Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

!SPOILERY! Jsem velice zklamaná. Z Daenerys. Nemohla jsem tomu uvěřit, že promění celé King's Landing v popel a prach. Celých sedm sérií jsem ji měla za velkou favoritku. Chtěla jsem, ať dosedne na železný trůn. Ale že bych byla až tak překvapená z vývoje 5. dílu 8. série, to ne! Lidé shazují tvůrce, jak mění charakter postav. S tím nesouhlasím. Vzpomeňme si, že i v minulých sériiích byla možnost vidět temnou stranu Daenerys, v 7.sérii navíc její touha po trůnu značně sílí. A v posledních dílech přišla nejdřív o jednoho draka, pak přestože pomohla severu v boji s mrtvými, přišla o Joraha a přijetí seveřanů se nedočkala, do toho ztratila dalšího draka a velkou část armády, zemřela Missandei a ještě se dozví, že není hlavním adeptem na trůn (navíc těsně před bitvou s mrtvými) a vztah s Jonem jde k ledu i kvůli prozrazení jeho tajemství dalším. Varys ji zradí, Tyrion ji "blbě" radí. Cítila se podvedená, osamělá, zhrzená, zklamaná.... Vůbec neschvaluju to, co udělala, zmasakrovat tolik nevinných, těžce jsem to rozdýchávala ale nepřekvapuje mě to. Vždyť se o rodu Targeryan několikrát říkalo, jak jsou schopni zešílet. Ale do poslední chvíle jsem doufala, že to neudělá, že nebude až tak radikální. Jon už několikrát ukázal svou naivitu, nedomýšlí důsledky svých činů. Jestli opravdu nechce být králem, měl si tu informaci o svém původu nechat pro sebe. Čekal, že mu příbuzní a později celý sever řekne ach, ty jsi následník trůnu, ale pokud nechceš vládnou, sláva dračí královně? Cercei zemřela v objetí Jamieho, to dává smysl, že ji chtěl vidět, přestože ho chtěla odstranit, byla to jeho životní láska, měli spolu tři děti a miloval ji přes všechno. Ano mohli vymyslet drsnější odchod Cercei, ale né každý umírá tak impozantně. Seriál Hra o trůny měl dle mého názoru největší lesk ve své první polovině, ale i nyní dokáže překvapovat a rozvracet. Ať už se Vám díl líbil nebo ne, budete o něm mluvit.. A pomíjím už to, že strategie bitev má velké trhliny, scénář už není tak brilantní a tvůrci se snaží hrozně moc stihnout během posledních dvou sérií, a proto některé situace časové nesedí. Já během tohoto dílu kolikrát i nedýchala. A když skončil, tak přemýšlela. Přes své chyby na mě udělal velký dojem. Společně s krvavou svatbou a úmrtím Hodora ho cením nejvýš.

plakát

Na cestě (2012) 

Četla jsem knihu, točila se kolem cestování, chlastu, sexu a trávy, nikam nesměřovala, pořád výlety z východu na západ a naopak, navíc hodně postav - nedůležitých. Ve filmu dostatečně zobrazeno, ale nebavilo mě na to koukat. Postrádalo to hlubší myšlenky, což postrádá i předloha. Pouze postava Deana byla dostatečně vykreslena (crazy boy!!). Kristen tentokrát moc nehraje, nemluví, jen se odhaluje, což hvězdičku nepřidá. Nedokoukala jsem.

plakát

The Runaways (2010) 

Kristen je opravdu skvělá herečka (potvrzeno u Speak, Cake eaters, Into the wild, Yellow handkerchief. Twilight ságu nekomentuju, u takových filmů se hereckej výkon moc sledovat u nikoho nedá, ale zase díky ní vešla do povědomí veřejnosti a má balík na účtu:-)). V roce 2010 se chopila rolí ,,zlobivých holek" (nejen tady, ale i ve filmu Welcome to the Rileys - hraje prostitutku) a vážně jí obě sedly a divákům rozšířily obzory! Gesta, mimika i emoce - to vše z ní udělalo perfektní Joan a dohromady s Dakotou tvořily duo k pohledání. Co teprve když jsem se dozvěděla, že několik písní spolu samy nazpívaly. Wow!! Já mám potíže hlas Kristen od hlasu Joan Jett rozeznat. Tenhle film se možná bude víc líbit lidem, kteří zbožňují muziku typu David Bowie, Sex pistols, Suzie Quatro, ale i kdyby ne - můžu potvrdit, že je na co se dívat!!!

plakát

Cold Creek Manor (2003) 

Hoodně předvídatelný!!! Škoda, kdyby se lépe děj rozpracoval, mohl to bý o hodně kvalitnější film. Ale dalo se na to koukat.

plakát

Mluv (2004) 

