Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Zde nehodlám hledat chyby, bezpochyby se jedná o nejvýznamnější film tohoto roku (konkurovat může pouze The Social Network). Vyzdvihl bych především herecké výkony všech hlavních postav, dokonale zpracovaný scénář a především excelentní hudbu!

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Komentářů již bylo napsáno spousta, ale stejně si to neodpustím. Vzhledem k tomu, co se touto dobou točí za filmy tohoto žánru (ale i obecně), je prostě The Dark Knight (Rises) o třídu výš... Nolan prostě filmy umí. Nicméně i na takovémto filmu se dají najít mouchy. Největší slabinou je tady z jistého pohledu děj, ten je až doslova přepracovaný; celý děj je jedno velké "nahoru-dolu", takže slabé povahy nechť se řádně připraví. Dále mě chvílemi zarážela inteligence postav, neboť někteří Američané (obyvatelé GC) asi nevědí, že na tenkém ledě se má plazit (!?). Nakonec taková ta klasická action-movie klišé, která se občas snaží tvůrci zachránit "promakanějším" scénářem, ale i ten má své slabiny. Naproti tomu musím vyzdvihnout (jako obvykle) Zimmerovu hudbu, která je skvělá stejně jako ve všech Nolanových filmech. Závěrem tedy jen dodat, že detaily si tam člověk najde vždycky, ale vzhledem k jiným filmům tohle musí být za plných 5*.

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Bravo! Tomuto filmu budu tleskat ještě dlouho, Russell Crowe byl dodnes u mě Gladiátor, ode dneška si ho budu pamatovat také jako Johna Nashe. Miluju drama a miluju matematiku. Film je vynikající nejen po stránce režijní, ale také kamera, hudba a v neposlední řadě výkon Crowe-a, nechybí ani děsivé a dech beroucí scény. Jen je škoda, že rozuzlení přišlo tak brzy a některé scény by se též daly odpustit; jinak 100 % za mě.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Film jsem viděl snad před několika lety, ale neodradí mě to od toho napsat teď komentář k filmu, který odstartoval moji nejoblíbenější hororovo-thrillerovou filmovou sérii. Tenhle film se mi líbil už od začátku, líbilo se mi nejen natočení, prostředí, ale i genialita kterou v sobě měl John, skládačka je pro mě padouch, ale zároveň vzor, který obdivuju, trochu zde nacházím podobnost s padouchem z filmu Se7en. A poslední scéna, která ukáže že zase "sedí v první řadě" je na celém filmu nejlepší. jednoduše 100%

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Velká srdcovka z mého dětství. Po dalším zhlédnutí přidám komentář, jak se na to kouká o pár let staršíma očima :)

Interstellar

Interstellar (2014)

Hned jak se mi přestala točit hlava po zhlédnutí, jsem si říkal, že trailery byly lepší. Pokud čekáte podobnou nálož jako u Inception a tudíž podobný efekt překvapení, můžete být i trochu zklamaní. Zatímco Inception táhly velkou měrou akční scény, tady silně převažuje dramatická složka, která mě osobně až tolik nebrala. V první části jsem měl chvílemi trochu pocit, že se nudím. Mnoho věcí není ve filmu vysvětleno, a tak sledujete spíše změť scén s ne úplně jasným pozadím. Každopádně pak se vše dokonale změní a člověk se po chvíli začne divit, jak komplexní dílo to je. Přestože tedy mám k filmu výhrady, je to jeden z mála filmů, které bych rád viděl víckrát. Dokonce pochybuji o tom, že by někdo v současné době byl schopen takové dílo zpracovat lépe.