Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Omlouvám se tímto tomuto filmu, že jsem udělil tolik pětihvězdičkových hodnocení. Žádný z mnou hodnocených se Schindlerovu seznamu kvalitou ani zdaleka nepřibližuje. Pokud chcete shlédnout film, který vás uchvátí svou hloubkou, je to právě tento. Ale vlastně nejenom hloubka je zde tak výjimečná. Obraz, dialogy, atmosféra, hudba... Prostě nezapomenutelné a neopakovatelné.

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Tento film mě, po velmi dlouhé době, opět přinutil přemýšlet. Přemýšlet o lidech, o životě, jednoduše o podstatě lidského bytí. Snímek obsahuje úžasné propojení filozofické a vojenské (lépe válečné) roviny, což je něco úžasného, a pro mě do této doby nevídaného. Pomalu plynoucí děj a velká stopáž se mohou zdát, jako až přehnaný prostor pro přemýšlení, ale i tak jsem nestíhal. Všechno jsem nepobral. Na úplně první místě bych vyzdvihl kameru. Ona se stará o celkové vyznění snímku (vláčnost, pocit uvědomění), ovšem s pomocí úžasné hudby Hanse Zimmera. A herecké výkony... Nemám, co bych vytkl.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Batman Begins připravil místo, na které se The Dark Knight dokonale vpasoval. Oproti předchozímu dílu je zde více akce, více temna, JOKER (konečně), láska, dilemata, určitá filozofická rovina... To, kam film směřuje nebo s čím přijde jeden (a každý) z dvojice Batman & Joker, nikdy nevíme. Je to pro film určitě jen a jen dobře, ale pro diváka je to nesnesitelné. Atmosféra Gothamu je úžasná a Jokerovy žvatláním vyprávěné příběhy, o tom jak "Joker k úsměvu přišel" jsou nezapomenutelné. A Temný konec? Úchvatný!!!!!! (Doufám, že nepochybujete o mém hodnocení...)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Nejdříve Vás zaujme futuristické Los Angels spolu s úžasnou hudbou od Vangelise (vždy jsem byl názoru, že hlavním hrdinou filmu je hudba, pak až herci, kteří jsou ovšem naprosto nepostradatelní). Soundtrack je podivuhodný - klidná pomalá hudba, která má obrovský náboj (stejně jako u pozdějšího 1492: Dobytí ráje). Stejně tak podivuhodná je postava Harrisona Forda alias Decarda... Nejdříve jej berete jako elitního policistu - vyřazovače ("This was not called execution. It was called retirement."). Poté začne být tajemnější a nevíte, co si máte myslet a nakonec se Vám honí hlavou myšlenka, zda náhodou není replikant. S koncem filmu také vyvstává otázka, kdo že je tu vlastně ten bad guy? Tyrell (stvořitel replikantů), Replikanti (u mě si postupně získali velké sympatie), Decarde (H. Ford) nebo ten týpek s bradkou a holí?? Vynikající herecké výkony, skvělá hudba, výtečná režie, nápaditá architektura spolu s kostýmy a spousta nejasností na závěr. Toto vše tvoří výjimečný a kultovní film.