Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Sherlock

Sherlock (2010)

Sherlock v moderním stylu. Něco mu ubrali jeho historičností, nicméně jeho podstata "kouzelné preciznosti" mu zůstává + moderní doba přidává nové možnosti zajímavého "procesu odhalování". Zaujaly mě vychytávky na display "alá google glasses" :)

Dexter

Dexter (2006)

Je tam mnoho dobrých prvků, a ještě je to víc, než suma částí... Přesnost Sherlocka Holmese, nepřítomnost emocí (která na druhou stranu zvýrazňuje jejich úlohu v životě), síla vůle (když se Dexter drží, aby nezabíjel), hodně pochybná morálka (dovolující mu zabíjet a "přežít"), jeho touhy a starosti, příběh odcizence od společnosti, život dvou tváří, podmanivá hudba, krásná Florida...mohl bych asi psát ještě dlouho. Viděl jsme první sérii a je to dobrý seriál - zajímavý především svou psychologií. DRUHÁ ŘADA Takže viděl jsem už i druhou řadu a bezchybný přesný Dexter se stává o něco více pochybovačným, přemýšlejícím - lidským. Objevuje se tu problém (zprvu vystupujícím pod domněnkou "řešení"), který má jméno Lila. Jak říká Dexterova sestra bílá chodící mrtvola. Ta rozkýve Dextera spolu s tím, že celá Miami Metro a FBI jdou po něm jako "řezníkovi ze přístavu". Nicméně touto patálií prochází a nastává renesance jeho zabijáckých choutek.TŘETÍ ŘADA Není tak dobrá jako přechozí dvě. Ale je zde nejzajímavější problém, který se sice řeší i v předchozích řadách, nicméně až tady (v té třetí) vyplouvá na povrch jako hlavní téma. Jde totiž o téma přátelství - a to Miguela Prada a (koho jiného, než...) Dextera Morgana. Příběh o důvěře, zradě, zjištění nutné osamocenosti po celý život. To jsou témata, která vedou tuto řadu. Nový detektiv Quin je výbornou vsuvkou - těším se na další pokračování.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Některé díly jsou úžasné a propracované do nejmenších detailů - fascinující ve své sci-fi podobě. Dokonce lze objevit i jistý přesah a moudrost (zvlášť u vyspělejších kultur, se kterými se potkávají týmy SG). Nicméně jsou zde díly (asi tak 1/3), které jsou extra nudné a tím celý seriál posouvají úplně jinam, než kam by patřil... To mluvím o prvních dvou řadách. Třetí řada je poučením z předchozí nedokonalosti ;)

Přátelé

Přátelé (1994)

Nejlepší oddechovka, kterou kdy kdo natočil. Splňuje všechny mé požadavky: Originální, vtipný, krátký - nenudí. Plný nesmrtelných hlášek a humoru. A ta úvodní melodie je taky super :)