Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Teda, musím říct, že tvůrci vymysleli něco skvělého a i v dnešní době dost výjimečného. A navíc v rámci už tak výtečného seriálu Black Mirror! Samotný příběh je místy hodně divný a zachází na hranu toho, co se dá pochopit a co už je jen jasná recese (např. když se v jednom případě vyjde ze scény). Hlavní roli hrajou hlavně příběhové volby, kterých je habaděj a u kterých není čas na dlouhé rozmýšlení. Pracuje se zde s cestováním v čase a bořením čtvrté zdi. I přes všechnu chválu si myslím, že jde hlavně o experimentální snímek, což se podepsalo na celkové ne zase tak extrémní obsahové kvalitě a hlavně neoriginalitě - námět připomíná Osudový dotek, či Donnieho Darka. Ale kdo má koncepci zmíněných filmů rád, ocení i koncepci zdejší. A s možností být skoro doslova součástí příběhu - no neberte to! 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebol to až taký mindfuck ako som čakal. Tie jednotlivé variácie na konkrétne rozhodnutia a následné flashbacky neboli až také zaujímavé, aby z toho človek spadol na zadok. Sem-tam som upadol do miernej nudy. No na druhú stranu treba uznať, že to svoju kvalitu má - technicky a obrazovo výborné, slušne zahrané a finálna pointa, ktorá sa ukáže v závere, stojí za to. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatím sem viděl jen neinteraktivní verzi a přiznávám,že sem část vůbec nepobral...teď se chystám na tu interaktivní a třeba to bude o něco menší mindfuck...70% edit : interaktivní verze dává v tomhle případě mnohem větší smysl.Ne,že by to bylo samospásné,jelikož se divák díky některým rozhodnutím dostane do smyčky a seriál ho tak díky tomu dotlačí k rozhodnutí které sám chce,ale jako celek je Bandersnatch v téhle verzi nejen pochopitelnější,ale hlavně mnohem intenzivnější zážitek.I když jsem rád,že jsem viděl obě verze abych měl srovnání,musím uznat,že ta neinteraktivní kterou netflix nějak sestříhal (nutno podotknout že místy opravdu divně) je zhola zbytečná...interaktivní 85% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Dopředu upozorňuji, že jsem neměl ctí si interaktivní film "zahrát", a strávit nad ním půlku dne. To bych se asi z toho poprvé zcvoknul, a podruhé možná ještě víc, protože nemám zaplacený netflix. Takže, to je spíš to hlavní. Takže jsem na výběr měl jen 90 minutovou verzi, ale i z toho jsem měl pocit, že jsem na deseti hodinovým tripu s halucinogenovým mluvícím mečounem. Podobné projekty od Black Mirror sedí jak boty. Každá epizoda je tařka o něčem jiném, ale o tom stejným - je to neuvěřitelně a pošahaně geniální. Co film pohřbívá do země, jsou ty neustále flashbacky, které si divák zapamuje nazpaměť, pokud se pořád nedokáže dostat do hlavní dějové línie filmu. Nedokážu už ani rozpoznat, co je na pomezí reality a fantazie. Aspoň si uvědomíte, že se máte vysrat na programátorování her, a radši si tu hru koupit a hrát ji. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Pro první interaktivní seriálovou epizodu představenou pro široké mezinárodní publikum nemohl existovat lepší seriál než Black Mirror a lepší platforma než Netflix. Nejde však jen o naprosto brilantní technické provedení, díky němuž může divák intuitivně zasahovat do děje, epizoda, komorněji cílící na podobné nostalgické publikum jako Ready Player One, zároveň tematizuje onu možnost volby na nápadité meta úrovni. Zmatení reality, spousta alternativních vesmírů a konců vytváří naprosto strhující mozaiku, která postupně dojde až k samotnému divákovi u obrazovky. Odzbrojující zážitek pro prozkoumávání během dalších zhlédnutí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Colin (Will Poulter) pracuje na hře nazvané „Nohzdyve“. Ta názvem evokuje epizodu Nosedive (2016), ve které se pomocí aplikace hodnotí všechny mezilidské interakce. Ta však s počítačovou hrou zřejmě nemá nic dalšího společného. (hansel97)
  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)
  • V herní společnosti je na zdi pověšen plakát s robotickým psem, který lovil přeživší ženu během nevysvětlené apokalypsy v epizodě Metalhead (2017). Plakát upozorňuje na počítačovou hru s názvem „METL HEDD“ evokujícím epizodu. (hansel97)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama