Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Očista (2013) 

Značné zklamání. Nejen, že ve skutečnosti by něco takového naprosto nemohlo fungovat - vždyť by celý ten rok po Očistě obnovovali všechno, co by během těch 12 hodin bylo zničeno - ale ani v tom filmu to není vůbec dobře natočené. Obrovské mezery ve scénáři, dokonale předvídatelné, spoustu hluchým míst, kdy jsem se vyloženě nudil, snad jen herecké výkony se mi líbily - neboť i ve špatném filmu může herec podat dobrý výkon.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Jestliže Insidious 1 jsem dal 4*, tak tady musím jít na 5, protože podle mě je tento díl prostě o něco lepší. Rozhodně skvělý příběh, nečekané zápletky a i toho strašidelného je tu podle mě celkem dost. Na jedničce mi hlavně vadila ta část s "lovci duchů a plynovou maskou", to mi přišlo až moc vtipný a divný. Tady jsem nic takového nezaznamenal, a prostě na mě film působil tak, jak si myslím, že by působit měl. Pár drobných vtípků, které odlehčily atmosféru, tu taky bylo a tentokrát mi celkový dojem nijak nezkazily, spíš naopak.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Ještě někdo kromě mě tady vidí tu podobnost s Forrestem Gumpem? Celá milostná linka jako by ho kopírovala, poznají se jako mladí a zamilují se, pak se ale každý rozejde svou vlastní cestou, občas se opět potkají a zjišťují, že jeden druhého milují a nemohou být bez sebe, tak se dají dohromady, ale jeden z nich - tady změna, je to on a ne ona - uteče, aby se pak před smrtí toho "nemocného" opět setkali. Jako přes kopírák. Ale jinak se mi to moc líbilo, dobře zvolení herci a celkově to působí uceleným dojmem dobrého filmu.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Podle mého názoru lepší než první díl, nicméně nemohu nezmínit dvě věci, které mě vyloženě naštvaly - první byl útěk v sudech (potopily by se během chvilky a ten neskutečný sled událostí, během něhož Bofur posrážel všechny skřety kolem řeky, mi přišel jako výsměch) a druhá byl kousek Thorina v Osamělé hoře (když si vzal KOVOVÝ vozík a sjel po něm roztavenou zlatou řeku - nehorázná blbost). Ale jinak to bylo pěkné, mělo to celkem rychlý spád a nenudil jsem se. Dokonce i o vtipné situace nebyla nouze.

plakát

Nevědomí (2013) 

Byl jsem poměrně dost zklamán. Po uběhnutí 124 minut jsem jen tupě koukal a říkal si - sakra, to nebylo akční sci-fi, jak jsem si mylně myslel, když jsem do kina šel, to byl romanťák jako řemen, odehrávající se v budoucnu - tam je to sci-fi. Všechny akční scény jsou v traileru, zbytek filmu vyplněn romantickým patosem, který je stejně od začátku jasné, jak dopadne. Příběh nestál za nic, ve scénáři byly díry jako hrom. Alespoň hudba, Tom Cruise a Olga Kurylenko to vylepšovali. Vlastně mě na tom asi ze všeho nejvíc štvalo, že jsem očekával podle trailerů a popisů úplně jiný druh filmu, ne jen bezduchý romantický příběh. P.S.: k tomu zařazení - sci-fi ano; akční, dobře, ještě beru; dobrodružný, jen hodně těžko hledám; fantasy, kde prosím vás?; thriler, ani náhodou. A romantický - což by byl nejvýstižnější popis - chybí...

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Vizuálně naprosto excelentní, mořský život ukázán z té nejhezčí stránky a příběh s pointou na konci dává smysl. Jen ten začátek byl trochu úsměvný a asi bych ho o něco málo zkrátil, vypustil nějaké ty dialogy z něj. Ale jinak silný, dojemný příběh, podkreslený příjemnou hudbou a již zmíněnými vizuálními efekty.

plakát

Sinister (2012) 

Tak takhle jsem se u hororu nebál už pěkně dlouho. Opravdu se mi ta atmosféra dostala dost hluboko pod kůži. Možná jede podle určitého jistého scénáře a dost jsem toho předvídal už dopředu, nicméně to bylo natočeno tak dobře, že i ty očekávané věci když přišly, mě v podstatě překvapily. Opravdu jeden z nejlepších hororů poslední doby, který se nesnaží hrát si na něco nového, nesnaží se překvapovat svou nápaditostí a inovativností, ale využívá starých dobrých technik, scén a scénářů, které pospojoval do skvěle fungujícího atmosférického a znepokojujícího hororu. Hustopekelněkrutopřísný filmový zážitek.

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Z filmařského hlediska to jisté kvality určitě má - dobré herecké výkony, pěkná kamera, povedená hudba, kvalitní režie. Ale nějak mě to nezaujalo, neporozuměl jsem tomu. Ta "fantasy" linka mi tam přišla zcela zbytečná, navíc. Jestli to měl být film hrající na city diváka, kde se člověk rozpláče, je mu těch lidí líto, tak podle mě moc dobře nefungoval - však oni sami tam chtěli takhle žít, tak proč bych jich měl litovat, když je pak zaplaví velká voda? Oni měli tu možnost odejít, věděli, že to přijde. Prostě to není typ filmu pro mě, omlouvám se.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Že by to bylo špatné, to se říct nedá. Ale oproti Raimiho Spidermanovi to přeci jen bylo o dost slabší. Především hlavnímu představiteli, Garfieldovi, ta role neslušela tak dobře jako Maguiremu. A celkově je to spíš o vztahu Gwen a Petera (dobře, tady musím uznat, že Emma Stone se mi líbila o trochu víc než Kirsten Dunst) než o Spidermanovi jako takovém. V té romantické dráze to sedí dobře, ale jinde už to není ono. Prostě podle mě asi zbytečný restart tohoto maskovaného hrdiny. (Možná kdyby Raimiho verze nebyla, líbilo by se mi to o dost víc. Ale ona JE.)

plakát

Do Říma s láskou (2012) 

Mně se to prostě líbilo. Odlehčené, vtipné, povedené. Woodyho filmy většinou moc nemusím, ale tady ten se mi líbil. Jistě, jednotlivé příběhy spolu nijak nesouvisí, což vyvolává dojem, proč jsou ve filmu zároveň prolínány, ale mně to přišlo lepší, než vyprávět vždy celý příběh najednou - to by mě možná trochu nudily, takhle se vzájemně oživovaly.