Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (60)

plakát

The Gray Man (2022) 

Hodně promarněný potenciál.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Tento film má překvapivě spoustu skvělých myšlenky a nosných témat. Nutnost žít v realitě a v pravdě. Dvojsečnost vlastních přání, snů a naivity. Neochota žít svůj život jinak než jako oběť, která se dříve či později změní v zatrpklost, závist a skončí v nenávisti. Powerful stuff. Zároveň ale celý film nedrží moc dobře pohromadě, je tu plno nesmyslných scén, asi 3 minuty létání v mracích bo co, letadlo s palivem v muzeu a spousta, spousta ledvinek... Celkově myslím nevyužitá šance.

plakát

Dva papežové (2019) 

Krásný film, který mě trochu dráždí tím označením "Životopisný", protože na škále Fikce-Skutečnost se pohybuje více na straně fikce. Člověk by měl prohlédnout černobílé vyobrazení obou papežů, kteří jsou tu (myslím) mylně prezentováni jako naprosté protipóly. František je vykreslen jako progresivní a liberální (čti "lepší") a Benedikt jako defenzivní, tradicionalistický, konzervativní (čti "horší"). Skutečnost je mnohem méně černobílá a uzavřít tyto velké muže do ideologických škatulek je mínus tohoto filmu. Pokud by opravdu šlo o životopisný film, spousta scén by musela být označena jako vyloženě zavádějící. Nicméně film je to opravdu krásný a má skvělé myšlenky. Přišlo mi, že začátek byl hodně poplatný lacinému politickému pohledu na oba papeže, ale konec filmu byl už o pohledu lidském, který je mnohem zajímavější. A zahrané je to opravdu skvěle.

plakát

Paterson (2016) 

Život. Jednoduchý.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Stejný jako jednička. Jednička byla sranda. Dvojka nepřinesla nic novýho. Dvojka je nuda.

plakát

7 pádů Honzy Dědka (2012) (pořad) 

Tento humor mi moc vyhovuje. Je takový elegantní a přirozený. Super.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Taková variace na Batmana, ale neurazí.

plakát

Čarovný les (2014) 

Je to nápadité a vtipné. Velké mínus je hudba, která by potřebovala pár hodně chytlavých melodií. Ty písně jsou prostě moc ploché na to, aby si je člověk zpíval ještě druhý den. Škoda.

Časové pásmo bylo změněno