Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (7)

Počátek

Počátek (2010)

[V kině] Jakmile proniknete přes háv snění a vazeb, je film celkem jednoduchý a přímočarý. Abych se ale dostal do tohoto stádia, potřeboval jsem čtvrtou projekci. Nolan je opravdu mistr filmové tvorby a dokazuje to hlavně scénářem.

Crash

Crash (2004)

Pro mě jednoznačně nejlepší film co jsem v tomto roce viděl. Každý si z filmu pamatuje aspoň něco. To něco, co se Vám vybaví, když někdo řekne, jestli jsi ten film viděl. A to něco z tohohle filmu je tak obsáhlé, že má asi délku celého filmu. Silný emociální zážitek za 95%

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Viděl jsem to třikrát...ten film se mi i přesto vrací. Od začátku najede na velmi hektickou notu a pro diváka, který se jde do kina pobavit, je to velmi těžké sousto. Poprvé jsem byl spíš odtažitý, ale řekl jsem si, že mu dám ještě šanci. Podruhé jsem ho viděl ve špatné kvalitě...potřetí včera ve 1080p a je to paráda. Musíte si správně spojit postavy a pak si jen užívat jejich příběh, který však dopředu už znáte, takže to trochu postrádá na feelingu jako např. u Nolanových filmů. Příběh je však taky náročný, takže se nenudíte...jedinečná je i myšlenka, která se mi hlavou omílá už delší dobu, jo těch spojených životů atd. Celý film působí velmi antikonzumním dojmem, velmi se mi líbí třeba Neo-Soul, který přes svoji výstřednost v podobě svítíchích silnicí působí dost sterilním dojmem. Skvěle zvládnuté jsou i dialogy......Kde teda hledat chyby? Možná se nabízí až moc okaté spojení s Matrixem, který věděl, že když jde divák do kina na opravdu celovečerní film(3 hrs. a víc), tak je vhodné ho nechat lehčími scénami vydechnout. Na druhou stranu rozumím tvůrcům, jak chcete nechat diváka vydýchávat, když máte rozjeté 4,5 dějových linek a všechny(některé více než jiné) dotáhnout od prvopočátku do konce? Nakonec jsou ty necelé tři hoďky na to zatraceně málo. Když to shrnu, je to jeden z nejzajímavějších filmů za poslední roky a hlavně jeho idea je velmi troufalá, když vezmeme v potaz IQ průměrného američana..:)

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Mám prostě romantický filmy moc rád a tenhle mě chytil za srdíčko podobně jako Love Actually. Tenhle film mi zkrátka udělal den :).

Hunger Games

Hunger Games (2012)

Nějak stále nedokážu pochopit, proč jsem tímhle filmem natolik pohlcen. Jak tak ale čtu příspěvky, jsem jediný! Což nechápu...