Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +PŘÍBĚH, vše do sebe logicky zapadá, Freedy a moře jeho hlášek, obsazení, akční spád, atmosféra, solidní efekty, souboje -v tom všem mi tolik nevynikala hudba, nebylo u nás uvedeno v kině, dosud nebylo ohlášeno pokračování./// Nářez, pro mě snad druhý nejlepší film roku 2003 a jeden z nejlepších filmů po příběhové stránce vůbec. V tomto směru je to bez chybyčky a hlavně znalci obou sérii musejí jásat. Obsazení Roberta Englunda je samozřejmost. Přesto nebýt jeho, film by postrádal to nejzákladnější, tedy jeho charisma, jeho tvář jeho ztvárnění samotného Freddyho. Takže spolu s ním jsem s pokojen i s dalším obsazením, který je v rámci žánru super. Mimojiné spoustu známích béčkových tváří a pěkné holky. Jen holek i smrtí mohlo být víc. Avšak film je hlavně zaměřen na souboj těchto dvou domácích mazlíčků a tady musím smeknout, i tohle je vymyšleno do detailu přesně a mimojiné názorný příklad jak proti sobě postavit dvě takové celebrity, aby si to rozdali společně a nerozdílně na plátně, případně na obrazovce před vašimi zraky. Občas zaslechnu kritiku, že to není moc hororové. Dá se do jisté míry souhlasit. Když to například srovnám s Freddym jedničkou, tak to jsem byl posranej strachy a to jsem byl už velkej kluk. Nadruhou stranu věk skutečně hraje roli a dnes mě rozhodí máloco, takže pokud vám je 10-15, asi budute mít co dělat, aby ste nemuseli měnit, vy výte co. Ještě zmíním, že můj bráška (19let) raději po první půl hodině odešel. Údajně aby neměl Noční můry :-) Teď už by to chtělo jen zapojit Ashe a nebo Michaela Myerse, ovšem to je v nedohlednu a tak nezbývá nic jiného než zmínit, že tento film přináší nejlepší díl Freddyho a zároveň nejlepší díl Pátku 13tého. PS: už víte kdo přežije?/// Celkem 94%/// ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu, který se už jednou úspěšně postaral o ressurection upadající hororové série svou zdařilou CHUCKYHO NEVĚSTOU, si ve FREDDY VS. JASON vzal do parády série hned dvě, navíc nepoměrně populárnější. Narozdíl od podobného crossoveru VETŘELCI VS. PREDÁTOR Paula Andersona, který divákům předložil jen sterilně natočený seznam tradičních prvků obou sérií, Yu dokázal vytvořit svěží a zábavnou syntézu, která je příjemnou satisfakcí pro fanoušky a má na to přitáhnout i nějaké nové. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka přivedená téměř k dokonalosti. Setkání dvou legend na bitevním poli, kde všude kolem pobíhají vystrašený teenagerové, teče spoustu krve a Freddy neskutečně hlásí. V podstatě akční film s nádechem hororu, s velikym množstvim lekaček - takže volume doprava! - a komedie. Jason je řezník a když je na scéně, tak to jsou jatka. A když si to na konci ti dva rozdaj, tak to je doslova epický. A taky musim pochválit skvělý efekty. Jinak tady jde kritika stranou - popkorn, pivko a jedem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

When the son of a hundred maniacs battles an unstoppable killing machine... Hovád Freddy versus hovád Jason! Někdo jako já nemůže odolat, ale je pravda že objektivním pohledem to mohlo být lepší. Jako krizovou vidím asi půlhodinu ve středu filmu kdy se nic pořádnýho neděje, to znamená málo krve:) Asi takhle, pod názvem Freddy vs. Jason by měla být rubačka od začátku do konce, s desítkama mrtvých puberťáků a nakonec nářezovym soubojem těch dvou prasat. Ale puberťáků je mrtvá jen tak desítka a souboj těch dvou prasat není až tak dechberoucí. Ale jo, většinou prdel a celkem brutální smrti v čele s úvodním Jasonovým přibitím holky mačetou na strom (což vypadá skvěle) a Jasonovým složením (doslova i s postelí) jednoho nesympatickýho burana. Do toho Freddy hází svoje typický hlášky, takže žádný zklamání nepřichází v úvahu. (P.S. viděno poté 2018 a sakra, ten dojem prudce klesl) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nápad dát dohromady tyhle dva výtečný killery let osmdesátých je určitě znamenitej. No se zpracováním už tak spokojenej nejsem. Je tu spousta nesmyslů při kterých se fanoušek znalý sérií Friday13th a Nightmare chytá za hlavu. Na druhou stranu zase pár slušných masakrů. Nejpovedenější je určitě Jasonova akce na technoparty v kukuřičném poli. Plus samozřejmě závěrečný souboj který nakonec ve finále vyznívá jako remíza což je asi spravedlivé i když toho magora v hokejový masce mám radši a moc jsem mu fandil aby vyhrál.60% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Postavu Willa Rollinse měl původně ztvárnit Brad Renfro. Necelý týden před začátkem natáčení byl ale nakonec do role obsazen Jason Ritter, i když ze začátku se producentům nezamlouval. (Stocki)
  • Betsy Palmer, ktorá hrala Jasonovu mamu v predchádzajúcich dieloch Piatku 13., bola požiadaná, aby si zopakovala úlohu pani Pamely Voorhees, ale odmietla kvôli nízkemu platu, ktorý jej bol ponúknutý. (Nekrofil)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama