Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 260)

plakát

Historie tanků (2014) (TV film) 

Velice kvalitní dokument s přehrše informací, které mapují eru tanků od jejich začátků, před první světovou válkou, až po skončení války v zálivu v roce 1991. Mnoho informací ohledně vývoje tanků z hlediska taktiky a výhody, které přispěli k zásadním změnám, které jsou v současné době brány za standard.

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Velice silný příběh, o hasičském sboru, který to svým odhodláním dotáhnul, až na nejelitnější skupinu v USA. Příbeh o osudu šáfa hasičského sboru a mladého kluka který dostal novou šanci.

plakát

Mrakodrap (2018) 

Jednonohý Dwayne Johnson v roli revizora a především ochránce své milované rodiny, uvěznené v hořícím mrakodrapu, plném zabijáků, kteří jsou nekompromisní a pro splnění své mise se nebrání použít jakoukoliv dostupnou možnost.

plakát

Ztracen v džungli (2017) 

Film podle skutečné události o izraelském mladíkovi Yossi Ghinsbergovi, který se vydal za dobrodružstvím do hlubin Boliviské džungle, která se změnila v holý boj o přežití. Pomalý film, ukazující džungli plnou nástrah a nebezpečí, které se skrývá za každým stromem jakožto místo, které si nepodmanil člověk, ale přetrvává zde nadvláda přírody. Krásné a zároveň děsívé.

plakát

Peulraenmaen (2013) 

První hodina je jednín neobvyklým vpádem do světa knihovníka s obsedantně kompulzivní poruchou, který má nutkání vše plánovat a rovnat. Na první pohled silně střelená dějová linie o které si divák z prvu ani neví, co si má myslet. V druhá hodině se postupně poodkrývají osudy hlavních postav, plné emocí, zvratů i zažité bolesti. Za mě někde mezi 3 a 4 hvězdami. Hodnocení 3.4 zaokrouhleno na 3.

plakát

Sowon (2013) 

Dramata dle skutečnosti o znásilnění, jsou pro mě velkým oříškem, o to více pokud se jedná teprve o tak malé děti. Velice krutý osud, který postihl teprve 8 letou dívenku, dle reálné předlohy, až člověka mrazí, jak je toto vůbec možné. Film nás provede nejtežšími chvílemi, jak malé Sowon, tak i její rodiny a přátel.

plakát

Sinsegye (2013) 

Tichá melodie střídá nemilostrdný akt boje o usednutí na předsednické křeslo nejvetší a nejmocnejší korejské zločinecké organizace. New World je tichý, plný intrik i zvratů. První polovina slabší, drsná a divák čeká, kam se bude příběh sunout. Osobně bych uvítal, více informací a objasnění děje, z pohledu - co bylo před, ale i tak hodnotím jako velice povedené.

plakát

Ruská revoluce v barvě (2004) (TV film) 

Russian Revolution in Colour je dokumentem, který mapuje v dvoudílné serii, hrůzy ruské revoluce s unikátními barevnými záběry (restaurované či kolorované snímky). Dokument je částečně doplněn o hrané sekce a jsou zde zmíněny i Československé legie v Rusku, které sehráli významnou roli.

plakát

Hitlerova říše: Poválečný plán (2018) (seriál) 

Dokumentární cyklus mapující poválečné plány i předválečné ideologie třetí říše, které přinesli hodně zajímavých myšlenek i přísnou disciplínu a sledování, které ovšem byly zapomenuty i zastíněny krutostí druhé světové války. Dovolená dostupná pro dělníky, výletní plavby, kulturní představení i zdravý životní styl či olympiáda, to je jen malý výčet z velkého množství informací, které tento cyklus přináší a svým obsahem je i jedinečný, jelikož prezentuje informace které jsou málo známé či dokonce neznáme.

plakát

Trosky (2008) 

Ddongpari je filmem, který si nebere servítky a ukazuje surovost i beznaděj vymahače dluhů a těžký život dívky, která vyrůstá bez matky. Propojení těchto dvou osudů hlavních postav vyústí v dramatický konec. Z počátku jsem měl velké rozpaky, občasná chaotická kamera a přehrše nadávek pro mě bylo netradiční představení. Ovšem druhá polovina začne rozkrývat spletitý příběh drsných osudů.