Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Tři bratři (2014) 

Schizofrenie. Strašné i skvělé zároveň. Námět, který je tak bravurně interpretován i malými dětmi na školních besídkách (lze dohledat na YouTube), se kupodivu dospělým hercům moc dobře ztvárnit nepodařilo. Naopak mnohými pokrytci zatracovaná scéna, kdy si myslivec "zamluví" Karkulku na dobu, až bude plnoletá, mně přišla zpracovaná výborně - přesně ve stylu divadelního originálu. Stesky nad tím, že Karkulka měla být starší, vůbec nechápu. Karkulka je ve všech verzích této pohádky odjakživa malou holčičkou, která se nechá zblbnout i vlkem, že je její babičkou. Kdyby byla starší, nikdo by té naivitě nevěřil. A v tom, že desetileté holce vyzná o pět let starší kluk lásku, může vidět pedofilní podtext jedině člověk, který má sám sklony vidět v holčičkách něco jiného, než jenom malé holčičky.... Celkově spíše zklamání, hlavně z vlka, který vypadá jako kříženec krokodýla se sjetou příšerou z filmu Panna a netvor. Zklamal i babochlap z mokřin, který v podání Lábuse vůbec na rozdíl třeba od herce - čarodějnice z Mrazíka vůbec nevypadá jako bába, ale jako starej travestita. Ale výkony Kaisera, Míčové, Kluse i všech tří nevěst byly natolik skvělé, že to musím v hodnocení zohlednit.

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) 

Mádl jako hokejista a Kuchařová jako MISS Severní Čechy byli natolik komičtí, že jsem musel dát plný počet bodů :-)

plakát

Muži v naději (2011) 

V sekci "Zajímavosti" o tomto filmu, týkající se značky v Nerudově ulici je napsáno, že ve scéně, kdy Rudolf jede ke Café Max, projíždí v protisměru jednu z pražských jednosměrných ulic a že ve filmu byla pro potřeby natáčení značka zakazující vjezd nahrazena ZÁKAZEM VJEZDU PLUHŮ. To je neskutečná blbina - nechápu, proč to tam ten člověk napsal, když značky nezná. Vždyť je to značka ZIMNÍ VÝBAVA, což není žádný zákaz, ale příkaz použít zimní pneumatiky. Naopak tam chybí údaj o názvu té ulice. Jde o Nerudovu ulici, co vede k Hradu. To je podstatný údaj - a ten tu chybí.

plakát

Místo dopadu: Berlín (2009) (TV film) 

Je zajímavé, jak většina uživatelů podléhá masové psychóze a hodnotí filmy podobně jako ostatní... jako by neměli vlastní názor. Po shlédnutí tohoto filmu neshledávám podstatnější rozdíly od podobných snímků americké produkce. Klasický katastrofický film se všemi atributy, které má takový film mít. Ano, na trikových záběrech je vidět, že jde o trikové záběry - to je dáno menším rozpočtem, který by kvalitnější 3D animaci nezaplatil, ale jinak ? Klasická pohádka pro dospělé s napětím a happyendem. Co od toho čekali ti, kdo dali odpad, či jednu hvězdičku nevím. Píšou, že děj je moc předvídatelný. No, to u těch amerických filmů taky. Nebo banální rozhovory plná klišé. Stejná situace - v amerických filmech u nich herci a herečky navíc tak přehrávají, až jsou směšní. To Němci působí docela věrohodně. Po mě solidní tři hvězdy. Napětí, emoce, sebeobětování, hrdinství, happyend. Všechno tam bylo. A že už jsme to v podobných filmech už viděli 100x ? Právě proto. Ostatně milování je také pokaždé skoro stejné, a přesto lidstvo dosud nevyhynulo :-)

plakát

Viditelný svět (2011) 

