Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (23)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Film je to boží! :-) Krásně vyskládané, zábavné a herecky slušně obsazené. To vše spolu s perfektně sehranou hudební scénou vtáhne diváka do děje a snu být rockovou hvězdou. Ukazuje to ale i druhou stránku popularity a tlaku na to být co nejlepší v hudební branži. Určitě se ale na to není radno dívat jako na životopisný film, protože je tam pár nepravd. Druhou stranou to plní účel - diváka to zaujme a pak si dohledá sám, co je jinak...

plakát

V pasti (2018) 

Průměrný film, u kterého jsem se nenudila. Místy to bylo napínavé. Jen ten konec kazí mé osobní hodnocení, protože mi přišel trapný. Jinak bych dala čtyři hvězdy, protože herecky i režisérsky to bylo hezky zvládnuté.

plakát

Black Mirror: Bandersnatch (2018) 

Ale jo, nakonec dávám čtyři hvězdy. Nápad na interaktivní film už tu byl dávno, ale pro mě byl znovu připomenut až tímto filmem. Vzpomněla jsem si akorát na "Kinoautomat" nebo "Rozpaky kuchaře Svatopluka", kde se jednalo ale o kolektivní rozhodování a ještě "offline" (logicky, co umožňovaly v té době technologie). Fajn ale, že mi to navedlo na další filmy podobného nápadu, které jsem neviděla... Ze začátku jsem se akorát nemohla do toho nápadu vžít, protože mi byl nesympatický ten Colin a vadilo mi, jak jsem se vracela a měla tak dojem, že stejně musím dát tu možnost, kterou jsem nechtěla (přitom jsem zvyklá z her z typu "story rich" jako např. Life is strange, že se to opakuje, aby nabral pak děj poučení z těch předchozích konců...). Od chvíle, kdy to začalo být psycho, mi to začlo konečně bavit. Návrat do minulosti a pokoušet se ovlivnit budoucnost... No a pak mě o to víc to vracení bavilo, protože to přinášelo doopravdy nezvyklé scénáře, k čemuž jsem ze začátku byla skeptická, jak to mělo pomalejší náběh. Scénáristé chtěli i ukázat, jak pro diváka je zábavné mít v rukou osudy herců. V reálu ale scénáristé mají diváka, protože některé výběry nebyly moc protuchůdné a měly podobný efekt. Druhou stranou "donutili" diváka ke konkrétnímu konci. Prostě buď málo nebo o něco víc, ale pravý opak prostě neuděláte::-) Hlavně je děsivé, co člověk takhle od počítače si dovede odkliknout, protože je to "jen film" a protože kolikrát fakt na výběr není... Musím říct, že hlavní postava Stefana hrála dobře. Dále oceňuji, že scény vypadají plynule ve všech rozhodnutích. Totiž na rozdíl od her s podobnou tématikou, kde je možné počítačovou animací docílit plynulých alternativních pokračování, v reálné scéně to muselo být o něco těžší udržet plynulost scény v různých scénářích.

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Tak jsem po delší době dala šanci romanticky laděnému filmu a můžu říct, že jsem si vybrala velmi dobře. Doporučuji tento korejský snímek, který není ale žádným romantickým slaďákem... Jedno oko nezůstane suché wink emoticon Chvílemi mi běhalo i hlavou, jak dva Korejce "spojí" nákup Coca coly a zda v tom není nějaká reklamní kampaň, ale velmi rychle jsem plula příběhem a hlavou mi pak běhaly "méně povrchní" myšlenky. Ještě jednou doporučuji smile emoticon

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Originální film, který naturalisticky servíruje projevy lidské (zlo)vůle tak, že se skutečně u tohoto filmu nelze nudit a klidně si ho rádi zkouknete další týden znovu. Parádní je, že divák na plátně může prožít dobro i zlo hédonického stylu života, aniž by se musel sápat do svého lamba v křečích nebo ráno řešit návštěvu FBI. Tak trochu vás zamrzí, že je to jen ve filmu, ale pak si řeknete, že to je snad i dobře... či? :-D A sakra parádní na něm je, že nemoralizuje, divák ho zvládne i s menší slovní zásobou angličtiny bez titulek a dozví se ledaccos o chemii. Po shlédnutí doporučuji si položit kontrolní otázku: Jsou drogy špatné? A je-li odpověď: áááno, je vše v pořádku? ;-D

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Film na mě celkově působil neosobně a formálně. Překvapil mě občasnými zvraty, které se ale s opakováním stávaly nepřekvapivými. Největší slabinu filmu vidím ve scénáři, který má příliš jednoduchou skladbu. První třetina filmu mě bavila a byla jsem zvědavá, co se bude dít (zejména při narážce na to, že sestrojí robota z 18. století ;-)). V druhé třetině film vykresluje, jak do té doby chladný a nesnášenlivý člověk se zamiluje a s upřímností první lásky se z něj stává člověk s jiným pohledem na svět. Závěr filmu pak vše explicitně dovysvětluje, což je možná trošku škoda, diváka by to aspoň přinutilo poskládat si vše sám... Navíc ta trpaslice, která ví všechno, je jen umělou přízdobou a působí na mě její postava uměle a jednoúčelově. Na filmu se mi však líbilo nahlédnutí do světa starožitností a aukcí, které mi jen potvrzuje mé dosavadní domněnky o někdy dost povrchním přístupu lidí k uměleckým dílům, a také jakési skryté zamyšlení nad informační společností a jejím dopadem na fungování vztahů mezi lidmi. Kromě toho i citát hlavní postavy: "V každém podvrhu se vždy skrývá něco nefalšovaného," přinejmenším stojí k zamyšlení. Ennio Morricone doplnil film dramatickou hudbou a přidal filmu na efektivitě. Celkově tedy filmu dávám tři hvězdičky z pěti.

