Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000)

Zajímavý americký krimiseriál, nepostavený na střílecích akcích, automobilových honičkách nebo právnických kličkách, ale na hypotézách, indiciích a použití high-tech a bio-tech vědy. Další možný název by mohl být "Kriminálka Laboratoř". A mě jako studentovi chemie se to nemůže nelíbit :o). Fyzici, medici, biochemici, atd. budou také uspokojeni :o), stejně jako náruživí diváci detektivek.

Kriminálka Miami

Kriminálka Miami (2002)

Pokračování Kriminálky Las Vegas, které je pořád stejné .... a pořád stejně je to "Kriminálka Laboratoř", což mě jako chemikovi-technikovi mooc vyhovuje :o)). Inteligentní detektivka. I když Kriminálka Las Vegas byla maličko lepší.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Člověk by neměl opouštět "staré" Přátele pro nové seriály, ale tohle je ze života ! Jsem jako Barney nebo jako Ted? =)

Borgiové

Borgiové (2011)

V době renesance, kdy Papežský stát zabíral čtvrtinu Itálie a byl centrem politického dění ve světě, byl nástupce Sv. Petra nejen služebníkem služebníků Božích, ale také ..... politikem, jak tehdy bylo běžné. Pochopitelně se vším, co k tehdejšímu politickému zákulisí patřilo - a my můžeme sledovat Rodriga Borgiu AKA Alexandra VI., jak "v tom umí chodit". Parádní, i když seriálový, vhled do historie s luxusním Jeremy Ironsem a nádhernou Holliday Grainger. Lepší než Tudorovci.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Dokonale natočený a nesmírně působivý dokumentární seriál podle skutečných událostí, které potkaly 101. výsadkovou divizi a její rotu E, zvanou "Easy Company" při cestě těmi nejtvrdšími bojovými akcemi z Anglie do Rakouska. Nevím, jestli je tohle nejlepší válečný film, to se těžko posuzuje, spíš bych tipoval Apokalypsu, Olověnou vestu nebo Vítejte v Sarajevu či Zemi nikoho. Ale ROZHODNĚ je "Bratrstvo" to NEJLEPŠÍ, co můžete vidět o 2. světové válce ! Vizuálně dokonalá podívaná se skvělou kamerou, výbornými hereckými výkony a bojovými reáliemi, výborně doplněná o výpovědi veteránů, jejichž postavy jsou v seriálu ztvárněny. Navíc americký patriotismus (přestože tady by klidně mohl být zaslouženě uveden, protože díky tomu, že tihle chlapi "do toho šli", tady dneska sedíme a čumíme do internetu) v tomto seriále chybí a zařazení několika, řekněme "ne úplně pozitivních" činů U.S.Army rozhodně není na škodu. Navíc, jak už někdo napsal, z tohoto seriálu je cítit lidskost a pocity přímých účastníků. U dílu BASTOGNE se budete klepat zimou, u DAY OF DAYS strachy a napětím a u WHY WE FIGHT budete mít když ne depresi, tak aspoň hoodně smíšené pocity. Band of Brothers se vám zaryje pod kůži a veselo vám z toho nebude (i když američtí vojáci plnící si kapsy stříbrnými příbory se svastikou jsou docela k smíchu), ale tohle je prostě MUST SEE. A všichni by měli vycházet základní školu s tím, že tohle viděli v dějepisu. P.S. Neseděla mi jen jedna věc - David "Ross" Schwimmer v roli nařvaného výcvikového důstojníka. Ovšem neschopňáka v terénu a uraženého zásobovače hrál skvěle.