Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (3 900)

plakát

Slender Man (2018) 

No co čekat od filmu který měl vzniknout tak v o 7 let dříve. Slender man už moc lidí v roce 2018 nezajímalo. Proto mě překvapilo že tenhle film vůbec vznikl jako kinofilm. Nicméně režisér White je spíše rutinér a nemá moc talentu. Tady je to dobře vidět, strašně sterilní a nudný film pro teens. Jediné co film zachránilo byl pěkný plakát, luxusní mindfuck trailer a práce s kamerou. Kamera je to co film zachránilo nejvíce. Nájezdy kamer a triky s kamerou byly luxusní. Při tom kameraman toho za sebou moc nemá. Slender man je sympoš a sem tam by z něj mohl jít strach ale to režisér nevyužil. Škoda mholo to být lepší, takhle to je podprůměrný horůrek který si narozdíl od hry nikdo moc nezapamatuje.

plakát

Noční můry z temnot (2019) 

Trošku jsem se bál hodnocení a toho že to bude blbost pro děti. Ale nakonec se mi to hodně líbilo. Takové dospělejší Goosbumbs, které i když se snažily skoro o totéž jsou daleko horší. V americe kde jsou knihy rozšířenější je tenhle film asi daleko stravitelnější, chápu že tady to je docela problém.Nicméně chci pochválit masky které jsou luxusní, jasně sem tam je CGI ale je použito jen nezbytně takže za mě palec nahoru. Herci jsou příjemní, nijak nenucení. Hodně se mi líbilo prostředí kde se film odehrával. Byl jsem příjemně překvapen a film si pustím určitě znova a těším se na pokračování.

plakát

Grace (2014) 

Grace je podprůměrný exorcist film o posednuté dívce, která sem tam něco vidí, sem tam něco špatného udělá, ale hlavně řeší svůj vztah s matkou, knězem, atd... Je to děsně nezajímavé, bez atmosféry a nudné. Škoda protože premisa není špatná. Film je zajímavý snad jen tím že je točený POV neboli pohled z první osoby, to mohlo vyniknout, ale ne je to i tak nezajímavé. A to neustálé kňučení mě začalo ke konci silně srát.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Hry hraju moc rád, ale bojovky typu MK nebo Street Fighter mě nikdy moc nebraly, nicméně film z roku 1995 mám hodně rád a tohoto jsem se trochu bál. Nakonec zbytečně, je to sice strašná blbina, ale účel splní, bojování je tu hodně, příběh je přiblblí a hlavně je tu celkem solidně krve. I když docela okatě digitální. Bavil jsem se slušně a choreografie byla fakt luxusní. Sem tam tu padne trapný vtip, ale k tomuto filmu se hodí. Překvapilo mě že sem daly tolik postav i když občas to je na škodu a některé postavy jsou strašně nevýrazné. Ale bavil jsem se celkem solidně a těším se na dvojku.

plakát

Party Monster (2003) 

Mám stejný pocit z filmu jako jsem měl kdysi dávno z filmu Šňup. Ze začátku jsem si říkal to je blbost, ale pak mě film nějak dokázal chytit a nepustit. Postavy jsou zde do jedné naprosto nesympatické hovada a idioti. Ale i přes to jsem chtěl vidět jak se film posune a co se bude dít. Herci to nakonec celkem zvládli, i když chápu že některým lidem se hraní Culkina a Greena nebude moc líbit. Já si myslím že to zvládli slušně. Film je natočen na levnou digitální kameru, ze začátku se mi to moc nelíbilo ale k filmu se to hodí dokonale. Jak moc se film drží skutečnosti nevím ale James a Michael jsou fakt prasata, a jestli Michael použil tolik množství drog jak ve filmu tak se divím že neumřel dříve. Solidní film.  BTW jen mě překvapilo že film není uveden i jako komedie protože některé scény jsou fakt vtipné.

plakát

Delivery (2013) 

Nečekal jsem nic a prvních 20 minut jsem na film koukal jen na půl, Ale po prvních 20 minutách(které byly strašně špatně natočené) mě film celkem zaujal. Není to nic světoborného a sem tam to smrdí i amatérismem, ale tak nějak se ve filmu stále něco děje. Je to sice klišé o posednutí/démon. Ale drží to celkem zajímavý styl natočený, kde film je chvíly dokument a chvíly FF žánr. Herci nebyly vyloženě špatní. Co bych filmu vytkl je sem tam roztahanost, občas hloupej dialog ale hlavně film dost často používá laciné lekačky, kdy prostě dají volume na plno a někdo hlasitě zakřičí. Nebylo to špatné ale ani nic na co si po pár měsících vzpomenu. Ale čekal jsem to horší. BTW pro info...Film produkovalo Bloody Disgusting.