plakát

Mama (2013) 

Film obsahuje klasické hororové a thrillerové prvky: lekačky, hlavní obluda s nejasným zjevem (vyjma poslední scény), napínavá a děsivá hudební kulisa (Velázquez prostě umí), dětský zpěv za tmy. Navíc se podařilo vyvolat mysteriózní atmosféru a poměrně zajímavou zápletku, že udrží divákovu pozornost. Bohužel ale film zahrnuje i prvky laciného hororu (např. jeden z hrdinů se vydává za tmy přijít na kloub záhadě s baterkou do osamělé chatrče uprostřed lesa) a celkem se nevydařila podle mě poslední scéna - umělá krajina, nelogické zvraty, uměle vystavěná situace. Uměle navozená situace byla i v případě hlavního hrdiny, který usiloval o děti, a film "prospal" tak, aby mohlo být ukázáno, jak hlavní hrdinka nakonec získá kladný vztah k dětem. Zkrátka se jedná o celkem zdařenou mysteriózní thrillerovou pohádku s pološpatným koncem, která neurazí, ale zároveň ani nenadchne.

plakát

Pátá sezona (2012) odpad!

Na tento film jsem šla z několika důvodů: mystika, experimentálnost, vizuálnost a kohout na stole :-D Může se zdát, že jsem nespravedlivě tento film ohodnotila jako "odpad!", ale pro mě bohužel jím byl, přitom by mohl být skvělý nebýt těch děsně laciných rádobyexperimentálně vypadajících záběrů, neustálé záběry na koruny stromů zdola, použití vysokého kontrastu pro temnější atmosféru, zbytečně dlouhé (a to doopravdy tak, že jsem v jednu chvíli už chtěla odejít) záběry na hrdiny filmu, kterým bylo přikázáno, aby koukali, jakoby byli mentálně retardovaní... Hmm, možná záměr, možná cíl rozvztekat diváka tak, že chce odejít nudou... Také se mi nelíbilo časté zdynamičtění celého filmu pomocí dvou způsobů: a) široký záběr na krajinu a dlooooouho přecházející postava, b) široký záběr na herce, kteří dělají jakýsi "harlem shake", a kamera pomalu odjíždí v horizontálním směru doprava... Uff, to byla fakt nuda, když se takové efekty objevovaly stále dokola... Možná kdyby hudební kulisa byla trošku propracovaná, film by získal nějaké body navíc z mého pohledu... O ději ani nemluvě... Pointa celého filmu mě vůbec nešokovala a nevedla k zamyšlení.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Sice jsem nemusela sedět na schodech, ale naštvaná z tohohle filmu jsem byla dost. Jestli film měl mít ponurou atmosféru, kterou jsem nadšeně očekávala, tak pro mě měl atmosféru spíše nudnou. Ano, první půl hodinu jsem si užívala animované provedení a mám dojem, že i samotní tvůrci filmu chtěli ukázat, jaké nové záběry a efekty lze pomocí této animace dosáhnout (hra světla a stínu, kouř, mlha, bouřka apod.). Jenže pak se to stále opakovalo - několik vteřin zírající obličej, pak přiloží cigaretu k ústům, odfajfne kouř, nebo také neustálé připíjení si panákem... Chvílemi to bylo pak už trapné a navíc některé herecké výkony ubohé. Působili na mě někteří velice nastrojeně a bylo poznat, že hrají... A k ději - na to, jak to bylo natahované (a pro mě tedy bohužel ani nenapínavé), jsem byla ze zápletky zklamána. Proč hodinu a půl? Mohlo to trvat tu půl hodinu, kde by ukázali děj, možnosti této animace a já bych možná odešla spokojená :-) Každopádně film považuji za jeden z lepších počinů české filmografie a na režiséra se nepokusím nezanevřít ;-)

plakát

Ink (2009) 

Do poslední chvíle jsem měla z tohoto filmu smíšený pocit. Některé pasáže byly až trapněkomické, přehnaně názorné a některé dialogy primitivnější. To však omlouvá skutečnost, že se jedná o nízkorozpočtový film. Na druhou stranu některé nápady, co se týče např. efektů nebo tematiky, jsou pro mě neobvyklé a originální. Rozuzlení celé zápletky pro mě bylo podnětné. Hudba - geniální. Doporučuji ke shlédnutí za předpokladu, že filmu odpustíte některé amatérské záběry a někdy přílišnou názornost!