Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (106)

plakát

Hoshi wo katta hi (2006) 

viděno před 14 dny v Ghibli muzeu v Tokiu. je fakt, že většina návštěvníků byli asiaté, ale i tak nás tam cizinců bylo nemálo. nevím tedy, proč tam ty anglické titulky nejsou, dialogů tam bylo docela dost. krásně šlo rozeznat, kdo rozumí, když jistá postava řekla něco vtipného: sál propukl v řehot, jen část obecenstva se rozpačitě rozhlížela kolem sebe... film je to krásný a pochopit se dá i bez porozumění textům. ale je to škoda. rovněž mě mrzí, že už ho nikdy neuvidím. mimochodem, film si tam člověk nevybírá (jak jsem si myslel), promítá se v měsíčních cyklech vždy jeden pro všechny návštěvníky. na nás vyšel tento, v prosinci už bude jiný.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

začátek strašlivý, pak se to trochu zlepšilo, anebo jsem si zvykl. bod za Petru. ach (jo).

plakát

Poslední trik Georgese Méliese (2016) (divadelní záznam) 

hodně povedená pocta, mám rád takovéto experimenty. pochválil bych i hudbu, kterou obstarali DVA.

plakát

Slavnost v botanické zahradě (1969) 

moje uši! když všechny ty lidové postavy mluvily normálním hlasem, napínal jsem sluch, abych rozuměl. hned vzápětí ale začal někdo řvát, křičet, nadávat nebo ječet. málem mi to stokrát urvalo hlavu. uřvané filmy já prostě nemám rád...

plakát

Jake, kocour z vesmíru (1978) 

mluvící kocour z kosmu, paráda! kdyby byl pozemský, určitě by si za svůj výkon vysloužil alespoň Oscara. v podstatě ani nemusel mluvit a bylo jasné, kdo má navrch. navíc názorně předvedl svému nástupci (E.T.), co má udělat, když někam jede a potřebuje se dostat přes překážku... inu, já jsem se pobavil.

plakát

Led Zeppelin – Celebration Day (2012) (koncert) 

holy shit! první dvě tři skladby se pánové zahřívali, člověk si říkal "dobrý, ale...", jenže pak se to postupně rozjelo a nakonec zůstalo u pocitu, že to byl možná vůbec nejlepší koncert Led Zeppelin. absolutním vrcholem pak pro mě byla Kashmir, během níž vypukla v kině apokalypsa a sedačky lítaly vzduchem. nebo to byly vzducholodě?

plakát

2012 (2009) 

vizuálně asi nejpůsobivější katastrofický film jaký jsem viděl, obsahově čistá demence. občas mívám podobné sny a být přímý účastník fakt není žádnej med.

plakát

Blade Runner (1982) 

skvělá atmosféra a hlavně fantastická hudba, která má tu skvělou atmosféru ze tří čtvrtin na svědomí. direktoři, užívejte víc ambientu namísto pompézních symfonických kýčů, prosím!