plakát

Neviditelný (2020) 

Nijak extra dobrý Insidious 3 a výborný Upgrade přichází neviditelný... A já můžu říct že Whannell se stává mý, oblíbeným současným režisérem(s tím co vychází posledních pár let za sračky to ale není zase tak těžké).Film je sice pomalejsí ale ke konci se solidně rozjede. Čerstvý nádech neviditelného muže je parádní, tentokrát se jedná o technologii která ho zneviditelný a ne lektvar.Scénář je jednoduchý ale spolehlivý, sem tam vykoukne atmosféra a masakr v blázinci je hodně solidní. Co Whannel rozhodně umí je spolupráce s kamerou která je opravdu luxusní. U herců jsem si nevěděl rady, vedlejší role jsou ok ale Moss mi přišla už od začátku trochu jako magor. Nevím jestli jsem s její rolí spokojen nebo ne. Za mě hodně povedené provedení.

plakát

65 (2023) 

Naprosto průměrný film, který mě bohužel, zklamal. Těšil jsem se hodně na dinosauří akci, když už Jurský svět: nadvláda, zklamal. No a tohle taky zklamalo. Hlavně asi proto že dinosauři tu moc nejsou. Je tu spíše cestování a hodně kecání Adama Drivera.  Je to škoda protože celkově ten film vypadá nádherně, od kamery, po luxusní efekty. Ale bohužel, celkově je film sterilní, režisérům chybí fantazie. Třeba scéna v jeskyni byla sakra nevyužita. Závěrečný souboj byl aspoň zábavný ale už jsem byl nějak z celého filmu zklamán, takže jsem na konec ani nedával moc pozor. Herci jsou fajn ale jen a pouze fajn, nic extra nepředvedly. Opravdu škoda tohle mohlo být daleko více než jen průměrné scífko, které mi připomínalo plno filmů které kdysi dávaly na Sy-Fy channelu.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Asi budu jeden z mála kdo byl lehce zklamaný. Těšil jsem se jak malé dítě a ukázky byly parádní. Ale po dokoukání filmu jsem odešel z hořkou pachutí. První co mě zklamalo, byly postavy.Neříkám že byly nudné nebo špatně napsané, ale takové nezajímavé. Děcka a hlavní hrdinka byly strašné klišé a dialogy, i když přirozené, působily nevěrohodně. Zkrátka celkem klišé. To ale vynahradila herečka Sutherland, které byla opravdu creepy a démonem posedlou zahrála bravůrně. Co mě ještě trochu zklamalo bylo gore, prakticky vše jsme viděly v red band traileru, Když nepočítám konec tak tu zas tak násilí nebylo. Konec a praktické efekty stály ale za to, stejně jako prostředí. Celkově jsem se ale občas nudil a i přes 4* jsou to spíše slabé hvězdy. Zatím nejhorší díl v sérii Evil dead ale i tak drží vysokou laťku.

plakát

Mučedníci (2008) 

Tak na to jak každý tento film vychvaloval a říkal jak je šíleně násilný, tak nemůžu souhlasit. Můj ale největší problém je hlavní herečka, herecky sice není špatná ale byla mi tak nesympatická a hlavně to její křičení mě strašně iritovalo. No a ty násilné scény? Ano bylo tu dost krve a pokusy o nechutnosti, ale totálně mě to minulo, přišlo mi že třeba též Francouzský Inside je dalek zvrácenější, či Hranice smrti je více brutální i lépe zpracovaná. Začátek filmu byl solidní a těšil jsem se, scéna vystřílení rodiny byla docela silná, ale po tom se film změní v poměrně nudný torture. A závěrečný plot twist je taky celkem slabý. Za mě poměrně slabota a až moc přehypovaný film. V zajímavostech je že film není "horor" protože se v něm nenachází nadpřirozené prvky.....Who the fuck wrote that shit? Další věc je že doporučuji zahraniční DVD kde se nachází 85 minut film o filmu, který je hodně zajímavý, sice to pro mě film úplně nezachrání ale byvilo mě koukat jak byl film vytvořen.