Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Pro mě osobně geniální dílo! Naprosto nezařaditelný film u kterého zažijete nespočet různých a dost často opačných pocitů. Ale pocitů, které vám nedovolí film nedokoukat. Od začátku do konce baví svým specifickým humorem i dojemností... Tenhle scénář je originalita sama. Neni moc filmů, u kterých máte potřebu se řezat smíchy, s radostí objevovat různé vtípky, pochechtávat se nad dokonalou zkratkovitostí v jednání hlavního hrdiny a zároveň si "pobrečet " u těch smutnějších dramatických chvilek, které ale stejně utne nějaká Forrestova hláška... Tohle je příběh z nejnemožnějšího, nejpestřejšího, nejzvláštnějšího a nejdojemnějšího života, který kdy kdo mohl zažít...

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Will Hunting je jedna z mých vůbec nejoblíbenějších filmových postav.. Tak rozporuplný člověk, génius, který se svým darem neumí správně naložit - on hlavně nechce! Líbí se mi ten rozpor, ten protest vůči čemukoliv co se od něj očekává... Dokonalé herecké výkony Damona a Williamse!!! Skvělý scénář, skvělý příběh..

Sedm

Sedm (1995)

Špička všech krimi-thrillerů!!! Film nemá hluchá místa, vtáhne vás, musim se přiznat, že mě pokaždé, když sem ho sledoval... Dějově skvělé, místy velmi brutální a morbidní, atmosféra nahuštěná, doslova lahodící pro ty jež mají rádi napětí...a hlavně grandiózní konec!!! Nebudu ho prozrazovat..pro ty kdo toto dílo eště neviděli :-) Ale závěr, doba od které se ve filmu objeví Kevin Spacey, je naprosto dokonalý... Pitt, Freeman i zmíněný Spacey se pro mě tímto stali nesmrtelnými.

Americká krása

Americká krása (1999)

Úžasný snímek o životě jednoho znuděného muže ve středních letech dokonale ztvárněného Kevinem Spaceym... on je znuděn právě tím svým životem... vším co je kolem, i když mu na první pohled nic nechybí... Celé je to dějově tak nádherně pojaté, má to místy naprosto dokonalou atmosféru a některé momenty jsou prostě nezapomenutelné.. (když to po sobě čtu, tak se musim smát, poněvadž to vůbec nedokážu popsat tak jak bych chtěl...) Tenhle film mě zasáhl, neni to jen o Kevinovi, v podstatě všechny hlavní postavy předvádí něco zvláštního, nelze tomu nic vytknout, je to dojemné, směšné, podivné, opravdové,.. film trochu nezařaditelný, ale prostě dokonalý... Je to o životě, je to o tom, že jednou nebudem, je to o tom, že smyslem života je nazatrpknout... Protože je to ztráta času!

Osvícení

Osvícení (1980)

Šílenství ve své nejnádhernější a nejšťavnatější podobě... Šílenství, které ve spojitosti s Kubrickem a Nicholsonem dalo světu jeden z nejlepších hororů v dějinách kinematografie. Atmosféra už od počátečních titulků naznačuje, že vás film naprosto pohltí... Všechno - děj, tísnivě bizarní nálada filmu, herectví všech zúčastněných, hudba - všechno to tvoří dokonalou harmonii...

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Monstrózní, depresivní, geniální... skvělý, přímo dokonalý filmový zážitek!!!

Muž na Měsíci

Muž na Měsíci (1999)

Tímhle filmem mi Carrey dokázal, že umí hrát... Jeho jednoznačně nejlepší role! A jednoznačně nejlepší film, kde on hraje! Baví mě prostě nechápavost lidí, i když je v některých situacích pochopitelná, baví mě, že se tím někdo baví... tedy tím nepochopením.. někdy nechápavostí.. ..já se prostě vesele bavím s Andym..

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Jedna z mých již dlouhotrvajících srdcovek. Připouštím, že je to dějově lehce kostrbaté...ale já ten film miluju. Dva z mých nejoblíbenějších herců ve snímku o jednom nemocném, postupně vyšinutém potažmo schizofrenním člověku, jehož postupná proměna z anarchisty v teroristu je středobodem celého příběhu. Navíc je tam ze společenského i existenčního hlediska několik moc hezkých myšlenek. A Pitt a Norton tomu dávají korunku svými výkony.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Vymyslet tenhle film, vymyslet tyhle monology a dialogy, a herci...takhle ladně a přirozeně se zhostit každý role.. hmm.. co bych tomu vytknul? ..asi nic.. Klasika! Klasika, u který se bavim a směju i přes její občasnou brutalitu. Možná právě proto...