Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (5)

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Film měl velmi vydařený nápad, samotný děj nabíral na obrátkách a vše pak vyvrcholilo pro mě celkem zajímavým závěrem, který sice byl šokující, ale zároveň tak trošku nelogicky pasoval do toho, co bylo předtím. Filmu hodně uškodili i herci, obzvlášť dr. Gordon se moc nepovedl. Film ale splnil, co měl, zajistil komerční úspěch, sympatie u mládeže, která je vždy vděčná za každou kapičku krve a ukázky brutality (to máme ale mládež,co?), podpořenou jednoduchým klišém. Přesto film dostává slušné hodnocení, protože jako jeden z mála horrorů nového tisíciletí měl opravdu pěkný nápad, byla z něj cítit tíživá atmosféra, určité napětí, i se tam objevily lekačky, včetně nechutných scének.

plakát

Démoni (1985) 

Vysoké hodnocení je jednoduché. Horror prostě jak má být. Plno gore nápaditých scének, brutality a morbidity (kluci italští se fakt uměli pomazlit s těmi scénkami), to vše spojené s dobře vybranou hudbou, at už v podání hard-rockových kapel či hudby pana Simmonetiho, s vysoce kvalitně udělanou maskérskou prácí (kam se hrabe většina současných rádo by maskérů) a geniálním jednohlasým dabingem :o)) (kdo měl možnost vidět ony pirátské kopie z let 80., jistě mi dá za pravdu). Film měl samosebou plno rozporuplných a hloupých okamžiků jako i úplně jednoduchý děj bez hlubšího významu a logické návaznosti, nicméně je třeba brát v potaz, že autoři prostě vše brali jen jako záminku a prostředek k tomu, aby mohli prezentovat co nejvíce krvavých scének a rozhodně nechtěli "obtěžovat" diváky nějakým přemýšlením nad nesmrtelností brouka a sledováním děje. Škoda toho konce, ten mě přišel odfláknutý na to, s jakou radostí a chutí se autoři vyřádili na všem, co bylo předtím (možná rozpočet, možná časový pres?). Tak či onak, kultovní klasika, která je po hříchu opomíjená PS : Nevím, jak vám, ale mě ty scénky s pukajícím hnisem ve tváři silně připomínaly Mouchu :-)

plakát

Freddy versus Jason (2003) 

nadšení pubertální mládeže chápu, film je jistě nadchnul, plno krve a nápaditých vražd, plno morbidních hlášek, obě postavy působily horrorově, byli tam přihlouplí hlavní hrdinové, kde si každý přál jejich rychlý konec za to, jak jsou blbí a jak je herci "hrají", byla tam jedna blondýnka, co nakonec vše přežije po boku svého statečného druha a plno dalších pořád dokola omílaných trapných klišé, které se objevují v každém horroru v posledních letech, že se pořád ještě divím, jak něco takového může nadchnout. Kdyby aspoň ta klišé byla super a člověk sby e vždy rád na ně podíval, ale vidět pořád dokola jednoduchosti, které z hororru nedělají horror, ani černou komedii, spíš tragikomedii, to mě fakt přijde o ničem. Každý rozumnější člověk ví, že Noční můry a pátky se točily pro komerční úspěch, což se čekalo i v tomto případě, kdy spojili ona záporáky do jednoho filmu. Prachy to přineslo, z braku se udělal tímto hodnotný film, diváci byli spokojení, namlsaní a jistě se za nějaký čas znovu rozhodnou utratit peníze za další díly, kde už snad uvidíme i M.Mayerse, Leatherface anebo Pinheada,a kdo ví, tentokrát to už to třeba nebude "vs" ale "feat" či se vytvoří celá mužstva záporáků a budou mezi sebou soutěžit , kdo toho víc zmasakruje a kdo na konci vyhraje.

Poslední hodnocení (205)

Saw: Hra o přežití (2004)

06.07.2007

Démoni (1985)

06.07.2007

Freddy versus Jason (2003)

06.07.2007

Dům voskových figurín (2005)

06.07.2007

Dům tisíce mrtvol (2003)

14.01.2007

28 dní poté (2002)

14.01.2007

13 duchů (2001)

14.01.2007

Zvrácený (2002)

14.01.2007

Zrůdy (1932)

14.01.2007

Reklama