Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (5)

plakát

Zlatovláska (1973) (TV film) 

Jedu, jedu pro něhu. x Kdo na zemi Bůh je málem? Co dodat k těm téměř 300 komentářům? Balzám na duši, hodinu a čtvrt trvající trans z výkonů hereckých mistrů i v těch nejmenších rolích, do toho skvostná hudba s chytlavými texty a nádherná čeština. A scéna, kdy se Ladislav Pešek coby starý král loučí se svou nejmilejší dcerou, patří k nejdojemnějším v celé historii televizních i filmových pohádek.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Su já kráva neščasná. Panorama rázovitých figurek z prostředí Jeseníků v podání herců z dnes populárního Dejvického divadla. Výše uvedená replika Simony Babčákové v její roli ženy pro 2 muže (Hynek Čermák, David Novotný) se vším všudy doslova vyjadřuje obsah celého filmu (Co to mám hrát?). Přehnaně toporně zahrané vykradené duše a jejich dennodenní návštěvy hospody u ryzího piva z hor.

plakát

Mezi námi zloději (1963) 

Z kterýho jsou katru? Funkce na ně patří. A taky je dostanou! Tři kriminálem polepšení zlodějíčci v podání Vladimíra Menšíka, Jiřího Sováka a Otomara Krejči se po propuštění z výkonu trestu snaží uchytit v nových podmínkách združstevněné vesnice, kterou ovládá klan Musilů, kteří jim uvolní své funkce v družstvu a do roka a do dne se nestačí divit.

plakát

Příběh dušičkový (1964) (TV film) 

My jsme holt slabý pohlaví…slabý? To je slabej výraz. Pohlazení na duši v době podzimních splínů. Staropražská idyla z časů mocnářství, v níž exceluje Jan Pivec (jak slovním projevem, tak grimasou), od něhož uteče jeho panovačná žena (Dana Medřická) a on se, světe div se, ve svých usedlých letech pořídí dítě se svou hospodyní (Libuše Havelková).

plakát

Bratři (1987) (TV film) 

Jen taková krása, jež neví o své kráse, jen taková krása, kráse podobá se. Jedna z mistrovských replik šaška v geniálním podání Josefa Kemra, vnitřně rozervaní bratři Boris Rösner a Pavel Soukup ne nepodobní postavám z Shakespearových tragédií v souboji o půvabnou Milenu Steinmasslovou a trůn.