Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

kajas 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro opravdové fajnšmekry. Turci v jistém období svojí kinematografie totálně ignorovali autorská práva a znesvětili tak nejen Lucasovy SW a Indyho, ale třeba Ramba nebo Čelisti. Nevím, jestli byly horší triky, střih, scénář plný perel typu "Jsem unavený jako mrtvola." nebo úroveň hereckých výkonů. Ve všech ohledech se jednalo o diletanství nejvyššího stupně, ale prvních patnáct minut jsem proplakala smíchy a bavila jsem se vlastně celou dobu. Takže prostě nerozhodných 50%. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě pobavil dvakrát. Jednou při sledování a podruhé při čtení zdejších komentářů. Každý asi tuhle poctivou tureckou "filmařinu" neocení, ale pro filmové fandy je to klenot. Vedle obyčejných Béčkových filmů by tenhle musel mít označení Z. Dost mě taky uchvátil způsob likvidace záporáků. Jednou utrhnutá hlava, podruhé ruka a na ty nejsilnější záporáky platí prostě pár skoků z trampolíny. Kdo neviděl, neuvěří. ()

Reklama

akisha

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá hodnotit. Ale přece jen ty věci tam jsou.... beyond belief! Hlavní "hrdina" tam třeba hodinu mydlí do šutru, pak zas plácá rukama do hlíny nebo chodí s kamenama přivázanejma k nohám, pak zase kameny odkopává a ty vybuchujou. Na konci tam skáče jak kdyby měl pružiny v botách a takhle se přemísťuje z místa na místo, kde kosí lidi ve fakt ujetejch chlupatejch kostýmech, vždycky jim utrhne nějakou část těla (většinou "hlavu") a robotům zas tu hlavu urazí a ty okamžitě explodujou. Do toho tam mele nějakejch chlap s bodákama na helmě turecky a hraje do toho Indiana Jones, jehož znělku přerušujou jen zvuky výbuchů nebo lejzrů. Na konci hrdina do toho chlapa s bodákama tak dlouho mydlí, až ho rozpůlí (what?!) a pak následuje fakt nejdementnější scénka, kdy ukazujou ty jeho půlky tím nejvíc mimo způsobem, vždycky půl ksichtu a vedle černý prázdno. To by snad líp natočilo i pětiletý děcko na mobil. Je to obrovský, obrovský guilty pleasure, takovou zábavu neposkytne sebelepší zamýšlená komedie, ale jako film absolutně mimo. Jestli si někdo pamatuje na díl Simpsonů, kde Šáša Krusty přijde o slávu a musí místo Ichyho a Scratchyho vysílat nějakou nesmyslnou ruskou alternativu, tak ten film je v podobným duchu, akorát mnohem delší. ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Ach můj 5000. film, jaký jiný bych mohl zvolit než ten nejrozporuplnější? Asi nemám, co dalšího dodat k již napsaným komentářům - totální kravina, vykrádačka Star Wars a Indiana Jonese a neuvěřitelná amatéřina (i studentské filmy z Písku mají větší kvalitu), hlavně po "trikové" (viz skákání na trampolíně, apod.) stránce. Celý film je natočený tak chaoticky a nudně, že se tomu ani nejde smát. Taky nechápu, jak to, že je někdo nežaloval za autorská práva, protože tohle by neprošlo ani na youtube. Děj jsem vůbec nepochopil, stejně tak jsem nepochopil, jak se tohle může někomu líbit a co je na tom vlastně rozporuplného. Turecké hvězdné války jsou prostě špatné a dle mého rozhodně ne úmyslně, a i kdyby, tak na natočení schválně špatného filmu nevidím nic obdivuhodného. ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

I v těch nejhorších filmech, jaké jsem doposud viděl, existují určitá pravidla střihu, práce s kamerou, hudbou, herci a dějem. Dünyayı Kurtaran Adam nenabízí nic z toho. Občas mi připadalo, jako by někdo z filmového kotouče odstřihl pár metrů materiálu - to když se postavy vmžiku přesunuly z jedné lokace do druhé, aniž by došlo k ukončení hudební fráze. Dějově na tom Turecké Hvězdné války nejsou o nic lépe. Absolutně jsem nepochopil, co měla znamenat úvodní vykradená sekvence z Nové naděje (a v jakých strojích vůbec ti dva borci létají). Pak nastala hodina naprosto nelogických kydů o tisícileté minulosti, náboženství, mozcích, pyramidách a dřevěném meči. Závěrečná bitva s prokopáváním červených plyšáků a trháním údů je posledním hřebíčkem do rakve İnançova a Arkınova zhůvěřilého projektu. Přijde mi naprosto neuvěřitelné, že země, kde vznikl tento paskvil vykrádající vše možné od Bena Hura po Indiana Jonese, žádá o vstup do Evropské unie. (579., srpen 2010) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Keďže sa film točil na akademický formát 1,33:1 a zábery zo Star Wars boli prilepené zo širokouhlej kópie, javia sa ako neprirodzene natiahnuté. (BlueNeon81)
  • Ukradnuté scény z originálnych Hviezdnych vojen doplnil režisér Çetin Inanç obrazmi skutočných vesmírnych programov a dokrútil zábery v kulisách z polystyrénu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama