Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Pohotovost

Pohotovost (1994)

S1 100% ... S2 95% ... S3 100% ... S4 100% ... S5 95% ... S6 90% ... S7 85% ... S8 90% ... S9 85% ... S10 85% ... S11 80% ... S12 80% ... S13 75% ... S14 70% ... S15 75%

Chirurgové

Chirurgové (2005)

Grey‘s Anatomy je moje osobní vášeň a navždy u mě bude mít své čestné místo i přes degradující kvalitu posledních sérií. Co dělá GA tak dobrým seriálem? Asi výborně napsané postavy (mimo poslední série), až na výjimky výborní herci, z nichž vynikají hlavně Isaiah Washington, Sandra Oh, Patrick Dempsey, James Pickens, a moje oblíbené medicínské prostředí. První série nám představuje pětici chirurgických stážistů (každý je úplně jiný charakter) a jejich nadřízených. V téhle fázi je brán seriál z více profesního hlediska, než jak je tomu v posledních sériích a to se mi velice líbí. Na první pohled mě zaujaly skvěle vykreslené postavy, hlavně Preston Burke a George O‘Malley, které jsem si velice oblíbil a po jejich odchodu už to prostě nebylo ono. 100% ... Druhá série pokračuje v nastoleném trendu, objevuje se spousta zajímavých případů a skvělým nenásilným způsobem je zde sklouben osobní život postav s tím profesním. Přichází také nová postava v podání Kate Walsh, která vnese do seriálu zase jinou chuť a přispívá k větší rozmanitosti. Za sebe říkám, že toto je nejlepší série. 100% ... Ve třetí sérii se postavy (hlavně Izzie) musejí vyrovnat s následky závěru série předchozí. Opět se zde vyskytuje několik velmi zajímavých případů. Hodně se mi líbil trojdíl, kde dojde ke „smrti“ Meredith a jejímu pobytu mezi mrtvými. Na konci série bohužel dojde k nemilému odchodu mé nejoblíbenější postavy, Prestona Burka. 100% ... Čtvrtou sérií se z pětice stážistů stávají rezidenti, objevuje se nová postava, Meredithina sestra Lexie a seriál dostává nový rozměr. Kupodivu mě tu tolik nechybí Dr. Burke jako v pozdějších seriích. Přichází za něj vcelku dobrá náhrada, Dr. Hahn, která bohužel také nakonec ze seriálu odejde. 100% ... V páté sérii poprvé pociťuji výraznější pokles kvality příběhu, jak v osobních vztazích tak v dění v nemocnici, kde se začíná profesní život více odsouvat do ústraní. Plus dávám za Iziiny halucinace a vůbec dění okolo její postavy. Naopak mě výrazně nakrkla ztráta mé druhé nejoblíbenější postavy, George O‘Malleyho. 85% ... V šesté sérii začínám poprvé u GA trpět, Georgeův odchod je výrazně znát, do toho přicházejí nové nesympatické postavy v souvislosti z fúzí s Mercy West a z GA se začíná stávat telenovela. Na profesní stránku už se skoro nehledí, klidně by se to mohlo odehrávat v jakémkoliv jiném prostředí. Postav je až přehršel a s novými postavami jsem se prostě nedokázal sžít (výjimkou je snad jen Arizona Robbins v podání Jessicy Capshaw). Za to mě velmi překvapil závěrečný dvojdíl, který doslova bral dech. 70% ... V sedmé sérii pokračuje úpadek seriálu a je mi smutno, když si vzpomenu na perfektní zápletky z prvních sérií a porovnám to s nynější obyčejnou nudou. Snad bude GA alespoň důstojně ukončeno v osmé sérii. 60%

Dexter

Dexter (2006)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, možná vůbec nejoblíbenější. Nejvíce se mi na něm líbí ona gradace děje v jednotlivých sériích. Každý nový díl v sérii je lepší, než předchozí (téměř) a závěrečné scény v sérii jsou vždy doslova kulervoucí. Celý seriál táhne nahoru hlavně charakterní M. C. Hall a skvělé hlášky většiny postav. A nesmím taky opomenout soundtrack, protože ten je taky skvělý. Štěstí je, že si Dexter udržel kvalitu i po opuštění knižní předlohy. První série začíná vlažněji, musí se divákům představit hlavní postavy a tak se děj pořádně rozjede až k půli série, zato vyvrcholení nemá chybu. Druhá série patří s první k nejlepším. Dexter je na pokraji odhalení a v nečekaném závěru umírá jedna z hlavních postav. Třetí je pro mě nejslabší. Není tu vyložený zloduch (Skinner je oproti Trinitymu nebo Ice Truck Killer úplný klaun) a tak zbývá jen příběh okolo Miguela. Zato čtvrtá sezona je zase skvělá, pořádný charakterní záporák (John Lithgow ho hraje opravdu skvěle), no a šokující závěrečná scéna. Pátá série má výbornou zápletku s Lumen a Jordana Chase jsem si jako manipulativního záporáka velmi oblíbil. V šesté sérii přichází téma náboženství, které někomu nemusí sedět, já jsem si ho užíval, přesto byl děj oproti těm nejlepším sériím "málo nabušený" a Travis bez překvapení skončil tam, kde měl. Ovšem závěrečná scéna už teď patří k nejepičtějším z celé show.

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Nejgeniálnější seriál, co jsem měl tu čest vidět. Brilantní černý humor, skvělí herci. Nekonvenční pohled na společenská témata. Ale hlavně naprosto geniální dialogy. Celý seriál podtrhuje jeho fantastické zakončení. Tohle není jen televizní zábava. To je umělecké dílo!

Ztraceni

Ztraceni (2004)

S1 90%, S2 90%, S3 95%, S4 85%, S5 100%, S6 95%

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Velice originální komediální seriál s dobře vykreslenými postavami, ať už je to "maniakální" profesor španělštiny Chang, rasistický důchodce Pierce nebo roztomilá Annie. V každém díle se objevuje spousta popkulturních odkazů a vydařených vtípků. Nejlepší díly jsou speciály jako paintballové epizody nebo zombie díl.