistánskou Republiku. Potitulková scéna s Upgrayeddem mi přišla naprosto zbytečná. Závěrečné WTF ale patří překladatelům, protože Idiocracy (druh vlády) přeložit jako Absurdistán (druh autonomního území) a Návrat z doby ľadovej (druh klimatického období) chce extra formu nadbytečné kreativity.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Pohodová romantika s kapkou příměsi komedie, to vše s nonstop roztomilou Reese a uvěřitelně povalečským Markem Ruffalo. Dokonce i s příjemně neobvyklým scénářem, takže se člověk ani chvilku nenudí, občas se zasměje a eště ho to zahřeje u srdéčka. Nojo, holt romanťika. Crowning Moment of Heartwarming na každém kroku. Rule of Funny zde zaklepává občas logiku do země, ale tam, kde to je člověku srdečně jedno. Rozhodně silné 3 hvězdičky.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Kdo někdy měl nebo stále má v sobě svého vnitřního "gotha", ten si bude pomlaskávat blahem. Koncept to není nijak nový, vždyť Addamsovi existovali v době vzniku tohoto filmu již téměř půl století. Nicméně kromě vynikajícího castingu v čele s u mnoha lidí childhood crush (včetně mě) Christinou Ricci je zapotřebí zmínit i hudbu a kulisy a celkový set design, který věrně napodobuje předlohu.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Pořád se mi zdá, jako by ostatní lidi nahrávali džouky Christině Ricci, protože taková vtipnost není dosáhnutelná standardními způsoby. A navíc je to kchůl gothic loli. A přežila mučení Disneym. Ovšem to je jen špička ledovce, jak je napěchovaný tento film vtípky a hvězdnými herci - zejména tedy seriálového původu - z nichž asi nejvíce vyčnívá Peter MacNicol tuzemským divákům známým zejména z Ally McBealové. Důstojné pokračování. Je moc veliká škoda, že rok po natáčení zemřel Raul Julia a i to nejspíš zamezilo vzniku 3. dílu. Své diváky by si to dozajista našlo.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Velmi sympatická sci-fárna s duší. Co se týče HJO, vždy jsem měl tento film radši než všude proklamovaný 6. smysl. Nikdy jsem se však nedokázal rozhodnout, kdy by mi nejvíce vyhovovalo, kdy by film měl skončit - rozhodně s koncem posazeným daleko do budoucnosti problém nemám.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Moje krevní skupina. Víc se nedá dodat. Vidět tuhle trojku(čtverku s Richmmondem) opravdu stojí za to :D

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Má to svoje momenty. Je jich hned několik druhů, takže každý si přijde na své. I já si přišel na své, avšak kromě sem tam nějakého vtipu, který pobavil, nebo hlášky, kterou budu hrdě používat v běžném životě, je tam i dost vaty. V tu chvíli jsem si říkal, jestli není délka 105 minut lehce přestřelená. Možná ano, ale děj se dělí do pohodlných dvou aktů, takže se hra hezky vejde do formátu dvou klasických dramatických seriálů. Obsazení super. Zde bych rád vyjádřil respekt panu Svěrákovi, pakliže to byl jeho nápad vzít (navzdory autorství) si na triko roli, která mě bavila nejméně. Ačkoliv ve všech číslovaných listech musí být i poslední místo. Je to sice kruté, ale musí to být.

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

Respekt! Takhle kvalitní animace se nevidí někde ani po těch padesáti letech...