Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tohle jsem potřeboval. Akční seriál, který se bere až přehnaně vážně, ale je to natočený, tak stylově a působivě, že Vám nevadí, že koukáte na akční béčko. Ve spoustě ohledech mi to připomnělo seriál Banshee, který mám hodně rád. Co se týče Reachera, tak tam znám jen dvě filmové verze s Cruisem, které se mi dost líbili, a Cruise mi v té roli seděl, i přestože je úplně jiný, než v předloze - tu jsem nečetl. Naštěstí si tvůrci sehnali herce, který je mnohem věrnější knižní předloze, a tím hercem je Alan Ritchson. Ritchson si krade scény pro sebe a je radost na něho koukat nebo ho poslouchat. Sice jsem mu moc nevěřil, že má IQ 180, ale v akční poloze byl boží a já si užil každou bitku. Ritchson má vedle sebe dva skvělé spoluhráče, který mu perfektně přihrávají - Malcolma Goodwina a Willu Fitzgerald. Goodwin hraje moc dobře a svou polohu si užívá, a s každým dalším dílem mě bavil více a více. Fitzgerald si získala mou pozornost hned od první scény a byla parádní v každém momentě. Seriál jsem si dost užil a těším se na druhou řadu.  S02 - Po první sezóně jsem se na druhou řadu začal hodně, ale opravdu hodně moc těšit. A o to bolestivější byly srážka s realitou. Druhá řada má dva problémy, které jí podráží nohy. První problém je, že je to ještě více béčkové, přepálenější a hloupější. Druhý problém jsou vedlejší postavy - ne protože nejsou sympatické, protože jsou, ale protože jsou stejně macho jako Reacher. A to je trochu problém. O postavy nelze mít strach, chovají se jakoby neznali strach a celkově tím mizí jakékoliv napětí. Je to celkem škoda, protože v minulé sezóně ten kontrast s "obyčejnými lidmi" fungoval skvěle. Na druhou stranu jako akční jednohubka to pořád funguje moc dobře. Doufám, že ve třetí řadě bude zajímavější a civilnější příběh. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriálový projekt s neodolatelnou devadesátkovou příchutí, který díky svým přímočarým příběhům a lineárním postavám odsýpá jako čerstvě promazaný stroj. Reacher z produkce Amazonu se díky svému svěžímu přístupu řadí k těm vydařenějším adaptacím milované knižní předlohy. Jistě, sice v seriálu najdeme jisté odchylky, nicméně nějaké malé aktualizace si příběh z roku 1997 přeci jen zasloužil. Za zmínku zde rovněž stojí vtahující vizuál, úžasná hudební stránka a především stoické herecké výkony, z nichž markantně vyčnívá (haha) Alan Ritchson, který se snad pro tuto roli vážně narodil. Pokud tedy hledáte akční seriál, jehož staromilecký přístup v záplavě moderních pojetí tohoto žánru velmi razantně vyčnívá, Reacher je přesně tím pravým po čem Vaše fanouškovské srdce touží. Skvělá práce! (Prime Video) „In an investigation, details matter.“ ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"MYSLÍM, ŽE NAJDU VŠECHNY ZODPOVĚDNÉ A KAŽDÉHO Z NICH ZABIJU." A Alan Ritchson má postavu a kukuč přesně na to, aby tato slova nebylo možné bráti na lehkou váhu :-) Nebylo to věru vůbec zlé (a to patřím k fandům Reachera v podání Toma Cruise, byť Ritchson odpovídá knižnímu popisu asi přeci jenom lépe), nepřišlo mi to nějak zvlášť náročné na produkci, o to větší respekt nad tím, jak kompaktně se to celé na poměrně velké ploše 8. dílů prezentuje. Snad až ten závěr bych možná trošku zintenzivněl... Další nášup bych si klidně dal s předstihem a budu jej vyhlížet. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reacher je za mě seriálové překvapení roku. Docela nenápadná osmidílná série, která ale většinu své konkurence nechává daleko za sebou. Já osobně jsem knížky nečetl, takže nemohu moc porovnávat, ale většina lidí tvrdí, že se kastingově tvůrci seriálu trefili na jedničku. I mě neznámý Alan Ritchson překvapil, není to jen dvoumetrová hora svalů, se kterou se nechcete vydat na pěstní souboj, ale především ukázal, že i herecky má co nabídnout, v emocionálně vypjatých scénách nepůsobil jako dřevo, ale věřil jsem mu absolutně vše. Líbilo se mi to zasazení na americký venkov do menšího městečka. Ostatní herecké osazenstvo též nezklamalo, přehršel vtipných situací potěšil a hlavně jsem si užil akci, ať už tu fyzickou nebo přestřelky. Mimo to vše se do toho Reacher nebál šlápnout a nabídl dosti brutální scény, což jsem ani v koutku duše nečekal. Na druhou sérii se těším jako malé děcko, tento projekt má totiž před sebou pouze a jen zářnou budoucnost. Za mě dávám 8/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Filmy jsou dneska napůl zlidovělé až zapomenuté. Seriál opět sází na nějakou kvalitu, ale i na hate, že spousta lidí bude mít kecy v základu. Jsem se se k tomu dostal protože to bylo dobře hodnoceno, ale předpokládal jsem, že po druhém dílu umřu nudou. A heureka. Ono ne. Seriál není žádný epický výstup z televizní nudy, ale minimálně je udělaný decentně, akčně, zajímavě a nenudí. Dalo by se mluvit o tom, že i na takovou lehce béčkovou atmosféru jsme se dočkali něčeho důstojného. Oproti Ryanovi také od Amazonu se dalo čekat hodně. Zde je koncept stejný, ale třeba stokrát zajímavější a lépe provedený. O to více je to zajímavé, protože zde disponujeme méně známými jmény. Což už je někdy i něco, co mě štve, protože u takovéhoto díla, by člověk i očekával, že tam dá jeden známější ksicht a nebude se spoléhat jen na lokální herce. Jako dobře pro ně, ale už je to strašně otravné si neustále zvykat na nové ksichty. Ke druhé sérii budu skeptický, ale první mě nečekaně oslovila. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizody hraje píseň „Police Dog Blues“ od Blinda Blake. (Duoscop)
  • Během jízdy autem je zmíněno 11. záři. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)
  • Na konci epizody hraje píseň „Super Bon Bon“ od Soul Coughing. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama