Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (11)

plakát

La cara oculta (2011) 

Myšlenka zajímavá, ale vystačila by na nějaký absolventský kraťas - nebo by musela být zpracovaná jinak. Zajímavé je ale jednání postav - ve výsledku z toho jako nesympatičtí, křiví a zlí lidé vycházejí všechny tři hlavní postavy. Ale jinak docela prvoplánová věc s řadou zkratek a berliček - nebýt superpsa Hanse, to by film asi vůbec nedospěl do finále. Po shlédnutí jsem byl rozčarován. Aspoň jedna hvězda patří koupelnovým scénám!

plakát

Le Havre (2011) 

V době kultu rychlosti, síly a mládí je tuze příjemné dívat se na pomalý film o stárnoucích lidech na okraji, kteří možná žijí více, než mnozí z nás. Potěšilo mě to.

plakát

Stalo se (2008) 

Zooey je pěkná holka...ale v tomhle jsem ji opravdu vidět nemusel.

plakát

Kurýr (2002) 

Pravidlo číslo jedna: nedívej se na filmy, které ke sledování nutně vyžadují vypojení mozku. Začalo to slušně, ale v druhé polovině jsem se už jen kroutil a ošíval, jako kdybych měl pásový opar. Jedna hvězda pro Stathama a Shu Qi, druhá za exploduící mercedes, opravdu jsem se tomu od srdce zasmál. Tak aspoň něco.

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Opakovaný vtip přestává být vtipem a tady to platí na 100%. Zajímalo by mě, jak bych to hodnotil, pokud bych předtím neviděl jedničku. S výjimkou dvou nechutných, ale právě proto humorných vtipů s houbami šitake a Stuovým sexuálním prožitkem, jsem se při sledování cítil spíš trapně. Ne tak trapně, jako při sledování Na doraz, ale dost podobně trapně. Jestli se vám líbil první díl, tak tento nedoporučuji!!

plakát

Na velikosti záleží (2009) 

Trošku předvídatelný, avšak roztomilý, téměř rodinný film. Můžete se na to podívat třeba s babičkou, ale těsně před tím, než se na plátně objeví gay bear na motorce, ji raději pošlete pro další popcorn.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Nejdřív jsem chtěl dát 3 hvězdičky, ale nakonec jsem dospěl k názoru, že není až tak za co. Co k tomu dodat - snad asi nic, už vše tu bylo řečeno. Oči se napásly, ale hlava zůstává hladová. Podobně nekonzistentní jako scénář Nebela mívám sny nad ránem. A ten jediný úlomek scénáře, který nesl jasný dramatický oblouk (stará křivda a pomsta) byl tak trestuhodně odbytý a zkratkovitý, až by jeden brečel. Já to nechápu, film stojí takovou hromadu peněz a dělá na tom tolik lidí, a přesto nikdo po přečtení scénáře nepozná, že to nebude fungovat? Asi si všichni od začátku poplácávalí po ramenech, jak to bude dobré, jak nám všem rotoskopicky vyrazí dech.. ale nikdo se neodvážil podotknout, že to dramaturgicky kulhá na obě nohy. A vsadím boty, že si toho někdo musel všimnout - pokud ne, tak je to teda docela tristní a jen to potvrzuje, že mainstream české kinematografie nějak neví kudy kam a plácá se v do sebe zahleděné provinčnosti.

plakát

Fear X (2003) 

Jedna hvězda za pár vizuálně zajímavých a "thrilling" scén (hned první scéna je filmařsky/výtvarně skvostná!!). Ale jinak - jako celek to byla artistní sračka, v níž příběh a logika nehrají žádnou roli. Dívat se na to hodinu a půl jen kvůli husté atmosféře, to se raději třeba pohádám se ženou, aby ta hutná atmosféra dávala aspoň nějaký smysl. Pusheři se mi líbili, ale tohle se Refnovi fakt nepovedlo. Bože, co všechno by se tomu dalo vytknout!! Ale raději tím ani nebudu ztrácet čas a jdu na tento film zapomenout.

plakát

Sejmout zabijáka (2011) 

Povrchní, roztříštěné, s extrémně nesympatickým hlavním hrdinou. Scénář navíc nedává dost důvodů k tomu, abyste s hlavním hrdinou mohli postupně začít aspoň trochu sympatizovat. Škoda, protože potenciál tu určitě byl, a některé scény byly natočeny dost zručně a působivě.