Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Když Harry potkal Sally

Když Harry potkal Sally (1989)

“Měli jsme obrovský kokosový dort“ - “Veliký, mnohapatrový kokosový dort s hustým čokoládovým krémem … zvlášť.“- “Jasně, protože ne každý ho má rád na dortu, je to pak rozmočené.“ - “Protože do toho se krém hodně vpíjí, takže je třeba ho podávat zvlášť.“ – “Jasně … “ --- Film pro všechny, kteří se chtějí dovědět proč muži a ženy nemohou být přátelé, kteří se chtějí naučit rozeznávat tři druhy žen (nenáročné, náročné a ten nejhorší druh – náročné, které si myslí, že jsou nenáročné), kteří chtějí umět rozpoznat, kdy žena předstírá orgasmus … Nejlepší z nejlepších ve svém žánru a pro mě osobně nejlepší film vůbec.

Anglický pacient

Anglický pacient (1996)

“Szerelem – to znamená láska. Tohle je balada o maďarském hraběti – je cestovatel a bloud. Roky tráví v jedné rytířské výpravě, no kdoví proč. A jednoho dne ho očaruje tajemná Angličanka – harpie. Bije ho, týrá ho, začne jí otročit, šije například šaty…“ - “Lotře, oklameš chudáka holku!“ --- Kristin Scott Thomas společně s Ralphem Fiennesem sehrají krásný, strhující, romantický příběh začínající na poušti v Severní Africe, kdy k sobě vzplanou láskou, pro kterou jsou ochotni udělat cokoliv … Druhou linii filmu tvoří příběh o ošetřovatelce Haně (Juliette Binoche), jenž film sice poněkud natáhne, ale svým způsobem vytváří průvodce vztahem, ve kterém může být člověk v jeden okamžik nejšťastnější, ale i nejnešťastnější … K tomu podmanivá hudba a nádherná výprava a film do top ten je na světě!

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

“Boa noite Aurélia“ - “Boa noite Jamie“ - “Bonita Aurélia. Eu vir aqui para te pedir para casar comigo“ … - “Que sim, claro“ --- Colin Firth stojí v zapadlé hospůdce a před zraky hostů i náhodných kolemjdoucích roztomilou portugalštinou žádá o ruku svoji hospodyni Lúciu Moniz. Tato nezapomenutelná scéna je dokonale podkreslena hudbou Craiga Armstronga. Stejně tak je nezapomenutelný celý film, který se okamžitě po zhlédnutí dostal do mé top ten. Děj se odehrává v předvánočním Londýně a skládá se hned z několika navzájem se prolínajících příběhů, z kterých si ten “svůj“ dokáže vybrat snad každý.

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

A zase jedno z velmi příjemných překvapení! Ani ne tak samotný příběh, ale jeho zasazení do jihofrancouzské Provence. Krásně jsem si zavzpomínal, ale i tak trošku si podrásal duši: Proč musím být tady a nemůžu být tam?! Kdyby se mi poštěstilo a do klína mi spadlo takové dědictví jako Chateau la Canorgue a k tomu měl jistotu, že si na kafíčko budu chodit k Marion Cotillard, rozhodně bych nelenil, sbalil se a zřejmě už bych se nevrátil… Jen auto bych si pořídil o malinko lepší :) Co ještě stojí za zmínku, je krásná angličtina (a vůbec celá postava) Archie Panjabi. --- “Odpusť mým rtům, našly zalíbení na těch nejneobvyklejších místech.“

Ovládací panel
12 bodů