Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAJALI JSTE MĚ K PROVĚŘENÍ OCHRANNÝCH A BEZPEČNOSTNÍCH SYSTÉMŮ. PO KOMPLETNÍ ANALÝZE MOHU ŘÍCT, ŽE JE TO NEJBEZPEČNĚJŠÍ SUPERVYSOKÁ BUDOVA SVĚTA. JE TO FORT KNOX MÍLI V OBLACÍCH...“ /// Rock si zvyšuje obtížnost. Ovšem věřím, že i kdyby měl – teda vlastně neměl ani jednu nohu… byl by furt nejlepší! Trochu vizionářský, trochu katastrofický, trochu Smrtonosná past. Trochu mi to tady hapruje logicky (pustili se s vyprávěním na dost tenkej led). U akrobatickejch výkonů se často musím smát…nahlas. Ale proč né…jeho stará (na rozdíl vode mě) trne strachy, ale konec dobrý, všechno dobrý. Nebo to u těhle filmů máte jinak? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když někdo prohlásí: „nemůžu tě zabít“ a pak se do mě pokusí vyprázdnit zásobník. 2.) Mám rád filmy, který držej pokupě díky lepící pásce. 3.) Thx za titule „samo133“. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí, kam se nyní posunula Rockova kariéra. Většinou točí komedie a semtam nasadí i něco akčnějšího. A jsou to povětšinou všecko originální filmy, maximálně dle licence. A to je i připad Mrakodrapu, kde by se sice fanoušci Die Hard a Skleněného pekla mohli významu originality hlasitě posmívat, ale pořád je to lehce stravitelné béčko, které rozhodně má na kinotrhu své místo. Rampage mi možná malinko sedlo o něco více, ale nejspíše za to může i fakt, že jsem jej stihl v kině, kdežto Mrakodrap ne. A the Rock je pořád neskutečný sympaťák. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad tým tak zamyslíte, to slovo je úžasné. Mrakodrap. Berieme ho ako samozrejmosť, ale keď ho rozdelíte na drobné, zistíte, že je úžasné, geniálne a zvukomalebné. Mrakodrap - niečo, čo sa driape k oblohe, k mrakom. Wow, kto to vymyslel, tomu by som schválil doživotný výsluhový dôchodok. A snímka? Totálny (pod)priemer. Vôbec sa mi doňho nechcelo. The Rocka mám rád, ale katastrofické filmy ma nikdy nebrali. Scenár je krajne predvídateľný, miestami sú všetky tie prítomné klišé až neuveriteľné. Čo je to za zvláštny typ uvažovania, naliať do filmu 125 miliónov dolárov a pritom je mi ukradnuté, že to má scenár v hodnote pár centov? Prečo sa s tým trocha nepohrajú, prečo nevymyslia niečo originálne? Veď aj originálny scenár môže byť vynikajúcim akčným popkornovým veľkofilmom. No tak ale čo už, toto my dnes asi nevyriešime. The Rock je prekvapivo dosť utlmený, každopádne som za viac amputovaných nôh vo filmoch, bolo to zaujímavé. Iróniou je, že kedysi tieto ohňové filmy stáli strašné prachy kvôli pyrotechnikom a kaskadérom, ktorí sú teraz kvôli CGI bez roboty, no tie filmy sú stále hrozne drahé, lebo je to všetko robené počítačovými trikmi a tie nie sú lacné, ak majú pôsobiť realisticky. A v Mrakodrape realisticky vcelku pôsobia, to sa musí uznať. Napriek tomu ma stále zo sústredenia vytrhávala myšlienka „tak toto je určite robené pred zeleným plátnom“. Čo ďalej? Prvá polovička kastingu fajn (Neve Campbell, Chin Han, Byron Mann), mrakodrap plný skvelých vizuálnych vychytávok. Negatívne hodnotím druhú polovicu kastingu, ktorá je veľmi nesympatická (Noah Taylor), čo je šokujúce najmä u Pabla Schreibera, ktorý bol v Amerických bohoch ako dvojmetrový leprechaun z Írska absolútne úžasný. Miestami je tento mix Skleneného pekla a Smrtonosnej pasce strašne sterilný a nudný, inokedy dobrý (žeriav, megaguľa). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Echt béčkové Skleněné peklo, které se vzhlédlo ve Smrtonosné pasti. Akorát to nedrží pravidla (natož kvalitu) ani jednoho z nich. A to ani náznakem. Dokonce se tvůrci protiví základnímu stavebnímu kamenu obdobných snímků, kdy hlavní postava musí být někdo uvěřitelně "obyčejný z lidu" à la Harrison Ford (nejen) v devadesátkách. Čili koho lepšího obsadit než jediného žijícího überčlověka, který se snaží hrát "jakože usedlého fotra vod rodiny". Nejen tímto aspektem to koketuje na hraně uvědomělého guilty pleasure, ale nikdy to tuto stránku plně nepřijme za svou. Výhodou je, že jak je to blbé, přímočaré a tak okatě CGI, že má divák tendenci namáčkávat během skákacích pasáží palcem tlačítka na ovladači, tak je to nepopiratelně zábavn... No, to ne, spíše ani chvíli nenudící. Což je vlastně to nejlepší možné vysvědčení pro tuctovou spotřební blbinu z ranku "vypnout mozek a jednou vidět". ()

liskam 

všechny recenze uživatele

A je to tu... Přesně jak jsem psal u filmu: https://www.csfd.cz/film/474365-rampage-nicitele/komentare/ o nějakých 6 týdnů dříve tenhle snímek překročil hranici tolerance dospělého diváka, kór když se snaží (napodobovat/kopírovat/vzdát hold) takovým peckám jako jsou Skleněné peklo, Smrtonosná past I.a další. Přitom je to pouze napomádovaná na efekt hrajicí si předvídatelná TUPOST. Pod poslední dvě věty komentáře k tomuto filmu uživatele Verbal se s chutí podepíšu. Za mě 30% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Walls“ od Jamie N. Commonse. (Duoscop)
  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama