Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Jack Reacher (2022) (seriál) 

Reacher jak má být. Lépe to snad už ani nešlo, gratuluji a tleskám, jak se bez ostudy podařilo ztvárnit knižní předlohu!

plakát

Když draka bolí hlava (2018) odpad!

Příběh stupidní, natočený je to taky mizerně! Považuju to za náhodnou sekvenci lidí a rekvizit pohybujících se před kamerou bez jakéhokoliv smyslu. Jak došlo k tomu, že jedna hlava mluví česky, druhá slovensky, Gott mluvící slovensky... No, jeden kyblík na blití vám k tomu stačit nebude.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Výborná práce Spielberga na popkulturní klasice! Trochu jsem se bál výsledku, protože kniha byla vynikající a velkým množstvím popkulturních odkazů měla obrovský přesah. Film se drží předlohy pouze částečně, nicméně to hlavní zůstává a je to skvěle zpracováno, včetně popkulturních odkazů. Pravdou je, že některé odkazy si vychutnají spíše dnes starší generace než náctiletí, ale i pro ně to má svůj význam a z děje je to nevyhodí. Příběh má pěkný a logický spád a je doplněn vynikajícími efekty a suprovým soundtrackem. I přes delší stopáž jsem se ani minutu nenudil a skvěle si film užil. Za poslední dobu je to nejlepší film, co jsem v kině viděl. Spielbergovi všechna čest, jednoznačně dokázal, že do historie kinematografie ještě nepatří a pořád umí divákům nabídnout vynikající podívanou se strhujícím příběhem v moderním pojetí.

plakát

Temná věž (2017) odpad!

Za tohle by Stephen King měl ve stylu pistolníka odprásknout všechny, co se na tom paskvilu podíleli. Nevidím v tom ani vzdálenou adaptaci skvělého sedmidílného románu mimo vykradených jmen a litanie. Tohle téma si zaslouží několikadílnou ságu nebo seriál, ne tuhle hodinu a půl dlouhou sračku. Nezachránilo to nic. Chudák King, chudák celá sága o Temné věži, dlouho jsem neviděl nic, co by dostalo takhle na prdel. Hnus a nikdy víc! Plně souhlasím a připojuji se k hodnocení uživatele Isherwood!

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Typickej shit český mainstreamový kinematografie dnešní doby. Téma naprosto překvapivě asi po miliontý - krize středního až staršího věku na tisíc způsobů. Pár vtipnejch hlášek to nemůže vylepšit. Nedivim se, že rozvodovost roste, protože takhle stereotypní a klišé plná filmová produkce společně s dalšíma filmama, který se na stejný téma točej masírujou pivem oblblý český lid a každá nanynka kolem přechodu nebo v předůchodovym věku si chce najít trochu toho svýho "štěstíčka " a ideálně i mladýho hřebečka a každej čtyřicetiletej seladon potřebuje nutně brousit mladou 20ti letou samičku. Vždyť to tak je v televizi, žejo... Bída, bída, bída!

plakát

Ochránci (2017) 

Což o to, potenciál by to i mělo, kdyby se ruský autoři snažili víc zapracovat na příběhu a předělali naprosto pitomý a dětinský dialogy, které se k takovému filmu naprosto nehodí, mohla z toho bejt celkem povedená podívaná. Žel bohu, věc se nepovedla, postavám chyběl charakter, inteligence a celý to bylo tak nějak narychlo splácaný, spousta slepejch míst atakdále... Byl bych spokojenej s efektama i zpracováním výpravy, škoda, že to takhle zabili, místo slušnýho čtyř/tří hvězdičkovýho filmu, je to ztěží dvouhvězdičková splácaná kravina..

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Achjo, takovej potenciál to mělo... Herní příběhy naprosto úžasné, ve filmu to ale nečekejte. Ani nevím, jestli má smysl popisovat, co všechno je na tomhle filmu špatně, děj, dialogy, bída bída. To co by mělo být ústředním bodem filmu - vztah mezi asasíny a templáři - je vlažně zmíněno až snad v půlce filmu, celý film jako takový nedává moc smysl a kdo hru nehrál, bude se ztrácet už od prvních vteřin a nezachraňuje to ani obsazení. Jsem rád, že se někdo do tohohle tématu pustil, ale chtělo by to udělat jinak a hlavně mnohem lépe... Hvězdy dávám za výběr a zpracování lokací a akční scény. Ačkoliv bych si strašně, strašně přál dát víc hvěz, tak prostě nemůžu.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Tim Burton udělal z celkem pěkné knižní předlohy nepochopitelnou a neuchopitelnou patlaninu. Filmu se nedá vytknout Burtonovská atmosféra, efekty taky příjemné, ale co udělal ve spolupráci s Goldmanem se snad nedá ani odpustit, totální devastace děje. Ani se nedivim těm, kdo tu píšou, že pořádně nepochopili některé věci a že postavy byly takové bezduché. Kdyby se víc držel původního díla, mohl to bejt skvělej film na 5*, potenciál to mělo, takhle jsou to s bídou dvě za hudbu a celkovou atmosféru. Kniha super a všem vřele doporučuju, snad radši i dřív než tenhle film.

plakát

Šest směšných (2015) 

Je to peklená ptákovina, ale... Smát se prostě musíte. Film je sice nacpanej trochu jednoduchejma a lacinejma fórama, který ale přicházej ve správnou chvíli. Launtner má geniální roli a jeho oběšení by si neměl nechat nikdo ujít. Chápu tady ty dvou a tří hvězdičkový hodnocení, ale mě se to prostě líbilo, jako oddechovka je to super a při hodně scénách se fakt od srdce zasmějete, i když víte, že je to neskutečná hovadina, a to se Sandlerovi podařilo, prostě pobavit, nic víc v tom neni. Jako plus může sloužit i hvězdný obsazení, za mě je to čtyřhvězdičková blbost, kterou si užijete večer v klidu doma, když se chcete pobavit a odpočinout si od všeho.

plakát

Most špiónů (2015) 

Příjemnej film ze špionského prostředí v době studené války. Tom Hanks v roli Jamese Donovana je vynikající a pěkný je i výkon Marka Rylance v roli sovětského špióna. Zápletka pěkná, příběh napínavý, mouchy to má, ale u takového filmu se to dá odpustit. Určitě stojí za vidění.