Kristen Stewart jsem poprvé pořádně zaznamenala v The Runaways, kde věrně kopíruje Joan Jett. Řekla jsem si, že by to byl další skrytý talent s více kvalitními filmy, ovšem na veřejnosti známý pouze upíří ságou Twilight? Nespletla jsem se. Téma filmu Speak není zcela originální, ale samotná Kristen se role vyoutované dívky zhostila skvěle. Sledovat její osobní boj, uzavřenost a postupně odkrývat pravdu mne neskutečně obohatilo. Na konci filmu jsem si neustále opakovala, ať se tohle nestané mé dceři a měla na krajíčku...a to děti ještě nemám!

plakát

The Cake Eaters (2007) 

Nenásilně zpracovaná témata, která se mohou v životě přihodit komukoliv. Vyzdvihla bych výkon Kristen Stewart, která potvrzuje své herecké kvality - tu nemoc neznám, ale hlas i pohyby opravdu přesvědčivě zahrané. Teď už jen, aby ji lidé neměli spojenou pouze s Twilight ságou:-)

plakát

Prstoklad (2005) (TV film) 

Kniha mě absolutně dostala, poté zfilmovaná verze. Musim podotknout, že se filmová verze hodně držela knižní, bylo to tak realné!!!!!! Některé scény jsem si opakovlaa vícekrát! Herecké výkony bezprostředně vynikající! Takhle by měl každej film vzniknout. Pro BBC velký plus. Pustím si to ještě několikrát a doufám, že další adaptace od Waltersové budou tak povedené:-):-)

plakát

Lip Service (2010) (seriál) 

Nebudu srovnávat s L word, každý seriál má jiná pozitiva (i negativa:-). SPOILER: mrzí mě, že zmizely v druhé sérii, hned dvě (pro mě podstatné) postavy, protože jsem se těšila na rozuzlení, Cat mi přišla zajímavá, morální, ale nemůže vypustit Frankie z hlavy i když si najde tak skvělou partnerku. Celkově na mě seriál působí reálně a líbí se mi jak policajtka Sam, tak novější postava Lexie, která působí velmi citlivě až skoro dokonale a fandím jí, jak chce získat Sam. Těším se na třetí sérii, byla by chyba ji nenatočit:-)

plakát

Láska je Láska (2004) (seriál) 

Komentuju po zhlédnutí všech šesti sérií. Lesbických seriálů je sice čím dál tím víc, ale tenhle je zatím nejrozšířenější a zřejmě i nejznámější, možná i kvůli tomu, že pochází z Ameriky. Přijde mi nereálný, aby se tolik lesbických žen koncentrovalo na tak malém místě (i když se jedná o L.A.) a všechny jsou velmi smyslné, sexy, vtipné či inteligentní a bohaté (až na Shane.) Ale dobře, hezky se na to kouká. V průběhu seriálu se moje názory na jednotlivý postavy měnily. Alice mi přišla celkově velmi vtipná a zároveň zranitelná, ta její spontánnost mi brala dech. U Dany byla báječná její nesmělost a nezkušenost s ženami a byla mi blízká i kvůli sportovnímu životu. Shane přestože měla tolik kiksů jsem nikdy neodsuzovala, jediná mi přišla reálná, i když hlavu občas v těch nevěrách použít mohla. Nejraději jsem měla Tinu, takovou partnerku bych si přála mít. Nejlepší je pro mě 1.série, protože mě i po druhém zhlédnutí bavily všechny scény a postavy, a 5.série, protože se Bette a Tina dávaly dohromady a Tina už byla odvážnější a né tak zaprdlá. Co mě na seriálu nejvíc mrzelo, byla nedořešenost některých postav a situací - postava Mariny úplně zmizela s tím, že si z nešťastné lásky k Jen ublížila a odstěhovala se do Evropy, Jenny a její vrtkavé chování zejména zlom 3-4.série, docela milá a obětavá holka a najednou taková mrcha? A naopak Helena nejdřív senzačně vykreslená manipulující žena dominantního postavení a pak taková hodná, rozdavačná naivka? Ten britskej ovšem přízvuk skvělej, jinak zbytečně překopaný. Konec vztahu Dany a Alice? Ani pořádně nevíme proč a ty flashbacky mi to nenahradily a taky úmrtí jedné hlavní postavy v 3.sérii, to snad né..a navíc pak se dočtu, jak byla oblíbená a její představitelka byla sama překvapená svým časným koncem v seriálu:-( Celkově doporučuju vidět, hudba bezva, Vancouver krásnej a scénář kvalitní, jo a nabušený díly erotických scén:-)

plakát

Sugar Rush (2005) (seriál) 

Taková normální rodinka:-) i když ten bráška Kim byl vážně ujetej. Kim samotná a její komentáře jsou velice vtipné, neotřelé bez zbytečných řečí navíc. Když se musí neustále držet (v 1.sérii), aby se Sugar nedotýkala, vybavuju si sama sebe v patnácti. Konec 1.série a hlavně celá 2.série jsou bombový, zhlédla jsem to skoro najednou. Sice bych chtěla víc dílů, ale na druhou stranu, není moc seriálů, které umějí skončit včas:-)