Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Identita - příběh českého grafického designu - Veřejný prostor (2024) (epizoda) 

Pořad, který má "našemu Pepíkovi" osvětlit co to vlastně je grafický design. Když odhlídnu od faktu, že vizuál a styl celýho pořadu pochází pravděpodobně někde z roku 2005, tak vlastně celý koncept nechápu. Pominu pana Najbrta, který mě svýma výstupama irituje už řadu let a dnes platí spíše za podprůměrnou službu, která je značně přeplacena... ale proč se tvůrci ptají lidí na ulici na názor bez nějakého kontextu, tomu nerozumím. Místo aby se v prvním díle šlo po malých krůčkách a vysvětlili tedy vše od historie po dnešek - změny v nástrojích, komunikaci, barevnosti, přístupu, typografie, rozdíly v daných sub oborech... tak je tu řečen brutální základ, který se člověk dozví v první hodině na střední škole, z ničeho nic střihově střídáme scény zaobírající se Prahou 3, reklamním smogem, unknown lidma z ulice, Člověkem v tísni a sem tam někým známým, kdo se snaží erudovaně něco sdělit. Nevím, jestli zvládnu druhý díl bez psychický újmy.

plakát

Šerifská hvězda (2017) (seriál) 

4 hvězdy za první sérii, 2 za druhou. Začátek se příjemně pozvolna rozjíždí a sem tam se objeví komediální prvek, který potěší. Postupem času ale seriál nabírá na vážnosti a ne zřídkakdy se objeví nelogičnost a natahovanost. První série má 10 dilů, ovšem s přehledem by se dala zkrátit o půlku. Druhá série už je prakticky bez většího smyslu a podle mýho naprosto zbytečná.

plakát

Záhada hlavolamu (1993) 

Na filmu jsem byl jako malý v kině. V průběhu několika dalších let jsem ho viděl v TV. Stejně tak si ho dneska s velkou oblibou a radostí pustím (ačkoliv jsem se jako malej v kině neskutečně bál). Šedesátkový Šípy mám rád, ale atmosférou jsou pro mě tyhle z devadesátek jasně mnohonásobně výš. Já vím, že mluví divně a občas jsou jako prkna... ale nic to nemění na faktu, že celek, který kombinuje úžasně temnou hudbu, starý části města (ne ateliéru), b&w retrospektivu a vyprávění Petra Čepka, je naprosto dokonalý i po letech. Na jednu stranu bych si přál, aby je RŠ někdo zase přivedl k životu na plátnech kin, na opačnou se toho bojím jako čert kříže, protože bůh ví jak by to dopadlo... ačkoliv možná pod záštitou HBO/Netflixu by se to mohlo povést.

plakát

Girl Power (2016) 

Popravdě se musím přiznat, při ohlášení GPM jsem byl nestoudně nadšený a očekával solidní nářez. Ani už nevím jak jsem si výsledný snímek představoval. Patrně něco mezi kombinací Show must go on 4 a Kings & Toys. Ve svý podstatě mi vlastně ani nevadí určitý zákulisní info, nebo vhled do autorčina života. Co mě sere je, že je tu dán možná až příliš velký prostor samotný autorce. Trochu jsem doufal ve víc rozhovorů, jak se holky do scény celkově dostaly, jak pořešily přejíždění pieců atd. Bohužel je zde vidět neznalost oboru a schází tomu zkušená režisérská ruka, která by od začátku udávala správná směr a tempo.

plakát

Girls (2012) (seriál) 

Nadprůměrně kvalitní seriál z produkce HBO. První sérii jsem sjel relativně rychle a některé postavy si dokonce i oblíbil. Ssamozřejmě mi Adam přišel totálně na hlavu a ránu pěstí. Nicméně, postupem času a jak série plynuly,...začínal být normálnější společně s Rayem dostali nálepku oblíbenců. Kdežto "naše" slečny, to je jiná. Mít ve svém okolí Hannu, z fleku bych ji poslal do prdele, protože někoho tak nehorazně sebestřednýho a sobeckýho byste těžko našli. Záliba v creepy svetrech ever a odhaleným chubby pupíku to jen zhoršuje. Její kámoška Marnie líta nahoru/dolu a nějak se v tom plácá, stále příliš důvěřivá a nejistá. Shosh je roztomile naivní a občas téměř atutistická, čímž kolikrát pusobí jako 12letá v těle 20leté. Jessa,..kapitola sama o sobě,..postupem času jsem pochopil, proč si s Hannou tak rozuměj. Jessa je též maximálně zaměřená na sebe s myslí pravýho anarchisty a pusou prořízlou tak, že kolikrát není na ránu, ale rovnou odstřel. Bože můj jak mě ty holky serou,..se nedá ani popsat.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Věděl jsem, že jdu na relativně naturalistický a trochu nahypovaný počin. Ovše absolutně a totálně jsem nečekal zásadní akci první cca 3/4 hodinu, abych pak zbylou stopáž (krom obdivování přírody) netrpělivě čekal na závěrečné ittulky. Scény s indiany a medvědem - šlupka na druhou. Potácení se krajinou a neustálé sípaní - chvíli se to dá vydržet, ale aby to zaplňovalo většinu filmu,...je mi líto, na můj vkus nejspíše moc artová záležitost. PS: plný souhlas s komentáři od verbala a Isherwooda!

plakát

Vražda v Orient expresu (1974) 

Jako celek výborné. Ovšem nemůžu se zbavit dojmu, že Albert Finney zde v roli Poirota vypadá spíš trochu jako Hitler se skřípnutým nervem v krku.

plakát

Kmeny (2015) (seriál) 

Po shlednuti nekolika dilu na me serie pusobi ne zrovna vabnym dojmem. Ve svy podstate (snad opravdu krome dilu venujici se punku) neukazal ani jeden dil danou subkulturu jako takovou. Vetsinou jsem se jen dockal pohledu na konkretniho jednotlivce (nebo skupinu), ktery o dane kulture nerekne naprosto nic. V pripade rapu se divak nedozvi o rapu vubec nic, ale vubec. Jsem rad, ze rapova scena ma novou krev v podobe Refewa a i tu starou - Oriona. Nicmene, co s tim lajk? Napr. Rany Slovem maji asi 100x vetsi vypovidajici hodnotu za snad stejnou casovou delku. Hooligans,...3/4 snimku tvori zlity FANS v autobuse vyrvavajici patrne klubovou pisen a zbytek jak se anonymove mydlej (tady me bylo akorat relativne lito malyho kluka v buse). Dil o motorkarich vicemene usel, jen skoda, ze jde o silny prumer. Je mi lito Vlado, muzes se na YouTube vyjadrovat ke komentarum jak chces, tohle ovsem neokecas...namet byl od tebe dobrej, ale zpracovani je bohuzel udesny a s hodnotou "0".

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Myslim si, ze jednoznacne prumer. Kdyz pominu zvasty o realnosti prace policie (zajimavy kolik lidi zna presny postupy), "blbym" Krajcovi (nevim no, podle myho v pohode), atd. atd...Tak mi tam akorat precniva uplne zbytecny horoskopy. Z 99% uz je jasny kdo je vrah a uz se jen doda "co je za znameni? Orloj! Ten je v zakrytu s Plutem, to bude on, jasna agrese".