Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Vesmírná améba (1970) 

Jsem dlouholetým fanouškem japonských monster filmů a viděl jsem jich hodně. Většinou jsou tak blbé, až jsou vtipné. U tohoto snímku to kouzlo na mě z nějakého důvodu nezapůsobilo, tentokrát jsem nedokázal zkousnout to co scénárista a režisér stvořili. Kostýmované obludy, zejména Gezora byly skvělé, ale zápletka a herecké nevýkony mi lezly krkem. Ani to mě ale nezabrání abych se v blízké době podíval na další snímek podobného ražení :-)

plakát

Ztracený kostlivec z jeskyně rozkladu (2001) 

Objektivně ten film samozřejmě nemá na těch pět hvězdiček co mu dávám. Ale já jsem se u něj královsky bavil a celé jeho zpracování a brilantně zvládnuté herecké ne-výkony mi přivodily devadesát minut velmi veselé nálady. Viděl jsem už hodně béček z padesátých i pozdějších let a tohle je pro ně opravdu zručně natočená pocta. Za všechny ty hlášky, mimozemšťany polopaticky vysvětlující že jsou z jiné planety a za kostlivce s jediným upřeným výrazem musím dát plný počet.

plakát

Alej zatracení (1977) 

Po jaderné válce je na Zemi pustina. Přes ni se ve speciálně skonstruovaném vozidle vydává skupinka (bývalých) vojáků a po cestě naráží na klasické propriety postapo filmů - zmutované obří škorpiony, lidožravé šváby, násilnické rednecky atd. Film má kvalitní hudbu, ucházející herce a zajímavé vozidlo, jenže naprosto debilní scénář který jej sráží až na samé dno.

plakát

Johnny Bago (1993) (seriál) 

Johny Bago, mladý podvodníček a zlodějíček udělal tu chybu, že se zamiloval do dcery mafiánského bosse. Poté co na něj byla hozena vražda, honí ho po celém území spojených států nejen FBI, ale i zástupci mafie. Johny je ale "lucky boy" a na své cestě zažívá podivuhodná dobrodružství, kdy zpravidla nejprve někomu pomůže aby bylo pomoženo jemu. Tak tomu bylo například i v díle kdy potkal Elvise... Pohodový seriál s tím druhem humoru, který mi hodně sedí.

plakát

Gin'iro no kami no Agito (2006) 

Nádherný film, který si za některé své atributy (zejména ten stěžejní - animaci) zaslouží pět hvězdiček. Bohužel, druhým pilířem na kterém film stojí je scénář, a ten už tak dokonalý není. Ve filmu jsem nedokázal přilnout k nějaké postavě, těm stěžejním jsem měl dokonce zpočátku chuť neustále nafackovat za jejich tupost. Také se tu vyskytuje až příliš klišé okopírovaných odjinud. Rozhodujícím měřítkem pro konečné nižší hodnocení je existence filmu Naushika z větrného údolí, kterýžto se zabývá dosti podobným tématem, avšak zejména ve scénáři tento dnes hodnocený film o dvě třídy překonává. Přesto ho můžu každému fanouškovi postkatastrofických filmů doporučit, už jen kvůli silnému vizuálnímu zážitku.

plakát

Maska (1985) 

Zajímavosti: Roy L. "Rocky" Dennis se dožil 16 let. Film je však o dva roku posunut - na jeho náhrobku je ve filmu 1964-1980, ve skutečnosti žil Rocky v letech 1961-1978. Rocky měl ve skutečnosti i staršího bratra Joshuu. Ten zemřel v roce 1987 ve věku 32 let na AIDS. Matka Rockyho, Florence "Rusty" Tullis, brala lehké drogy i nadále. Byla za jejich držení často zadržena policíí, naposledy v roce 2005, když jí bylo 69 let. O rok později, v říjnu 2006, nezvládla 70. letá stařenka řízení své motorky (trojkolky) a po nárazu přeletěla přes řidítka, tělem narazila na telegrafní sloup. O měsíc později zemřela v nemocnici na infekci.

plakát

Myš na měsíci (1963) 

Tento film je volným pokračováním výborného dílka "Myš která řvala", ve kterém exceloval Peter Sellers ve své geniální troj-roli. I tohle pokračování od Richarda Lestera je však plné britského humoru, a ikdyž už se na něm Sellers nepodílel, tak velmi vtipně reflektuje svoji dobu. V pidizemičce Grand Fenwick nutně potřebují peníze na nový vodovod v jejich hradu. Aby je získali, tak si vyžádají od USA peníze na kosmický výzkum, že prý chtějí také soutěžit kdo dříve vyšle raketu na Měsíc. Díky intrikám mezi američany a rusy je dostanou, a díky neuvěřitelným vlastnostem fenwického vína je cesta na našeho souputníka otevřená. Zbývá jen otázka - kdo tam bude dříve?

plakát

UFO (1970) (seriál) 

"Alarm! Alarm! Eine UFO drei million kilometer!" Tak to si pamatuji dodnes ze svého dětství, kdy jsem tento seriál sledoval na ORF. Stejně tak jako skluzavky k záchytným stíhačkám na měsíci... Bohužel jsem nepochopil co měl tento seriál divákům říci, a dnes by už jistě neobstál ani jako rarita v pozdních nočních hodinách. Přesto ho označím v jistém smyslu za "kultovní"