Scenar k tomuto filmu je tak spatny, ze ho bohuzel nezachranilo ani herectvi Ivana Trojana - a to uz je co rici. Reziser Kristufek se sice opravdu docela snazil "budovat atmosferu" (jak tady nekdo napsal), ale protoze si scenar s absenci jakekoli atmosfery napsal sam (coz je schizofrenie temer vtisknuta do hlavni postavy), byla to snaha vskutku marna. Je to jako byste nejdrive namalovali stetcem a vodovkama nejakou mazaninu, a pak se vysledne dilo snazili nafotit tak, aby to na fotkach vypadalo jako obraz od Rembrandta. Nebo me napada take primer k fotbaloveho teamu, ktery spolu nikdy netrenoval, a trener od hracu chce, aby sli hrat proti Bayernu Mnichov a porazili ho 10:0. Ani herecky team slozeny z jedenacti Ivanu Trojanu by se nedokazal poprat s nepochopitelnym a nudnym dejem natolik, aby ho pretavil v napinavou psychologickou zapletku, ktera bere dech a prikovava divaky do sedacek ocekavanim, co prinesou dalsi minuty. Ja jsem naopak poposedaval a temer vstaval, abych dej popohnal a pritom jsem premyslel o scenach, ktere mel reziser ve spolupraci se strihacem vyhodit. A bylo jich tolik, kolik snad v zadnem jinem filmu, od nehoz jsem si neco sliboval. Skoda. *

plakát

Smrt stopařek (1979) 

Opravdu drsná, a kvalitně natočená kriminálka. Tato diskuse je pro mě tak trochu pokračováním filmu, protože právě tak jako je barvitý popis psychologie postav tím, co činí film věrohodným, tak v této diskusi až běhá mráz po zádech z některých citově chladných příspěvků, které hodnotí velmi brutálně a naturalisticky natočené scény ze znásilnění a dvojnásobné vraždy jako zklamání, protože to bylo oproti očekávání málo drsné .... Viz. uživatelka Phobia*** / ".... Byla jsem pak tímhle českým thrillerem zklamaná - čekala jsem, že to bude mnohem drsnější:-)." .....

plakát

Asteroid Kassandra (2009) (TV film) 

Jde o katastrofický film se všemi atributy, které má tento žánr mít. Od katastrofického filmu se dá ztěží čekat víc. Ve svém žánru jasné čtyři hvězdičky, já se bavil skvěle. Jen mi není jasné, proč se lidé, kterým se americké katastrofické filmy nelíbí, na takovéto filmy dívají a pak jim dávají jednu hvězdičku, nebo ani to ne. Kritika nevěrohodnosti filmu není na místě. Já mám naopak pocit, že až jednou skutečně na zeměkouli něco podobného spadne, lidé se budou chovat přesně takhle sobecky (až na výjimky), jako postavy v tomto filmu, a budou se zabíjet pro trochu vody, či naděje na přežití. Tohle všechno ve filmu bylo, takže vida - nejen akční podívaná, ale i sonda do svědomí lidstva.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) odpad!

Když jsem si četl komentáře, nejprve jsem byl v šoku z toho, že zde mnozí uvádějí tento seriál jako jeden z nejlepších, co kdy v Česku vznikl.... Ale pak mi došlo, že to je jinak - že se zde často píše o divácky nejúspěšnějším seriálu, jaký udělala komerční TV stanice - a to už tak šokující není. Nejúspěšnější neznamená nejlepší. Nejúspěšnější znamená, že seriál zaujal nejvíce diváků. Komerční televize se snaží zaujmout všemi prostředky a zde uspěla se zbraněmi nejtěžšího kalibru - sprostou mluvou a hospodským humorem. Její úspěch tkví v tom, že se jí povedlo vsugerovat lidem, že to je typické pro všechny, kdo se pohybují kolem fotbalu v nižších soutěžích... Znám se se spoustou lidí, co se kolem fotbalu pohybují, ale sprostě z nich takhle hodně nemluví nikdo, nevím, kdo přišel na takový nesmysl. Ale lidi se baví a věří tomu.... Jako otec dvou dětí ale nemůžu nikdy souhlasit, aby se podobné seriály vysílaly před 22.hodinou. Nikdy totiž nebudu souhlasit s tím, že mluvit sprostě je správné a normální. Možná je to dnes běžné a hodně rozšířené, ale to neznamená, že by to mělo být ve filmech a seriálech vyzdvihováno jako cosi vtipného, báječného a následováníhodného. Ne, nejsem žádný flanďák, a nedělá mi problém si ulevit sprostým slovem, ale čeho je moc, toho je příliš. I sůl, která je nad zlato, může ve velkém množství udělat z polévky nepoživatelnou kaši. A právě v takovou nepoživatelnou kaši se změnil jinak snad docela kvalitní Okresní přebor poté, co do něj tvůrci přimíchali těch vulgarismů více, než kolik jich běžný člověk uslyší za celý život a běžný fotbalista za sezonu.