Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Nezlomná vůle

Nezlomná vůle (2006)

Komu by neimponoval milovník zvířat oblečený v elegantním kabátku, padnoucích kalhotách a vysokých botách typických pro 19. století bojující za spravedlnost? Celý svůj život zasvětit těm, kterými ostatní pohrdali. Riskoval pro lidi, které nikdy nepoznal. William Wiberforce byl vyjímečný člověk... William Wiberforce byl hrdina.

Melodie mého srdce

Melodie mého srdce (2007)

Já jsem nevěděla, že Jonathan Rhys Meyers umí hrát na kytaru a ještě skvěle zpívat. :-) Píseň This Time si teď přehrávám pořád. Na film jsem nenarazila úplně náhodou. Upoutal mě právě Jonathan, který svým výkonem nikdy nezklame.

Marley a já

Marley a já (2008)

Nepamatuju se, že bych u nějakého jiného filmu brečela smíchy, smutkem i dojetím.

Terapie láskou

Terapie láskou (2012)

Patrik v knize tvrdí, že se nebude dívat na žádný film do té doby, dokud nedojde ke šťastnému konci toho svého. Snaží se myslet pozitivně, být milý k ostatním a i když je to mnohdy těžké, věří ve stříbrné lemování a už zmiňované šťastné konce. To by se mohlo stát ponaučením pro nás všechny, protože bychom s takovým přístupem nebyli spokojenější jen my sami, ale i všichni kolem. Druhá věc, kterou jsem si z tohohle filmu vzala, je ta, že je opravdu hodně nutné vážit slova podle toho, s kým zrovna mluvíme. Všichni Patovo blízcí se tváří, že nevidí žádný velký problém v hromadě léků, které bere každý den, v terapiích, na které týdně dochází nebo v záchvatech vzteku, kterým se občas nedokáže vyhnout a přitom o lidech s podobnými problémy mluví jako o cvocích a vůbec je nenapadne, jak se asi musí cítit Pate, pro kterého je vážně rozdíl, jestli se za blázna označí sám a nebo ho tak v podstatě nazvou ostatní. Škoda, že Oscara nedostal i Bradley Cooper, zasloužil by si ho.